Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kérdésem a következő lenne, gyerektartás összegét mi alapján veszi figyelembe a bíróság ha az apa külföldön él s dolgozik? A kinti keresetét veszik alapul vagy sem?
Mennyit kellene utalnia? Ami a gyerek havi eltartásának az összegének a fele! NEM?
A gyerek mondjuk eszik havi 22 ezer forint kaját. A gyerek fogyaszt mondjuk havi 10 ezer forintnyi gázt, villanyt, vizet. 7 ezer forint az iskolai étkeztetés. Elkölt a gyerek mondjuk 20 ezer forint szórakozásra (mozi, pia, fagyi, strand, stb), iskolai dolgokra 5 ezret, ruhákra 10 ezret.
Ezek az előzőek így ebben az esetben mondjuk 75 ezer forint. Annak a fele mondjuk 37 ezer. Tehát a szülőnek a tartásdíjat fizeti, azt kellene utalnia, ami a gyerek eltartásának összegének a fele.
12-s.Ez nem így működik,pedig az én esetembe ez jó lett volna! Volt,hogy 1ft-ot nem kaptam,őt az nem érdekelte van e kajájuk,cipőjük! Igen,ha keres 1 millát,annak fizesse a 20 %-át! A gyereket nem csak megcsinálni kell!
Az én exem még akkor is pattogott mikor behajtattam az elmaradt gy.tartást és hűtőt vettem . Mi köze hozzá,mit vettem? Akkor amikor nem fizetett nem foglalkozott velük,hát ne tegye utána se,ne akarja beosztani a pénzemet! Egyébként magam miatt nem vettem volna,de 3 gyerek mellett kellett! Ha ők nyaralni mennek,jól teszik! Nem tudhatod mennyit költ a gyerekre,magántanárra,különórák,stb...
13:
Te azért beszélsz így, mert lelkileg sérült nő vagy, akivel az elvált apja nem törődött se anyagilag, se máshogy. Bármiféle objektivitásnak vagy logikusságnak még a látszatát sem próbálod fenntartani.
Ráadásul úgy operálsz egyéni történetekkel, hogy a másik oldal egyéni történeteire nem is vagy kíváncsi.
Ha apa lennék és keresnék 1 milliót, míg az exem keres 100 ezret, akkor inkább én nevelném a gyerekemet, mert én az 1 millából jobban el tudom látni.
Tevedesben vagytok mind ...
A nevelo szulo termeszetben fizeti meg a tartast
A kulonelo szulo penzben fizeti meg
Tehat nincs olyan h a kulonelo szulo csak a gyermek eltartasahoz szukseges osszeg felet tartja jogosnak
Gondolkodjatok, amig egyutt eltetek akkor tulkep tobbet is fizettel mint amit gyt-nek fizetsz ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!