Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire lenézendő,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg ennyire lenézendő, hogy háztartásbeli vagyok?

Figyelt kérdés
Volt nálunk egy ismerős az új csajàval. Mikor szóba került, hogy én mivel foglalkozom, mondtam, hogy én itthon vagyok háztartásbeli. Olyan lenéző pillantásokat kaptam, hogy az nem igaz. Utána már nem is úgy állt hozzam a csaj. Olyanokat mondott nem gáz hogy engem eltartanak? Meg jaj de jó nekem egész nap nem kell semmit csinálnom pihenhetek csak. A házimunka akkor mi? Most ez annyira nagy gond hogy én itthon vagyok? Nem azért nem dolgozok mert nem akarok hanem mert, Nagyik távol laknak vagy dolgoznak ők is, gyerekek körül nincs segítségem egyáltalán, nem tudnám megoldani hogy valaki hozza vigye őket oviba suliba. Szerencsére megengedhetjük magunknak, hogy ne kelljen mindenképp dolgoznom. Erről vélemény?
2017. jan. 4. 17:30
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Egy szóval sem mondtam hogy én többnek gondolnám magam ezért. Miért is kellene? Sőt! Minden tiszteletem azoké akik ezt munka mellett csinálják. Nehogy azt hidd hogy egész életemet igy akarom leélni.

Terveim is vannak mit szeretnék csinálni ha már a gyerekek is nagyobbak lesznek.

2017. jan. 4. 17:40
 12/27 Sunshinedoll ***** válasza:
62%

Dehogy gáz. Egyik rokonom is az, a férje bőven jól keres, hogy eltartsa a családot, a nő viszi a gyereket iskolába, viszi haza, viszi edzésre, délután együtt tanul a gyerekkel, otthon takarít, hatalmasa ház, és mindig patent rend van benne, rengeteget takarít, főz, és tök jól elvannak.

Ez csak rád meg a családodra tartozik. Ha nektek ez így működik, akkor semmi gond nincs ezzel. Az új csajnak valószínűleg túl szorosan dugtak fel valamit a fenekébe.

2017. jan. 4. 17:42
 13/27 anonim ***** válasza:
83%
Én nem nézem le, mindenki úgy él, ahogy csak szeretne, és ahogy a lehetőségei megengedik, én egyedül csak azokat a nőket nem értem, akik arra verik magukat, hogy "igen, én otthon vagyok, de bezzeg nálunk tisztaság van, mert takarítok, és van étel az asztalon!". Na bumm. Pontosan ugyanúgy mint minden dolgozó (szerencsésebb) ember esetében, mert ők is esznek, és ők sem élnek putriban. Tehát, nekem egyedül az visszás, amikor a házimunkát úgy akarják beállítani, mintha mindennap a patak jeges vízében kéne mosniuk kézzel órákat, majd padlót súrolni, és végül mindennap friss házi kenyeret sütni, de minimum 10 kilósat... az munka lenne. Manapság viszont azért egy átlag, 90-100 négyzetméterest lakást állandó "szinten tartással" fél órán belül össze lehet kapni csillogóra, és utána sem kell már olyan szintű munkát végezni a konyhában, mint pl. 50 éve.
2017. jan. 4. 17:47
 14/27 anonim ***** válasza:
66%

Annyiban gaz csak, hogy kiszolgaltatott helyzetben vagy. A hazimunka meg nem igazan hasonlithato egy igazi munkahoz, hacsak nem minimum ketszintes, hatalmas csaladi hazban eltek, oriasi kerttel es mindent te csinalsz.

Mondjuk en megorulnek ettol, sehol semmi szellemi kihivas.

2017. jan. 4. 18:04
 15/27 anonim ***** válasza:
30%
Egyszer de úgy.. de úgy megtudnám, olvasnám azt, hogy pontosan milyen szellemi kihívás, kibontakozás az amit hiányolnátok ha pl pár évet otthon kellene a gyerekeket nevelni.
2017. jan. 4. 18:30
 16/27 anonim ***** válasza:
57%
Nem , ha nektek ilyen jól megy akkor mi van ? Nem kell ezt lenéznie senkinek. Én is szívesen lennék csak háztartásbeli. Jó az. Engem biztosan nem ölne meg az unalom . :D
2017. jan. 4. 18:57
 17/27 anonim ***** válasza:
62%

Nekem a szakmai kihívás és elismerés hiányozna, ha semmi mást nem csinálnék otthon, csak a háztartást vezetném és gyereket nevelnék. Nem olyan szakmám van, amihez ezek a kvalitások kellenek. :-) Szóval én biztos csinálnék mellette valami szakmámhoz illő fusi munkát még gyesen is. Illetve fogok, ha oda kerül a sor. :-)

Nemrég kényszerhelyzetben elvállaltam egy olyan munkát, ami szellemileg semennyire nem volt kihívás, inkább fizikai jellegű és szellemileg csak minimális mértékű igénybevétel volt. 1 hét elég volt, hogy úgy érezzem, bár pihentető a fizikai tevékenység, de nem kihívás számomra, nem inspirál, és váltok azonnal, ha megkeresnek egy jobb ajánlattal. Cégen belül is adtam be egy pályázatot más munkakörbe, de még csak választ sem kaptam. Szerencsém volt, mert egy másik korábbi jelentkezés kapcsán viszont megkerestek és váltani tudtam.

Szóval hasonlóképp éreznék, ha háttérbe kellene szorítanom a szakmai kihívásokat is, és nem foglalkozhatnék valamilyen mértékben a szakmámmal is, még akkor is, ha megtehetném, hogy ne dolgozzak. Igazából ez az eddigieknél sokkal jobban megerősített, hogy miért is tanultam, hogy mennyire sokat jelent számomra az, amit tanultam. Ez jó, nekem adott egy nagyon pozitív lendületet. :-)

2017. jan. 4. 19:17
 18/27 anonim ***** válasza:
43%

Én ugyan dolgozom, és nem is bírtam volna ki az első 3 évnél többet itthon, de minden tiszteletem azé aki igen. Egy olyan lakásban ahol gyerekek vannak (akinek normális gyerekkoruk lehet és játszhatnak) bizony nem olyan gyorsan megy a rendrakás, illetve az nem csak szintentartás jellegű. Főleg van aki naponta szeret felmosni, porszívózni, mert így érzi jól magát, van aki csak hetente egyszer teszi ezt meg. Van aki mindent kivasal, van aki nem. Van aki háromfélét főz, van aki egyfélét. Mindenki más, ugyanazt a négyzetmétert kisebb és nagyon energiabefektetéssel is lehet tisztán tartani.

És akkor ne is említsük, hogy a gyereknek nem kell napköziben maradni, anya otthon beszélget vele, játszik vele, tanul vele,elviszi meccsre meg zeneórára. Szerintem ez szuper. Én nem tudnám ezt így csinálni, de szuper hogy van aki igen. És ez a gyerekeken is meglátszik ám. Szerintem jól csinálod, és ne aggódj, nem kell senkinek megmagyaráznod a döntéseidet.

Az ilyen dísznőkkel mint az általad említett hölgy vagy az idegbetegekkel mint a 77%os válaszoló,aki szerint te egyből többnek képzeled magad és a feleség otthoni munkája nulla, mindenki által percek alatt elvégezhető semmiség, ne foglalkozz. Vagy irigyek rád, vagy annyira buták hogy fel sem fogják, hogy az általuk elképzelt módon kívül más is létezik.

2017. jan. 4. 19:39
 19/27 anonim ***** válasza:
54%
Én se bírom az ilyeneket. Más is gyerekek és házimunka mellett jár dolgozni. Örülj, hogy olyan helyzetben vagy, hogy eltartanak, de nem mindenkinek evidencia, én a helyedben nem lepődnék meg a negatív véleményeken.
2017. jan. 4. 19:45
 20/27 anonim ***** válasza:
Melyik 77%-os? :-) Több felhasználó is van ilyen % értékkel.
2017. jan. 4. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!