Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Uraim, ha a párotok teherbe...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Uraim, ha a párotok teherbe esne, és vegyük azt az esetet, hogy természetesen vállaljátok együtt a babát, belemennétek az alábbiak bármelyikébe?

Figyelt kérdés

Ha ti keresnétek kevesebbet, mint a barátnőtök/élettársatok/feleségetek, maradnátok ti otthon a gyerekkel, a gyerek óvodás koráig?

Ha ugyanannyi lenne a jövedelmetek, vállalnátok, hogy megfelezitek az otthon töltött éveket a gyerek óvodás koráig, tehát pl. 1,5-1,5 évet lennétek otthon, ha ezt vállalnátok, milyen sorrendben vállalnátok?

Ha egyáltalán nem maradnátok otthon, és nem lenne magasabb a jövedelmetek a párotok jövedelménél, megindokolnátok, miért nem vennétek ki ebből a részeteket?

2016. nov. 11. 13:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
8# hol élsz te? Én sem vagyok nagyon jártas a témában de azt tudom hogy maximálva van amennyit kaphat. Hiába keres valaki 400 ezret.
2016. nov. 11. 14:54
 12/16 anonim ***** válasza:
81%
Ismerek olyat ahol a második gyerekkel az apa maradt otthon. Furcsának furcsa de nem kell elítélni. Anyuka is jól keres, most indult be a karrierje, apuka meg simán megteheti hogy most "kiszáll" pár évre. Az apa is a gyerek szülője, ő is tud gondoskodni a gyerekéről, aki meg egy idiótához ment hozzá így járt. Tény, hogy nőként én nem mondanék le erről, de ne higgyuk már hogy nélkülözhetetlenek vagyunk. A gyereknek szüksége van valakire aki gondoskodik róla. Tök mindegy hogy apa vagy anya. Ettől még nem hagyja el a gyerekét. Vagy akkor apa is elhagyja ha ő meg dolgozik tovább?
2016. nov. 11. 14:59
 13/16 anonim ***** válasza:
43%

Kedves 8-as, a GYES egyrészt az igénylő fizetésének maximum 70%-a. Ha kiszámolod, akkor rájössz, hogy ez alapján a család több pénztől esik el, ha a magasabb jövedelmű fél igényli. Ezen felül valóban van egy maximalizált összeg, ami ha jól tudom a minimálbér kétszeresét jelenti, de ebben nem vagyok biztos, a maximalizálásban igen.

Kicsit nézz utána a dolgoknak, mielőtt butaságokat beszélsz. Természetesen lehet ellenkező véleményed, de ne alaptalan vagdalkozással próbáld alátámasztani.

2016. nov. 11. 15:25
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

12-essel teljes mértékben egyetértek. Egyetlen egy dolog van egy újszülött körül, amit apa nem tud elintézni, az pedig a szoptatás (ami van, hogy anyának se jön össze), de már arra is vannak ilyen hipi-szupi találmányok, mint pl. cumisüveg. Kész, slussz, passz ennyi. Minden mást anya is ugyanúgy megtanul, a pelenkázás, fürdetés, gügyögés stb... képessége nem a női génekhez kötött tudomány, nem kell úgy odalenni tőle.

Jah, amúgy nálunk felesben ment a gyes/gyed, már a gyerek születése előtt megbeszéltük, hogy nem magamnak szülöm, nem fogom kisajátítani, kettőnk gyermekéről van szó, tehát mindketten nevelni fogjuk - az elejétől.

2016. nov. 11. 15:26
 15/16 A kérdező kommentje:
A GYES fix, ami a fizetéstől függ, az a GYED és a csecsemőgondozási díj.
2016. nov. 11. 15:51
 16/16 anonim ***** válasza:
51%
Anyaként azt hiszem, hogy az első időszakban, évben (a szoptatás illetve a kötődés miatt is) az anya maradjon otthon. Korábban a TGYÁS (most nem tudom, mi a neve) a baba első 180 napjáig az anya megkapta a fizetése elég nagy százalékát (80x-90...), a GYED, ami utána következett a baba két éves koráig viszont 90000 Ft környékén maximalizálva volt. Úgyhogy egy jobb fizetést figyelembe véve, ez elég kevés.
2016. nov. 18. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!