Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kihülhet az igaz szerelem?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy sokak, akik csak pár hónapig, esetleg 1-2 évig élnek kapcsolatban és utána azért mennek szét, mert "kihült" a kapcsolat, valóban szerelmesek voltak?
Mert szerintem ha valaki a szó legőszintébb értelmében szerelmes, akkor az nem múlik el. Lehet, hogy elhalványul, megfakul idővel, de újra és újra felszínre kerül. Feléleszthető, mert mindkét fél tesz azért, hogy így legyen.
Ami pedig elmúlik, az csak egy fellángolás. Esetenként rövidebb, olykor hosszabb...
Mit gondoltok erről?
2010. ápr. 25. 21:31
1/8 anonim válasza:
Ha kihűl, akkor nem az igazi!
2010. ápr. 25. 21:34
2/8 Thurston válasza:
Igen. A szerelem egy olyan érzés, amit egy bizonyos hormon túláradása okoz. Ezt a hormont pedig max két évig gyártja a szervezeted, mert hosszabb ideig egy huzamban káros lenne. Tehát te eléggé más dologra gondolsz. Amire te gondolsz, az a szeretet. Ami ugyanaz, mitn amit a barátaid iránt érzel, csak ebben az esetben egyn agyon jó barátságról van szó, ami szexuális vonzalommal is párosul.
2010. ápr. 25. 21:35
3/8 anonim válasza:
ha kihűl akkor be kell gyújtani...szal ha a párod azt mondja hogy szakítsatok mert ő kihűlt akkor a legjobb megoldás a benzin+gyufa kombináció...hidd el...újra fel fog lángolni..
2010. ápr. 25. 21:36
4/8 A kérdező kommentje:
Ó tisztában vagyok a biológiai folyamattal és el is hiszem! De az agyunk sem egyszer lesz szerelmes.... És nem hal bele. Ez hosszú távon ugyanúgy működik. :) De az utolsó mondatodban megírtál egyfajta választ. Erős szeretet, ami vonzalommal párosul. Nem lehet, hogy ez a szerelem? :P
2010. ápr. 25. 21:39
5/8 Thurston válasza:
Tudományban(!) nem ezt nevezzük szerelemnek. Ha te azt nevezed szerelemnek, nevezd. De ha ez meg így működik, akkor felesleges volt a kérdés...
2010. ápr. 25. 21:40
6/8 anonim válasza:
Szerintem az Igaz szerelem nem múlik el annyira, hogy máshol keresse valaki a boldogságot... Minden nap tesznek valamit a kapcsolatukért, nem erőltetésből, hanem ösztönből..
Másik gondolatom hogy ha vége lesz egy kapcsolatnak és a helyére jön egy új azzal kicsit semmibe veszi az előző kapcsolatot, mintha nem is lett volna. Ez kicsit meggyalázza az igaz szerelmet. Ha valaki tovább tud lépni pár hónapon belül akkor valszeg az nem volt igaz szerelem. De nem tudom, csak így gondolom. 0 tapasztalattal és magas EQval nekem ez jön le.
18/l
2010. ápr. 25. 21:58
7/8 anonim válasza:
A legjobb kályha is kihülhet ha nem tesznek rá éghető anyagot. Ilyen az igaz szerelem, is, folyamatosan ápolni, tenni kell érte, hogy fennmaradjon. De ha igazi a szerelem akkor öszötnösen könnyebb ezért tenni, mintha csak fellángolás. De azt gondolni hogy kapcsolat működhet csak azért mert igazi benne a szerelem, nagy naívság. Nem fog működni ha a felek nem figyelnek folyamtatosan egymásra, nem változnak jó irányba együtt, nem alkalmaznak építő kritikát, nem fogadják el amin nem lehet változtatni stb...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!