Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Párválasztáskor megnézitek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párválasztáskor megnézitek a másik anyagi helyzetét, vagyonát? ( van-e autója, háza, mi a foglalkozása )

Figyelt kérdés
2016. okt. 1. 19:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%
Akik szerint ezt csak a nők nézik,azok hol élnek?
2016. okt. 1. 20:47
 12/19 anonim ***** válasza:
21%
A barátnőmbe akkor is beleszerettem volna, ha az első randinkra biciklivel vagy BKVval jött volna, nem a Q7-esével :P
2016. okt. 1. 21:00
 13/19 anonim ***** válasza:
74%
(lányoknak tanács) Ismerkedéskor azt kell felmérni, hogy az adott illető tud-e valamit kezdeni a kapott lehetőségekkel, kamatoztatja-e a dolgokat, vagy csak feléli a kapott dolgokat. Mert lehet egy örökös valaki, aki 5-10 évig szépen elherdál mindent, vagy egy másik, akinek jelenleg még autója sincs pl., de ha így folytatja nem kell majd a nyugdíj miatt aggódnia, nemhogy a nyugdíjig dolgoznia.
2016. okt. 1. 21:03
 14/19 anonim ***** válasza:
72%
Igen. Bizonyos kor fölött ez már alap. 41 éves vagyok, az én korosztályomban már nézni kell, van-e munkája, lakása, normális anyagi helyzete, vagy épp ellenkezőleg sok tízmilliós adóssága van. Utóbbit nem venném a nyakamba.
2016. okt. 1. 21:14
 15/19 anonim ***** válasza:
68%
Ez egyébként a pasikra is igaz. Itt a gyakorin is megy a "kerülöm az aranyásókat" duma. Folyamatosan nyomják. Szóval a pasik is nagyon megnézik, mije van egy nőnek.
2016. okt. 1. 21:22
 16/19 anonim ***** válasza:
39%
Fentiekbol csak a foglalkozas erdekes szamomra.N
2016. okt. 1. 21:41
 17/19 anonim ***** válasza:
64%
Megnézem, persze. Szerintem az, aki azt állítja, hogy nem érdekli, az vagy felelőtlen/buta, vagy hazudik. A foglalkozása már csak azért is fontos, mert a napja ébren töltött részének nagyobb részét a munkahelyén tölti, nem mindegy, mit csinál közben és hogy érzi magát (kiteljesítőnek érzi-e, jó-e a közeg, boldog-e a munkahelyén, vagy éppen ellenkezőleg, utál minden vele kapcsolatos dolgot és teljesen depressziós lesz tőle), ahogyan természetesen az sem egy mellékes kérdés, hogy minimálbérből próbál fenntartani egy albérletet, vagy esetleg van annyija, amiből félre tud tenni, el tudunk menni nyaralni (természetesen mindenki a maga részét fizetve, mielőtt még...), kirándulni, bármilyen fizetős programra, és itt meg a lehetőségek szempontjából, ha mást nem, a szervezés kérdésében, de érdekes tudnivaló a kocsi megléte (nyilván el lehet menni bárhová tömegközlekedéssel, csak akkor jobban ki kell találni mindent és alaposabban meg kell szervezni a dolgokat, mint kocsival). Szóval a színtiszta anyagiakat félretéve a mindennapi élet szempontjából sem mellékes a másik anyagi helyzete, de (és itt jön majd a lepontozás meg a gyűlölködés irányomban) nehogy azt mondja nekem valaki, hogy ha egy igazán törekvő, szorgalmas, intelligens és ambiciózus emberről beszélünk, az ne tudna (igen, még itt szerény kis országunkban is) egy normális és élhető egzisztenciát kialakítani magának. Szóval nekem elég sokat elmond az emberről az anyagi helyzete, igen, ergo nagyon is megnézem és ha nem is döntő mértékben (nem fogok valakit visszautasítani azért, mert nincs kocsija, háza, a munkája esetleg nekem nem tetsző vagy nem félmillió nettót keres vele, hanem "csak" kétszázezret mondjuk), de azért mégiscsak befolyásol a párválasztásban.
2016. okt. 1. 22:08
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
A nők anyai ösztönéhez teljesen normális módon hozzátartozik az, hogy utódját biztonságos, egészséges környezetben nevelhesse fel. Sajnos a fogyasztói társadalomban ez érték eltolódással jár. A filmekből, újságokból, reklámokból ömlő "anyag" magasra rakatja a megfelelési lécet, önzővé teszi a legtöbb embert. A gyermek vállalásról nem is beszélve. Inkább legyen jó kocsi, nyaralás a Csiri-biri szigeteken, de gyerek ne, mert az csak "nyüg". Pl. látott valaki olyan reklámot, ahol 3 vagy annál több gyerek szerepel anyuka és apuka, esetleg plusz nagyszülők mellett?
2016. okt. 5. 07:31
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

A vagyoni kérdés nagyban függ az életkortól. A tizenéveseket, miért is izgatná? Esetükben a szerelemen, a testi és lelki vonzódáson van a hangsúly. A huszonéveseknél felmerülhet, milyen a másik anyagi helyzete. Nem vagyonról, inkább csak pénzről beszélhetünk, hiszen akkor még főként a szülőktől függenek. Az átlagos fiatalok olyan szempontból mérlegelik, hogy van-e lehetőségük a másikkal albérletbe, bérelt lakásba költözni, elkezdeni egy közös életet. A nők már ekkor átgondolják, mekkora eséllyel vállalhatnak gyereket az adott sráccal. Van e, akkora jövedelme vagy várható e, hogy eltartsa őket. Hiszen gyerekvállalás esetén a nőnek nincs érdemleges bevétele. (ez nem is vethető a szemükre) Ekkor még a szülői háttér is szempont lehet. Nem csak a vagyoni helyzetük, hanem a segítőkészégük a fiatal felnőtt gyerekük felé.

Érett felnőttek esetében másképp működik ez a kérdés.

Ismerkedésnél engem nem az hajt, hogy mekkora vagyona van a másiknak. Menetközben megismerjük egymást, ebbe beletartoznak az ilyen jellegű dolgok is.

Az fontos, hogy a másik ne legyen lusta, lehetőleg legyen munkája, jövedelme. Átmeneti nehézség is megesik. Mondjuk, megismerhetünk valakit munkanélkülisége alatt is. Ilyen esetben, jó véleménnyel legyenek rokonai, ismerősei a munkához való hozzáállásáról.

Mivel nekem már kialakult életem van, nem feltétlenül a másik vagyonán van a hangsúly az együttéléshez. Amennyiben a másiknak is van vagyona az pozitív tényező a jövő tekintetében. Két különböző vagyoni helyzetű ember is lehet boldog, ám legtöbb esetben problémákat eredményezhet szakítás esetén. Előre kevesen gondolkodnak (ez nagyon jellemző a magyarokra). Az idő előrehaladtával egyre nehezebb lesz szétválasztani a vagyont. Nem kedves gesztus, de nagyon hasznos a házassági szerződés! Együttélésnél is lehet ilyet készíteni. Legyen lefektetve, ki, milyen vagyonnal érkezett a közös életbe. (Hozzáteszem, a kapcsolat fennállta közben örökölt vagyon nem közös vagyon! Okos ember ezt úgy fekteti be, ill. hasznosítja, hogy külön vagyonként szereplejen a továbbiakban. Azaz módosítással bekerüljön a házassági szerződésbe.)

Jómagam, első házasságomat huszonévesen kötöttem, válásnál férfiként teljesen padlóra küldtek, a nulláról indultam újra. Hazaköltöztem szüleimhez, majd öt év kellett, hogy új párra találjak, akivel együtt kezdhettük. Albérletben laktunk, majd évekkel később, szülői segítséggel saját lakáshoz jutottunk így jöhettek a gyerekek. Munkahelyemen haladtam felfelé a fizetési listán, így el tudtam tartani nejemet és a két gyereket egy fizetésből. Hiszen egymásután születve, 5 évig nejem otthon volt bevétel nélkül. Megjegyzem: okosan kihasználva másoddiplomázott közben és szakmai továbbképző tanfolyamot is végzett. Ezekből jelenleg profitálunk, hiszen vállalkozásba kezdett, ami manapság a fő bevételi forrásunk lett.

Igen, van házasági szerződésünk és van külön vagyonunk, melyet külön osztunk be a közös konyhapénz mellett. Mindez nem okoz köztünk semmilyen problémát, hiszen a cél közös.

Arra még kitérnék, a válás, a nulláról való újrakezdés nagyon látható életemben. A korombéli rokonoknak, barátoknak, akik nem váltak el, többnyire már fiatal felnőtt gyerekei vannak. Ők túl vannak a gyereknevelésen, annak lelki és anyagi nehézségein. Miközben ők utazgatnak, pihennek, hobbijuknak élhetnek, addig mi az élet legnagyobb sűrűjében vagyunk.

A kérdés nagyon összetett, ráadásul mindenkinek más az élete, így mások a szempontjai! Partnerkapcsolatban mindenféle kombinációk vannak az életben, de haladni csak akkor lehet, ha valamelyest odafigyelünk az anyagi létre a hosszútávú párválasztásnál.

45 F

2016. okt. 6. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!