Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párválasztáskor megnézitek a másik anyagi helyzetét, vagyonát? ( van-e autója, háza, mi a foglalkozása )
A vagyoni kérdés nagyban függ az életkortól. A tizenéveseket, miért is izgatná? Esetükben a szerelemen, a testi és lelki vonzódáson van a hangsúly. A huszonéveseknél felmerülhet, milyen a másik anyagi helyzete. Nem vagyonról, inkább csak pénzről beszélhetünk, hiszen akkor még főként a szülőktől függenek. Az átlagos fiatalok olyan szempontból mérlegelik, hogy van-e lehetőségük a másikkal albérletbe, bérelt lakásba költözni, elkezdeni egy közös életet. A nők már ekkor átgondolják, mekkora eséllyel vállalhatnak gyereket az adott sráccal. Van e, akkora jövedelme vagy várható e, hogy eltartsa őket. Hiszen gyerekvállalás esetén a nőnek nincs érdemleges bevétele. (ez nem is vethető a szemükre) Ekkor még a szülői háttér is szempont lehet. Nem csak a vagyoni helyzetük, hanem a segítőkészégük a fiatal felnőtt gyerekük felé.
Érett felnőttek esetében másképp működik ez a kérdés.
Ismerkedésnél engem nem az hajt, hogy mekkora vagyona van a másiknak. Menetközben megismerjük egymást, ebbe beletartoznak az ilyen jellegű dolgok is.
Az fontos, hogy a másik ne legyen lusta, lehetőleg legyen munkája, jövedelme. Átmeneti nehézség is megesik. Mondjuk, megismerhetünk valakit munkanélkülisége alatt is. Ilyen esetben, jó véleménnyel legyenek rokonai, ismerősei a munkához való hozzáállásáról.
Mivel nekem már kialakult életem van, nem feltétlenül a másik vagyonán van a hangsúly az együttéléshez. Amennyiben a másiknak is van vagyona az pozitív tényező a jövő tekintetében. Két különböző vagyoni helyzetű ember is lehet boldog, ám legtöbb esetben problémákat eredményezhet szakítás esetén. Előre kevesen gondolkodnak (ez nagyon jellemző a magyarokra). Az idő előrehaladtával egyre nehezebb lesz szétválasztani a vagyont. Nem kedves gesztus, de nagyon hasznos a házassági szerződés! Együttélésnél is lehet ilyet készíteni. Legyen lefektetve, ki, milyen vagyonnal érkezett a közös életbe. (Hozzáteszem, a kapcsolat fennállta közben örökölt vagyon nem közös vagyon! Okos ember ezt úgy fekteti be, ill. hasznosítja, hogy külön vagyonként szereplejen a továbbiakban. Azaz módosítással bekerüljön a házassági szerződésbe.)
Jómagam, első házasságomat huszonévesen kötöttem, válásnál férfiként teljesen padlóra küldtek, a nulláról indultam újra. Hazaköltöztem szüleimhez, majd öt év kellett, hogy új párra találjak, akivel együtt kezdhettük. Albérletben laktunk, majd évekkel később, szülői segítséggel saját lakáshoz jutottunk így jöhettek a gyerekek. Munkahelyemen haladtam felfelé a fizetési listán, így el tudtam tartani nejemet és a két gyereket egy fizetésből. Hiszen egymásután születve, 5 évig nejem otthon volt bevétel nélkül. Megjegyzem: okosan kihasználva másoddiplomázott közben és szakmai továbbképző tanfolyamot is végzett. Ezekből jelenleg profitálunk, hiszen vállalkozásba kezdett, ami manapság a fő bevételi forrásunk lett.
Igen, van házasági szerződésünk és van külön vagyonunk, melyet külön osztunk be a közös konyhapénz mellett. Mindez nem okoz köztünk semmilyen problémát, hiszen a cél közös.
Arra még kitérnék, a válás, a nulláról való újrakezdés nagyon látható életemben. A korombéli rokonoknak, barátoknak, akik nem váltak el, többnyire már fiatal felnőtt gyerekei vannak. Ők túl vannak a gyereknevelésen, annak lelki és anyagi nehézségein. Miközben ők utazgatnak, pihennek, hobbijuknak élhetnek, addig mi az élet legnagyobb sűrűjében vagyunk.
A kérdés nagyon összetett, ráadásul mindenkinek más az élete, így mások a szempontjai! Partnerkapcsolatban mindenféle kombinációk vannak az életben, de haladni csak akkor lehet, ha valamelyest odafigyelünk az anyagi létre a hosszútávú párválasztásnál.
45 F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!