Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Első randi után ki jelentkezzen először? Ha vasárnap volt egy első randi, és azóta nem jelentkezik a férfi, az azt jelenti, hogy nem akar semmit?
#11: "Sztem is a pasi."
Neked is ér válaszolni a korábbi kérdésre:
szerinted miért célravezetôbb stratégia úgy tenni, mintha neked semmi közöd nem lenne ahhoz, hogy hogyan alakul tovább a dolog?
Én se vagyok már 20 éves, és férfiként talán kijelenthetem: ez a "vadászat öröme" valamilyen szinten tényleg létezik, csak pont nem a ti elônyötökre dolgozik.
Egyrészt a férfiak nagyon nagy része rühelli, ha játszmáznak vele, mert úgy érzi, hogy nem kezelik egyenlô félként. Ez pedig egyrészt sérti az önérzetünket (márpedig ha ismerkedés közben valamit el akarsz kerülni, az a férfi önérzetének megsértése), másrészt minél érettebb a férfi, annál valószínûbb, hogy egy olyan komoly kapcsolatot keres, ami a kölcsönösségen alapul. Márpedig ha már az ismerkedésnél (ahol várhatóan még a legjobb arcodat mutatod felém, és a legudvariasabb vagy velem) se kezelsz egyenlô félként, akkor miért higgyem azt, hogy pont veled fogok tudni egy érett, egyenlô felek játszmázás nélküli kapcsolatát felépíteni a késôbbiekben?
De logikusan végiggondolva a maradéknál se túl jó stratégia ez a "vadászösztönre" apellálàs ahhoz, hogy meg is tudd tartani a pasit.
Elvégre ha azzal próbálod meg kívánatosabbá tenni magadat a férfi elôtt, hogy nehezen elejthetô vadként pozícionálod be magadat, akiért egyoldalúan teperni kell, akkor amint "elejtettek", logikusan el is vesztetted a vonzerôd nagy részét. És mivel addig még a "játék" hajtotta a pasit, a játék végén jön el az a pont, amikor a kifektetett vad felett állva el kell döntenie, hogy igaziból kell-e is neki ez a nô: hazavigye az elejtett vadat, vagy rakja ki trófeaként a falra, és keressen újabb izgalmas játékokat.
És mivel az ismerkedés idejét játszmázásra fordítottad, nem pedig valódi kölcsönös ismerkedésre, ezért annyival is kevesebb lehetôséged volt meggyôzni a férfit, hogy te az egyszeri játszadozásnál többre is jó lennél.
Elvégre a férfi jellemzôen arra akar téged, amire az ismerkedés végére alkalmasnak talál. És neked addigra kéne meggyôznód arról, hogy nem csak játéknak vagy jó.
A másik dolog meg, hogy senki nem azt szokta elvárni a nôktôl, hogy ôk udvaroljanak a férfiaknak. Azt szokták a férfiak elvárni, hogy egyenlô félként álljanak az ismerkedéshez és a leendô kapcsolathoz szükséges közelség és egymásra hangolódás felépítéséhez. Tehát vállalja fel a nô is pont ugyanolyan nyíltan, mint a férfi teszi, hogy szimpatikus neki a másik, és ugyanúgy aktívan vegye ki a részét abból, hogy tegyünk azért, hogy ebbôl lehessen valami.
Ráadásul ez a hozzáállás egyáltalán nem zárja ki azt, hogy attól még a férfitól el legyen várva, hogy bizonyítson és "teljesítsen" - csak nem egyoldalúan van elvárva.
Így meg nem csak arra lényegesen nagyobb a motíváció a férfi számára, hogy mindent megtegyen azért, hogy meghódítsa a nôt, hanem arra is nagyságrendekkel nagyobb, hogy mikor meghódította, akkor meg is tartsa.
"Több embert megkérdeztem a környezetemben"
Barátnőket, ugye?
Mond neked valamit az a szó, hogy "egyenjogúság"?
Próbálj meg elgondolkodni ezen.
"szerintem nem nagy keres az erosebbik nem fele h ok tegyek meg a kezdo lepest"
Ez így nagyon homályos megfogalmazás. Honnan számoljuk ugyanis a kezdő lépést? A randi utáni jelentkezéstől? A randira hívástól? Az első FB üzenettől? A FB bejelöléstől? A telefonszám elkéréstől? Az első személyes beszélgetéstől, amikor egyértelműen jelzi a szándékait?
Tudnék még írni "kezdő lépéseket" de szerintem ez a 6, egymás utáni "kezdő lépés", ami a meglehetősen klasszikus ismerkedésre utal a mai modern világban, bőségesen kimeríti az általad udvarlás örömének nevezett jelenséget és kielégíti, vagyis szerintem ki kellene elégítenie azt az érzést a nőkben, hogy udvarolnak neki és kezdeményeznek nála. :)
"ezert szerintem nem nagy keres az erosebbik nem fele h ok tegyek meg a kezdo lepest."
Ok, de akkor cserébe én meg férfiként elvárhatok, hogy ez meg a nô dolga?
Mi az, amiben meg neki kell egyoldalúan felvállania a dolgokat?
Ha nálad ennyire világosan megvan az elvárás, hogy mi a férfi dolga, akkor adódik a kérdés: és mi a nô dolga? Mi az, amiben meg a nônek kell sokkal jobban odatennie magát, mint a férfinak?
"De nem latom ertelmet h a no udvaroljon es teperjen a masik utan h hatha kell majd neki."
Miért nem?
Egyrészt logikusan ha kell neked valaki, akkor tegyél érte, hogy minél nagyobb eséllyel összejöhessetek.
Mit vesztesz vele?
Hogy esetleg nem jön össze? Ha úgy se jött össze, hogy tettél érte, akkor nagy valószínûséggel úgy még kevésbé jött volna össze, ha nem is teszel érte. Szóval csak nyerhetsz a dolgon, veszteni nem veszthetsz.
Vagy esetleg valamiféle nôi büszkeséget vesztenél, hogy te nôként kegyeskedtél tenni a dologért, és mégse jött össze?
Akkor ugyanilyen alapon a férfiak se tegyenek semmit, mert különben ôk is azt kockáztatják, hogy esetleg nem jön össze?
Vagy a férfiak azért teperjenek, és vállalják ôk egyoldalúan az ezzel járó kockázatot?
Mert ha így gondolod, akkor adja magát a kérdés, hogy cserébe a nônek kell egyoldalúan tepernie a férfi felé, egyoldalúan vállava az ezzel járó kockázatokat?
Mert ha nincs ilyen, akkor ez bizony egy piszok lekezelô hozzáállás a férfiakkal szemben, mintha te csak azért, mert nô vagy, értékesebb lennél a férfinál, és ezáltal a férfi számára nagyobb kegy és megtiszteltetés, hogy veled töltheti az idejét, mint fordítva.
Szóval akkor cserébe mi is szerinted a nô dolga? Mi az, amivel az egyoldalú elvárásaival cserébe ô is jelzi számomra, hogy egyenrangú part ernek tekint, nem csak a beosztottjának?
Tovabbra is csak azzal tudok ervelni h nalam ez valt be es az ezzel ellenkezoen cselekvo baratnoimnel rovidebb,tiszavirageletu v szexkapcsolat lett a vege sok esetben abbol h randi utan a no kezdemenyezte a folytatast es a pasi csak megadta magat a korulmenyeknek.Semmilyen extra elvarast nem tamaszt a masik fele h randi utan o emelje fel a telefont es dobjon egy smst,hivjon v irjon egy sort h jol erezte magat.Velemenyem szerint ha a no biztosabb a kapcsolatban de a ferfi meg bizonytalan,nem lesz kedvezobb a folytatas ha ezt az apro gesztust a no teszi meg a masik fele.
Masik dolog h eleg hatarozott no vagyok es ezt varom el a masik nemtol is velem kapcsolatban.Tudom nem a legpozitivabb tulajdonsagom de ez van.Ne azert akarjon valaki velem lenni mert en akarom vagy tudja h en akarom de o meg nem biztos benne.
Tenyleg van olyan baratnom, aki nem erti h miert nem kell senkinek, mikozben o az aki nyomul,keresi,likeolja es megsem eleg a fickonak.
Tartom az allaspontomat,amint latom a ferfin h odateszi magat (igen johet a szoba belekotes),onnantol nekem sem esik le a karikagyuru az ujjamrol h en irjak erdeklodoen,en koszonjem meg eloszor a kovetkezo randit stb.Egy ket gesztus utan abszolut egyenlosegparti vagyok.Nem szoktam taktikazni.De akinek 3 napig nem jut eszebe h milyen klassz estet toltottunk egyutt vasarnap este,azzal nem egymast keressuk.
Volt olyan kapcsolatom h megismrkedes utani hajnalban hazadobott es du mar csokor rozsaval allt ujra a kapunk elott.
Es volt aki 3napig nem irt,majd felbukkant h mizu.Ez utan sem lett semmi belole es nem miattam.
A jelenlegi parommal elobb maileztunk majd amikor leirtam neki h ez tul szep ahhoz h igaz legyen,maradjunk csak mailkapcsolatban,szerzett egy kolcsonautot es meg aznap este levezetett 240kmt h bebizonyitsa h ez lehet meg ennel is jobb.
Ehhez kepest az h megkoszoni a randit a fb-on vagy o keri el a szamom es nem forditva,nem is akkora keres,ugye?
Nem vagyok kiralylany es kifejezetten taszitanak a nyalas nagyjelenetek de szeretem ha egy ferfi kimutatja h kellek neki es remenykedik a folytatasban.Es hidd el h ha kolcsonos akkor lelkesen megadom magam:) es itt nem terpeszre gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!