Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Zavarnak a párom jótanácsai,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zavarnak a párom jótanácsai, hogyan kezeljem ezt?

Figyelt kérdés
A párom segitő szándékból, sokszor hosszadalmas magyarázza bizonyos esetben mit kellene tennem. Néha már képtelen vagyok hallgatni, annyit magyaráz. Ha nem fogasom meg a tanácsát akkor még 3x elmondja hogy de ezt ezért és ezért csináljam úgy, ahogy ő mondja. Nem érti meg, hogy nekem is megvan egy véleményem ami nem feltétlenül rossz. Van, hogy már félbeszakitom, mert annyira csak mondja és mindja a magáét, hogy már hasmenést kapok tőle. Volt, hogy csúnyábban rá is szóltam hogy nem csak úgy lehet, ahogy ő mondja. Egy kicsit változott már a helyzet, de még mindig erőltetni szokta a magáét néha.
2016. aug. 4. 10:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Tipikus alá-fölérendelt viszony.

Úgy gondolja, hogy ő okosabb, tapasztaltabb, majd ő megnevel téged. Ez inkább szülő-gyerek kapcsolat.

De az biztos, hogy nem tekint téged egyenrangú partnernek.

Határozottan állítsd le, és mondd el neki, hogy ha kell a segítsége, akkor szólni fogsz. Addig nyugodtan tegye magát takarékra, mert eddig is elboldogultál nélküle.

2016. aug. 4. 10:26
 2/6 A kérdező kommentje:
De ugye van remény, hogy egyenrangúnak tekintsen végre? Mert szeretem, remélem tudunk ezen dolgozni.
2016. aug. 4. 10:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem arról van szó, hogy föléd szeretné magát rendelni, csak jót akar szegénykém. Persze közben nem veszi észre, hogy valóban teremt egy alá fölé rendeltségi viszonyt, illetve egy ilyen érzetet. Olyan mint az én párom. Rettentő idegesítő tud lenni, és ha nem fogadom meg nekem is elmondja még 3x, illetve, szó szerint ki van, h nem fogadom meg a tanácsát, valamint: az "én megmondtam" szöveg, közben körülbelül köze nincs a tanácsának a valódi megoldáshoz. Illetve sokszor csak annyi kéne hogy meghallgasson, nem kell okoskodni. (most aztán sokat segítettem, tudom)
2016. aug. 4. 10:39
 4/6 anonim ***** válasza:
köszönd meg neki a sok segítséget, és egyúttal fejezd ki, hogy akkor mondja el a tanácsait, ha te erre kéred! mert téged ez nyomaszt és úgy érzed "ügyetlennek" tart téged. ne erőltesse magát ennyire, mert akkor az egésztől elmegy a kedved, mégha a jószándék vezérli is. foglalkozzon a saját dolgaival kicsit, te meg a tiéiddel.
2016. aug. 4. 10:52
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokt, második válaszoló igen, nálunk is az van, szegényt elhiszem hogy csak a jó szándék vezérli meg büszke magára hogy segithet, hasznosnak érzi magát. Néha haragszom magamra amiért úgy rászólok mert szeretem és nekem fáj ha ő rosszul érzi magát. De el kell fogadnia neki is, hogy felnőtt nő vagyok (nagyjából) kialakult személyiséggel, ahogy ő is felnőtt férfi.
2016. aug. 4. 11:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Mondd meg neki, hogy van egy jó tanácsod a számára, ha akar még valaha szopást tőled: ne tanácsoljon semmit sem, csak ha te kéred.
2016. aug. 4. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!