Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » "Fattyúgyerek":Ezt mondják a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Fattyúgyerek":Ezt mondják a legjobb barátnőm osztálytársai a 10 éves fiának, mert egyedül neveli a gyerekét a barátnőm, miért kell ilyet, nem a szülőktől hallhatták ezeket, mit lehet tenni, ha már a tanárnőnek is szólva lett?

Figyelt kérdés

Természetesen olyan gyerekektől hallotta az iskolában, akiknek úgymond tökéletesnek tűnő szüleik vannak, természetesen házasok.Elég elit iskola,tehát tehetősebb gyerekek szülei íratják be javarészt a gyerekeiket, barátnőm azonban szegény, egyedül neveli a fiát kevés pénzből.

Miért ilyen rosszindulatúak?

2016. ápr. 30. 16:49
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha ilyen körülmények között neveli a fiát, miért íratta egy ilyen helyre?

Félreértés ne essék, mindenhol lehetnek rosszindulatú gyerekek, de miért kellett direkt egy ilyen iskolát választani?

2016. ápr. 30. 16:54
 2/10 opened paradise ***** válasza:
100%

Mert legalább jó körülményeket akar neki biztosítani.

Egy 10 évesnek a beszédébe nem illen ezt. Valamelyik szüleivel van a baj.

2016. ápr. 30. 17:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Első, egyszerű falusi iskolába jártam, a diákok szüleinek 70%a a helyi téeszben dolgozott. Ott is volt hasonló kaliberű beszólás, sok más mellett. A nagytöbbség max két éves szakmunkást csinált utána....

Kedves kérdező! Valamiért valakibe mindig bele fognak kötni. Az osztályfőnök az első lépés, aztán esetleg a csúfolódó szüleivel közösen leülni.

2016. ápr. 30. 17:11
 4/10 A kérdező kommentje:
Zabigyereket is mondanak, csak néha fattyúnak is nevezik.
2016. ápr. 30. 18:02
 5/10 A kérdező kommentje:
Első. Nem tudhatta előre, hogy milyen körülmények lesznek ott, főleg, hogy viszonylag jóhírű iskoláról van szó.
2016. ápr. 30. 18:02
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha jó hírű az iskola, ha rossz, mindenhol kinéznek maguknak a gyerekek valakit, ez sajnos hozzá tartozik. Persze a szegény gyerek a sok gazdag kölyök között nagyobb eséllyel lesz az elszenvedője ennek, de nem feltétlenül, lehetett volna az osztályban éppen egy másik szegény gyerek vagy éppen valaki kisebb fogyatékossággal, vagy aki büdös, stb. Mindig találnak valamit.

Annak idején engem is megtaláltak, általánosban nem is, de 6 osztályos gimibe jártam, jó nevű iskolába, és ott épp én voltam az ügyeletes szívatnivaló... A tanár kell, hogy tudjon róla, akár az összes. De tenni ellene nem tudnak, segíteni viszont igen. Nálunk pl a tanárok mindig szóltak, ha valaki kicsöngetés előtt elkezdett összepakolni, vagy ha a tanár után lépett be a terembe. Nekem ezt mind elnézték, mert tudták, hogy MIÉRT nem akarom a teremben tölteni az időmet, ha nincs benn tanár. Nem tették szóvá, de szép csendben elnézték, ha 2 lépéssel mögöttük érkeztem. A szüneteket meg más osztályteremben vagy a könyvtárban töltöttem és jól elvoltam így.

Annyira nincs a gyerekekben már tisztelet a tanárok felé, sőt azóta eltelt 10 év és már annyi sem mint akkor volt... Semmit nem tudnak tenni, hogy leállítsák őket...

A gyerek vagy arrébb megy, vagy kivágja magát valahogy.

Még azon sem lepődnék meg, ha néhány kiskölyök rátalált volna a trónok harcára, ami ugye jelenleg elég népszerű, 10 évesen már simán hozzáférnek és ott ez az egyik legnagyobb sértés, ami folyamatosan témája is a sorozatnak. Ezt azért már aki a korhatár fölött nézi, képes normálisan kezelni, de egy 10 éves gyerek nem.

Néha megéri rájátszani egyébként, van, hogy békén hagyják utána szerencsétlent. Ha tényleg trónok harca függő az osztálya, akkor könnyű tematikusan rájátszani, venni 1-2 feliratos pólót és büszkén viselni, esélyes, hogy lekopnak róla utána, mert ha nem veszi fel, már rögtön nem is érdekes... Viszont ha tényleg valamelyik szülő hülyesége, akkor nem nagyon van mire rájátszani, akkor vagy meg kell találni ezt a szülőt és vele beszélni, hátha... Bár elég kilátástalan szerintem. Vagy a gyerek próbál a lehető legkevesebb időt tanár nélkül az osztálytársaival tölteni és törli magát facebookról is (álnéven fent lehet, de ne legyenek az osztálytársai az ismerősei és ne tudják a nevét, stb, mert ott is durván tudják csesztetni...), és kivárja, amíg megunják. Ha őt nem érik el, előbb utóbb találnak maguknak mást és akkor ő már nem lesz érdekes.

Ha lenne még a tanároknak bármiféle befolyása a gyerekek fölött, az nagyon szép lenne, de nincs... Esetleg ha van olyan fiatalos, jófej tanár, akit szeretnek a gyerekek, akkor azzal lehet értelme beszélni, ő még egy-két jól sikerült megjegyzéssel és a gyerek felkarolásával megmentheti a szituációt, de nehéz dolga lesz. Egyébként sajnos tényleg a gyereknek kell megoldania, persze szülői támogatással mindenben.

2016. ápr. 30. 19:04
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A mi sulinkban van még tekintélye a tanároknak, alsó tagozaton különösen. Szerencsére ilyen szempontból is egy elég jó közösség, hogy nem nézzük el (magam is tanár vagyok), ha egy (vagy több) gyerek piszkál, csúfol egy másikat. Személy szerint nekem ha tudomásomra jut ilyesmi, nem maradhat el a felelősségre vonás, elbeszélgetés/leszidás, és sokan hasonlóan járnak el a kollégák közül. Szükség esetén bünti is van (pl. ha ismétlődik a csúfolás), azaz a magatartás jegye bánja a visszaesőnek. Olyanról is tudok, aki elsőre osztályfőnökit kapott, mert sértő megjegyzést tett egy másik gyerekre a testalkata miatt.

Persze vannak nálunk is nehéz esetek, akiket kevésbé tudunk kezelni, mert ha a büntetés nem hatja meg, és a szülők sem együttműködőek (szóban vagy írásban szoktunk jelezni szükség esetén), akkor nincs igazán eszköz a kezünkben.

Viszont minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, mivel a gyerekeknek törvény által biztosított joga a fizikai és lelki bántalmazástól való védelem.

Ezért sem értem, hogyan fordulhat elő, hogy egyes iskolákban a pedagógusok semmit nem tesznek hasonló helyzetekben, holott kutyakötelességük lenne. Egy elit iskola pláne nem engedheti meg magának az ilyesmit. Szóval itt nem az a fő kérdés, hogy miért ilyen rosszindulatúak a gyerekek (bár kétségtelenül nagy baj), hanem az, hogy mit lehet ez ellen tenni. Nem tudom, ki szólt a tanító néninek (gyerek vagy szülő), de ezt lehet és kell is. Minden egyes alkalommal, amíg csak szükséges.

2016. ápr. 30. 21:48
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyébként ez alsó tagozatban még működik is talán, szóval 10 éveseknél még talán segít is, de pl nekem 12-13 évesekkel csak sokkal rosszabb lett, amikor a tanárok beavatkoztak... El tudom képzelni hogy sok tanár ezért nézi tétlenül, mert tehetetlen. Ha büntet, csak az amúgy is bántalmazott gyereknek lesz még rosszabb. Akkor inkább úgy próbál neki segíteni, hogy az láthatatlan legyen a társai számára, vagy legalább is ne őket büntesse... Ki meg nem rúgnak egy egész osztályt és pont ez a lényege az egésznek... Mindig is ez volt. Ötletem sincs, hogy egy pedagógus manapság mit tud még tenni.
2016. ápr. 30. 21:55
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak egy apró megjegyzés: pont az ún. "elit" iskolákban vannak a legaljasabbak, akik megszokták, hogy mindent megkapnak, nekik mindent lehet. Egy ilyen suliban tanító tanár panaszkodott, miután eljött, hogy azért hagyta ott a sulit, mert a diákok beszólogattak neki, hogy "Mit akarsz? Megveszlek kilóra!"
2016. máj. 1. 00:42
 10/10 anonim ***** válasza:

A miénk is "elit" iskola valamennyire, jó környék a beiskolázási körzet, és elég sok körzeten kívülit is felveszünk, bár nem tudjuk mindet. Tapasztalatból tudom, hogy mennyire más problémákkal szembesülök itt pedagógusként, mint más iskolákban. De tényleg nagyon pozitív a tanári kar, lehet, hogy ezen múlik a siker. (A néhány kezelhetetlen gyereken kívül persze.)

Az utolsó válaszhoz hasonló helyzetet unokahúgom tapasztalt egy magániskolában, ahol például azért szólogattak be neki diákok, mert ő nem kocsival járt be dolgozni. De ott nem is igazán fegyelmezték, nevelték a gyerekeket, kirúgásról meg pláne szó sem volt, hiszen akkor elveszítette volna a tandíjat az iskola. Nagyon nem helyeslem ezt a hozzáállást.

2016. máj. 1. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!