Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Baj, ha "le vagyok maradva" a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Baj, ha "le vagyok maradva" a korombeli lányokhoz képest?

Figyelt kérdés

A korombeli lányok (25) kb kivétel nélkül mind házasodni, szülni, összeköltözni akarnak a barátjukkal, ez az egyetlen, ami a szemük előtt lebeg, és csak ezen kattognak, hogy szervezés, milyen gyűrű, baba nevek, stb.

Én meg nem. De olyan szinten nem, hogy 2,5 éve vagyok együtt barátommal, és azt se nagyon bánom, hogy nem élünk együtt, hanem két külön lakásban. Az esküvő gondolata pánikkal tölt el. A gyerekről ne is beszéljünk... Nekem ezek mind távoli dolgoknak tűnnek. Szerencsére barátom is ilyen, mint én, nagyon egyformák vagyunk. De az emberek már leplezetlenül teszik szóvá milyen furának tartanak minket, a barátaink, család szintén.

Ez tényleg ekkora gond? Mind a ketten rendesen dolgozunk, teljesen önállóak vagyunk, csak valahogy jóóóval kevésbé érdekelnek ezek a dolgok minket...

2016. ápr. 26. 13:30
 1/8 anonim ***** válasza:
én 24 vagyok de ugyanilyen mint te :D barátom már többször kérlelt,hogy eljegyezhessen de mindig lebeszéltem
2016. ápr. 26. 13:34
 2/8 anonim ***** válasza:
érdekes, az én környezetemben meg inkább olyanok vannak, mint ti. és ez nem is baj
2016. ápr. 26. 13:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez miért lemaradás? Neked miért azt kellene tenni amit nekik?
2016. ápr. 26. 13:49
 4/8 anonim ***** válasza:
25 éves vagyok, a házasságot még én se tartom közeli eseménynek, így annyira nem izgat. A gyerekektől egyszerűen még a frász tör ki (mondjuk azt tudom, hogy szeretnék a későbbiekben de nem a következő 5 évben), egy eljegyzésre már nem mondanék nemet, mert lassan 4 éve vagyunk együtt és ebből 3 éve együtt élünk. De nem zaklatom vele a barátom, hogy kérjél meg! Mondjuk az összeköltözés elutasítását nem értem az esetedben és ezt tényleg furcsának gondolom. Akkor ti sosem alszotok együtt csak néha beszélgetni meg dugni jártok össze? Akkor ez hol több egy szexbarátságnál? Én azért vagyok kapcsolatban a barátommal, mert szeretem, vele képzelem el a jövőt és nem csak egy izgalmas időtöltés akire nemet mondok ha fáj a hajam. Együtt gyűjtünk közös lakásra (a biztonság kedvéért külön takarékszámlákon, mikor elkezdtük, akkor úgy voltunk vele még felszállhat a rózsaszínköd), érdekel hogy fog megöregedni, vajon 20-30 év múlva is fogjuk-e egymást heccelni. Meg igazából jól esik mellette ébredni és esténként melóból úgy hazaérni, hogy "na képzeld mi volt" és nem egy üres lakás fogad. Arról nem is beszélve, hogy kinőttem már abból, hogy a pasim szekrényében ha van egy polcom, akkor hű de komoly a kapcsolat vagy hogy táskából éljek.
2016. ápr. 26. 13:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Üdv a klubban. Mondjuk az én ismeretségi körömben elég sok hozzánk hasonló nőt ismerek. 1-2 kortársam van, aki már házasodik...stb, de legtöbbjük szerencsére ésszel, tartós kapcsolatban, boldogságban, így ezekkel számomra nincs gond (az már más kérdés, hogy házasság után egyből elrejtem az összes ilyen illető posztját, mert nem érdekelnek babafotók).

Nem hiszem amúgy, hogy bármelyik is gond lenne, amíg a résztvevő felek boldogok, és házasság esetén nem elkapkodott, meg kikényszerített valamiről van szó.

2016. ápr. 26. 14:01
 6/8 A kérdező kommentje:
De, persze sokszor alszunk együtt, csak spórolunk épp saját lakásra. Csak én azt is szeretem, hogy sokszor úgy jövök haza, hogy üres a lakás, és egyedül vagyok. Kb 20 éves koromig egy szobám volt testvéremmel, így azóta áldásnak élem meg az üres lakást, nem valami rossznak. Talán túlzottan is szeretek egyedül lenni. Szívesen vagyok barátommal, csak nem mindig.
2016. ápr. 26. 14:07
 7/8 anonim ***** válasza:
25 évesen még nekem is nagyon távolinak tűnt annak ellenére, hogy akkoriban már sok -nálam fiatalabb- ismerősöm is házasodott, vagy szült. Én vidékről költöztem Pestre valamikor 22 éves koromban és fb-on egyértelműen kirajzolódik számomra, hogy teljesen más az életritmus ilyen szempontból vidéken, mint itt. A vidéki ismerőseim már szinte egytől egyig férjnél vannak, gyereket szültek. Most 30 vagyok, de van olyan ismerősöm, aki nálam kicsit fiatalabb, mégis már bőven ovis a gyereke. A többi barátnőm, akik ugyancsak itt kötöttek ki Pesten, szintén gyerek nélkül vannak, őket is ugyan úgy beszippantotta egy multi, mint engem és a karrierre koncentrálnak. Gyakran elmélázok azon, hogy a fb hírfolyamomban a vidéki velem egyidős ismerősök gyerekes fotói és posztjai keverednek a pesti, multinál dolgozó, ebédszünetben kávézgatós képeket posztoló ismerősökével és baromi sokat gondolkodom rajta, hogy hogy lehet ekkora különbség a két csoport között? Hogy lehet, hogy az egyiket az motiválja, hogy megházasodjon, gyereket szüljön, stb., míg a másikat az, hogy határidőre elküldje a kért riportokat a főnöknek és a gyerek+házasság téma egy nagyon-nagyon távoli állomása az életének? Én nem mondom, hogy bármelyikkel probléma lenne, mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. Csak én sokszor furcsállom, hogy ennyire más emberek vagyunk. Egyébként én 28 évesen házasodtam. Akkor úgy érzetem, hogy pont megfelelő korban vagyok a házassághoz. A gyerek szerintem nálam váratni fog magára olyan 32-33 éves koromig. Én így érzem jónak. Az, hogy az ismerőseim mennyi idősen házasodtak, mennyi idősen szültek, engem nem befolyásol semmiben. Egyszerűen nem érdekel... Néhány volt osztálytárs és a többi életritmusa nem fogja meghatározni az enyémet. Azért, mert a fb-om tele van baba fotókkal, még nem fogok beállni a sorba az előtt, hogy időszerűnek érezném.
2016. ápr. 26. 14:49
 8/8 Sunshinedoll ***** válasza:

Nem gond. Nem mindenkinek ugyanolyanok az igényei, vágyai, nem mindenki akar egyből, fiatalon családot alapítani, nem is mindenkinek van rá lehetősége, sőt, van olyan, aki egyáltalán nem akar családot. Mindenki úgy éli a saját kis életét, ahogy neki jól esik, sehol nincsen megszabva, hogy feltétlen kell családalapítás ahhoz, hogy teljes életed legyen, de az sincs megszabva, hogy ez mikor legyen. Én is 25 leszek, most kapok diplomát, szeretnék dolgozni és a szakmámban sikereket elérni, vannak ötleteim, terveim, amiket szeretnék megvalósítani, nekem ez most fontosabb (és fiatalabb koromban is fontosabb volt), mint az, hogy szüljek néhány gyereket (másrészt meg nem azért tanultam ki egy tök jó szakmát, amit szeretek, és amiben jó vagyok, hogy a karrierem elején otthon üljek a gyerekekkel). A közelemben jelenleg nincs olyan férfi, akivel gyereket akarnék vagy tudnék vállalni, de egyelőre abban sem vagyok biztos, hogy akarok gyereket nevelni. Nálunk a család megérti, és örülnek, hogy a tanulást meg a munkát választottam a fiatalkori családalapítás helyett, látják, hogy szeretem, hogy jó vagyok benne, de szerintem ha a másik utat választom is szívesen támogattak volna.

Azzal sincs baj, ha valaki családcentrikus, mindenki másban leli meg az örömét. Van, aki abban, ha felnevel pár gyereket, mások meg munkahelyi sikerekben, utazásban, kötetlen életben stb.

2016. ápr. 26. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!