Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvetetnétek titokban egy babát? Mitcsináljak?
Sziasztok!
18 éves lány vagyok, és titokban jártam egy fiúval aki 23 éves. Gyerekkorunk óta ismerjük egymást és mindig tudtam hogy minden álma egy gyerek. Na de visszatérve , elkezdtünk úgy járni hogy senki nem tudott róla csak én még ő, esténként átszöktem hozzá , nappal meg úgy találkoztunk hogy le mentem a boltba és ő meg ott várt és láttuk egymást. Amikor először lefeküdtünk védekeztünk, de mostanában nem. Mindig azt mondta vigyáz. És hopp terhes lettem. Én nem tudom mit csináljak, mikor megtudtam hogy mivan szakítottam vele de nem e miatt, ezt nem mondtam neki. Én nem akarok gyereket , de ő biztos hogy nem engedné hogy elvetessem... Én gyárban dolgozok 160 ezret keresek nyolc általánosom van és ezért is nem akarok soha gyereket mert nincs mire, ő közmunkás havi 50 ezer. De a legjobb az hogy még az abortuszra se lenne penzem ha titokban csinálnám akkor se és ha el mondanám neki , ő se tudna adni rá lóvét. A fele fizetésem oda kell adni a drágalátós szüleimnek a többi meg alig elég nekem nem tudnék egy gyereket ellátni nem is értek hozzá!! Segítségem nem lenne, mert hiába itt lakom a szüleimnel az én hazámban akkor is mindig zavarnak innen!! Szerintetek mit csináljak?? Ti mit csinálnátok ha a helyemben lennének??
Végül mi lett/lesz? Sikerült megoldani valahogy vagy még vannak kérdéseid?
Ilyen helyzetben valszeg én sem tartanám meg, pedig abortuszellenes vagyok. Azt te tudod, hogy kivel vagy olyan viszonyban, hogy ezt elmondhasd neki.
Ha a sráccal pl. nem vagy ennyire őszinte, akkor előbb-utóbb egyébként is bukó a kapcsolat, ha nem tudjátok ezt megbeszélni akármi miatt is.
Amit nem tanácsolt még senki, és szerintem haszkos lehet számodra: költözz el a szüleidtől. Albérletet már ki lehet fizetni 80-ból, még szerintem Pesten is találsz, ha más nem, társbérletet. Így szüleidnek sincs semmi ok bármit is felhánytorgatni. A 80 ezer forintot későbbiekben becsüld meg jobban és próbáld meg úgy beosztani, hogy váratlan kiadásokra is legyen félretett pénzed. Egyetemistaként, mikor volt, hogy heti egy-kétezer ft-ból kellett megélnem 5 éve végeztem, nem túl rég) is összegyűjtöttrm 50-100 ezer ft-nyi összeget extra kiadásokra, és sajnos néha hozzá kellett nyúlnom. Lehet extrém példa, de olvasgass pénzügyi blogokat, hogyan lehet beosztani a pénzt.
2. Olvass utána a fogamzásgátlásnak és gondolj utána az előnyöknek/hátrányoknak. Amit most tapasztalsz, az a nem biztonságos, egyik legolcsóbb védekezés mellett bekövetkező, egészségedet-későbbi terhességeidet veszélyeztető, meglehetősen drága, de számodra szükséges beavatkozás, amire számítanod lehetett volna sajnos.
Annyit tudsz tenni, hogy okosabb leszel a későbbiekben, mert ez kemény lecke volt az élettől.
A továbbiakban sok sikert kívánok és jó egészséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!