Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hipochonder lennék?

Figyelt kérdés

Bármim fáj, az az első gondolatom, hogy úristen biztos rákos vagyok...ha a mellem fáj akkor mellrák, ha nagy ritkán székrekedésem van vagy hasmenésem akkor vastag vagy végbélrák jut eszembe, ha a hátam fáj akkor tüdőrák...

Borzasztó, hogy mindig ilyenek jutnak eszembe...:(

A páromat is traktálom néha, de ő hamar kiborul ettől és közli, hogy: nem vagyok orvos, és nem tudok erre mit mondani, de egyébként NEM VAGY RÁKOS ÉS FEJEZD MÁR BE EZT!

Kérdezném, hogy aki hasonlóan hülye gondolatokkal van megáldva, mint én, vagy volt ilyen időszaka, akkor mit tett, vagy mit lehet ez ellen tenni? Nem akarom, hogy napi szinten eszembe jusson a rák, mint betegség...

Amúgy nem unatkozom, dolgozom, tanfolyamra járok mellette, háztartást vezetek, sokszor ezer dolgom lenne egyszerre, és alapvetően egy életvidám, pozitív nő vagyok, szóval nem arról van szó, hogy unalmamban meg borúlátásomban jön rám az agymenés.

Egyébként egy éve meghalt a nagypapám, mondjuk nem rákban, hanem végelgyengülésben 85 évesen, és ő nagyon közel állt hozzám, fürdettem, etettem és aktívan végig asszisztáltam a legyengülésének a teljes szakaszát, illetve több ismerősöm, vagy épp a volt főnököm halt meg az utóbbi években szinte egyik napról a másikra úgy, hogy mind rákos volt és utolsó stádiumos, tünetek nélkül...gondolom ezek is befolyásolnak...de meddig? Mikor leszek újra normális? :(

27/N

2016. febr. 25. 17:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Gondolom hallottad már azt a tényt, hogy a gondolatnak teremtő ereje van, úgyhogy tényleg hagyd abba! Élvezd az életet, kórházban dolgozom, hidd el, aki valóban daganatos beteg, legszívesebben elfelejtené az egészet. Te egészséges vagy, ne gyötörd magad és másokat ilyennel!
2016. febr. 25. 17:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Úgy tűnik, hogy mutatsz olyan tüneteket, amelyek hipochondriára utalnak. Szerintem érdemes lenne felkeresned egy pszichológust, ők sokat tudnak ilyen problémákkal kapcsolatban segíteni. Illetve az első válaszoló javaslatára reflektálnék: ilyen tekintetben az agynak nincs teremtő ereje, nem leszel attól rákos, hogy arra gondolsz.
2016. febr. 25. 18:29
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat...:) a pszichológus gondolatával eljátszom, mert én is látok abban rációt, hogy a helyes irányba terelné a gondolataimat...:)

27/N

2016. febr. 25. 18:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a gondolatnak nincs teremtő ereje. Azok a hipochonderek akik (mint pl én) azt hiszik hogy szívinfarktusuk van, holott csak pánikbetegek, nem attól lesz infarktusuk mert azt hiszik, hanem mert beparáznak, magas a vérnyomásuk és a pulzusuk, amivel megterhelik a szívüket. Ha ennyire félsz hogy rákos leszel, menj el pszchiológushoz
2016. febr. 25. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!