Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok-Nők! Ti megtudnátok védeni a barátotok bármilyen helyzetben? Verekednétek értük? Ki mernétek állni értük? Vagy gyáván elmenekülnétek?
Bármilyenben nem, de ha az élete múlna rajta, akkor mindent bevetnék, hogy megmentsem.
Az a jó a küzdősportban, hogy megtanít türelmesnek lenni. És arra, hogy a küzdő tudás nem hatalmaz fel arra, hogy bárkire és bármilyen helyzetben használd.
Amúgy a kérdés provokatív. A "Vagy gyáván elmenekülnétek?" és a később említett "esélyegyenlőség" kifejezések alapján.
Kérdező, szerint attól férfi valaki, hogy verekszik? Hát nem. A veszélyes helyzetek 99%-át ki lehet kerülni, és szerencsére nem jellemző, hogy csak úgy megtámadnak valakit. Nem aszerint választok párt, hogy egy bűncselekmény esetén mire képes fizikailag. Eleve utálom az erőembereket.
De akkor ugye, azt se várod el, hogy fordított esetben ő megvédjen? Ha elvárnád, az kettős mérce lenne..."
Érdekes lelkivilágod van ha így gondolkodsz. Hallottál már súlybeni különbségekről? Egy férfi normális esetben erősebb mint egy nő, te meg elvárnád hogy a barátnőd védjen meg rosszarcoktól, mert máskülönben te sem állsz ki érte?? :D no comment
"Nálad valami nem stimmel. Mindenki azt tesz, amire képes, fizikailag, szellemileg. Tök mindegy a neme."
Egyetértek a második mondattal.
Épp ezért, tök mindegy, hogy nő vagy férfi az illető, segítenie kellene a párjának megvédeni magát. Akkor miért van az, hogy egyes nők a segítés helyett inkább elmenekülnének, mint az 5-ös válaszoló?
"Kérdező, szerint attól férfi valaki, hogy verekszik?"
Épp hogy nem! Mutasd már meg, hogy hol írtam ilyesmit, vagy hol céloztam erre?
"Érdekes lelkivilágod van ha így gondolkodsz. Hallottál már súlybeni különbségekről? Egy férfi normális esetben erősebb mint egy nő, te meg elvárnád hogy a barátnőd védjen meg rosszarcoktól, mert máskülönben te sem állsz ki érte?? :D no comment"
Tegyük fel, hogy van egy férfi, aki gyengébb az átlagnál, és nem ártana, ha ketten harcolnának a támadó ellen, és nem csak a férfi kellene védekezzen, mert egyedül nem tudná megvédeni magát. Vagy számodra nem is férfi az, aki kicsit gyengébb?
"Biztos nem menekülnék el, adott szituban. Hála égnek nem tartom magam gyengének, van rajtam elég izom. Azt hiszem. :D Úgy, hogy csak én "verekedek" érte...ő meg áll kukán, mint egy kislány...kizárt. Azért a férfi, az maradjon férfi...nem? De ha úgy van, akkor mondjuk azt, hogy én is beszállnék a buliba segíteni neki.. Ennyi."
Persze, én is úgy gondoltam, hogy mindketten harcolnak a támadó ellen, nem úgy, hogy csak a nő harcol.
Szerintem az lenne a normális, hogy ha akárkit támadnak meg, mindketten megvédik a másikat. Sajnos viszont egyesek úgy gondolják, hogy ha a férfit támadják meg, a nőnek nem kell segítenie a férfinak!
Az a helyzet, hogy mi itt kis hazánkban még viszonylag kényelmesen élünk, az emberek többsége nincs felkészülve egy esetleges támadásra, az iskolákban nem tanítanak önvédelmet (bár nem lenne butaság), és bárkivel előfordulhat, hogy ha belekeveredik egy ilyen helyzetbe, egyszerűen leblokkol, akármit mond elméletben.
A legjobb az ilyen helyzeteket megelőzni, elkerülni, kivédeni. Ha elkerülhetetlen, akkor meg ott dől el. Az sem mindegy pl. hogy a támadónak van-e fegyvere, vagy "csak" a testi erejével kell szembeszállni, egyedül van, vagy csoportosan támadnak, és neked (nektek) van-e esély segítséget kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!