Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ilyen igazságtalan az élet, hogy egy előnyös, vonzó külsejű férfi az élet minden területén hatalmas előnnyel indul?
Azt persze részleteznem sem kell, hogy egy jó pasinak nem kell sok mindent tennie, hogy egy dekoratív nőt szerezzen magának (vagy akár többet is igény szerint). Míg a jelentéktelenebb külsejű férfiak nagy autóval, nagy házzal, anyagiakkal kell kompenzálniuk mindezt.
Amerikai szociológiai kutatások is kimutatták, hogy az olyan férfiak, akik a nők véleménye szerint vonzóak (jóképű, férfias testalkat), azok ugyanazért a bűntényért csupán kb. 60%-át kapták annak a büntetésnek, mint kevésbé előnyös külsejű férfi társaik. A bírák pedig teljesen heteroszexuális férfiak voltak.
Az állás keresésnél is előny a jó megjelenés és hatalmas igazságtalan előny.
Leírom az én gondolatmenetemet, aztán nem biztos, hogy így van. :D
Szerintem ennek biológiai okai vannak. Picit vigyük át az állatok világába a helyzetet. Ott is általában megfigyelhető, hogy az előnyösebb külsejű, nagyobb, egészségesebb kinézetű egyedek jutnak inkább előnyökhöz, nem pedig a satnyább társaik. Mert az előnyös külső jó genetikai háttért feltételez. És ez nem csak szaporodás szempontjából előnyös, a populációnak is érdeke, hogy jó, egészséges állománnyal rendelkezzen.
Itt is hasonló lehet az ok, elvégre mi is állatok vagyunk, csak intelligensebbek. Viszont ennek az intelligenciának köszönhető, hogy bár általánosságban a szép embereket vonzóbbnak tartjuk, kedvesebbek vagyunk velük talán, ez azért felülírható bármivel, ami biztonságot sugall, pl. jó személyiség, és igen, valakinek az autó, ház, vagyon. Plusz nem túrjuk ki a beteg egyedeket a közösségből, holott a természetben az lenne a normális. Szóval kevésbé vagyunk primitívek, de azért azok vagyunk sajnos. Meg hát a kérdésed is kicsit eleve azt sugallja, hogy te is kifejezetten dekoratív nőkre pályázol, nem jelentéktelenre/csúnyára, szóval nem is értem a felháborodást. Ő is csak olyanok, mint te, előnyös külsejű párt akarnak, ezek szerint.
tyűha :D micsoda nagy kérdés... Kérdező, sz élet nem fair, és soha nem is lesz az. a szép embereknek (férfiaknak és nőknek is) mindenhol előnyük van kevésbé szép társaikkal szemben.
de most írjak ki egy kérdést, hogy "Miért ilyen igazságtalan az élet, hogy van, aki gazdag jólétbe születik, rengetegen pedig soha nem ettek egy jót, és naponta rengeteg ember hal bele a nélkülözésbe?"
rengeteg ilyen dolog van, ilyen az élet. ne akadj fenn rajta, csak becsavarodsz. sokszor szívás ami van, de próbáld a legtöbbet kihozni belőle :)
Most elmesélem az én történetemet. Én mindig is egy "szürke kisegér" voltam a környezetemben mindenki lenézett még olyanok is akik csak látásból ismertek vagy még annyira se. Középiskolai éveimben suli után és hétvégén is tanultam, gyakorlatra jártam egy kis kft-hez ingyen dolgozni, hogy tapasztalatot és rutint szerezzek. Megtanultam áldozatot hozni hogy a jövőbe fektessek, mert tudtam később nagy előnnyel fog járni. Ezzel azt akarom kihozni, hogy én megbecsülök mindent, mivel hozzászoktam nincs semmi se ingyen a két szép szememért semmilyen előny nem fog érni az életemben, inkább csak hátrány. Most ott tartok hogy napi 8 óra állandó délelőttös munkaidőben megkeresem a fix 240-et nettóban, boldog vagyok, van jövőképem (3-4 év és saját lakásom lesz hitel nélkül) és látom azok szemében a döbbenetet akik eddig lenéztek, hogy ez a "veréb" valójában nem az akinek mindig is elkönyvelték. De most nehogy azzal jöjjetek, hogy nagyképű lettem és most én ítélek el másokat, mert nem így van. Inkább úgy vagyok vele, hogy végre meg tudtam valósítani önmagam és elnyerni mások elismerését a sok lemondás és kemény munka árán. 23/F
Üi.:Ne alázz és bánts meg senkit, mert lehet egyszer nála fogsz fürdőt felújítani és nagyon ciki lesz még évek múltán is.
"Úgy vagyok vele, hogy végre meg tudtam valósítani önmagam és elnyerni mások elismerését"
Utolsótól kérdem, hogy és a nők szemében most jó pasi lettél? Könnyen megkapsz szép nőket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!