Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiúk! Járnátok olyan lánnyal,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fiúk! Járnátok olyan lánnyal, aki mind külsőleg, belsőleg megfog titeket, ezenfelül kimondottan okos is, viszont pszichiátriai betegsége van és gyógyszerezi magát? Hogy álltok az ilyesmihez?

Figyelt kérdés
Vajon mennyire befolyásolhatja ez az ismerkedést, párkapcsolatokat?

2016. jan. 5. 22:25
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Kedves A Fantáziátlan nevezetű kommentelő, de mégis hogyan tudott érzelmileg manipulálni? Úgy érted, az ilyen ember kihasználhat?
2016. jan. 5. 22:46
 12/28 anonim ***** válasza:
93%

Nem hozzám szól ugyan a kérdés, de anyukám miatt érintett vagyok a témában. Nem tudsz segíteni, én sokszor éreztem már magam tehetetlennek és ez nagyon rossz, az anyámról van szó, akinek olyan szintre jutott az állapota, hogy akik nem ismerik az ilyen dolgokat, megbélyegzéssel reagálnak (érdekes módon dolgozni tud, valahogy úgy sérült, hogy az nem sérült, ami a munkához kapcsolódik). Az anyám meg mégiscsak az anyám, az állapota ellenére, de nem akarok vele egy fedél alatt élni hátralévő életemben. Nyomozgattam egy kicsit, mik válthatták ki, mert nem volt mindig így, a tesóm születése után kezdett lecsúszni apránként, akkor elcseszték a szülést, és anyám magas lázzal és vérmérgezéssel került kórházba, altatni kellett, és olyan altatót kapott, ami mellékhatásként árthat az idegrendszernek. Nekem gyanús, hogy az az egész, a szülés körüli problémák beütöttek nála. Az ilyen embereknek mindenek előtt megfelelő kezelésre van szükségük, és mivel én "gyerekként" vagyok érintett, azt mondom, hogy ilyen embernek inkább ne legyen gyereke, ha még nincs, de már vannak ilyen tünetei. Egy gyerek életét nagyon meg tudja viselni, ha ilyen szülő mellett nő fel (ha egyáltalán nem kerül a beteg olyan stádiumba, hogy a gyerekében kárt tesz). A mi esetünkben később jött elő, apám nem így ismerte meg, de nagyon nehéz, a tavalyi évet nagyon mélypontnak éltem meg, mert a korábbiakhoz képest jóval szélsőségesebbé vált anyukám állapota, és kihatott sajnos a munkámra is.

Én sajnálom az ilyen betegeket, de a hajlam öröklődhet, és én tudatosan próbálok erővel is talpon maradni, és reménykedek, hogy nem kaptam belőle a génállományomba.

2016. jan. 5. 22:53
 13/28 Kenzo Tenma ***** válasza:
78%
Az a baj kedves kérdező, hogy egy ilyen kapcsolatban nagyon sokat lehet sérülni. Ha ilyen betegsége van a partnerednek, akkor te felvállalod a segítő szerepet, de nem tudsz segíteni, mert az ilyen ember nem tud vagy nem is akar változni. Te pedig amelett, hogy néha jól éreznéd magad leginkább a rosszat kapnád és kikészülnél idegileg. Persze megpróbálni meg lehet, de előre szólok, hogy nem lesz egyszerű.
2016. jan. 5. 22:54
 14/28 anonim ***** válasza:
68%
#11: Hogyne használna ki, ha látja benned, hogy odáig meg vissza vagy érte. Hónapokon keresztül tűrtem a szinte negyedóránként váltakozó hangulatingadozásait. Egyik pillanatban repdesett a boldogságtól, meg hogy együtt vagyunk, következő pillanatban meg üveges szemekkel, ridegen, elutasítóan viselkedett. A végére már rendesen leamortizált, kész idegroncs voltam, pedig alapból nemigen tud senki kihozni a sodromból, de ma már csak röhögök rajta, ill. magamon. :D Borzalmas időszak volt, de túléltem. Szóval teljesen az ujjai köré képes csavarni, ha nem használod az eszedet, megeteti veled az összes létező érzelmi maszlagot, hiszen tudja, hogy rá vagy kattanva. Elhiteti veled, hogy ő nem tud nélküled létezni, miközben le akar téged beszélni magáról, a másik pillanatban meg ő akar téged hanyagolni, miközben érezteti veled, hogy neked van pont rá szüksége. :D Szóval összevissza variál, játszadozik az érzelmeiddel, manipulál, jaj, közben még most is elröhögtem magamat a múlton. :D Szóval a lényeg, ne ess bele abba a csapdába, amibe sok srác beleesett.
2016. jan. 5. 22:56
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Jav.: neked van pont rá szükséged*
2016. jan. 5. 22:59
 16/28 anonim ***** válasza:
96%
A fantáziátlan - Csakhogy egy beteg ember ennek nincs így tudatában, ő mindkét állapotot valósként éli meg, tehát nem azért bánt, mert ez a célja, hanem mert az ő fejében nincs rend. Ettől függetlenül egyetértek, idegőrlő, és megviseli az embert, de ez betegség, nem szándékos.
2016. jan. 5. 22:59
 17/28 anonim ***** válasza:
76%
#16: Hosszabb távon ez nem működik egy bipoláris rendellenességgel küzdő nő és egy normális férfi között. Vagy kizárólag akkor működhet, ha a férfi egy bármit elviselni képes, elképzelhetetlenül türelmes papucs, aki tízpercenként tud alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nekem nem ment.
2016. jan. 5. 23:03
 18/28 anonim ***** válasza:
Azt én nem is vitattam, apám is csak azért tűri, mert már pár évtizedet lehúztak együtt, és már házasságuk alatt jelentkezett a probléma, és mindig le tudta foglalni magát mással, anyámnak meg nem kell feltétlenül hallgatóság. De aki már a kapcsolat elején ezt látja, kapja, annak én is azt mondom, hogy inkább ne vállalja, mert beleroppan.
2016. jan. 5. 23:08
 19/28 anonim ***** válasza:
75%
ja és hadd ne sorolgassam a mellékes velejárókat, problémákat. Mindig mindenben érezteti, hogy kettőtök közül egyvalaki hibás, hol te, hol ő. Tök rendszertelenül. Olyanba beleköt, amit ő is rosszul csinált, viszont egy hasonló "hibánál" meg érzelmileg felkarol, támogat, egyetért. Te meg nem tudod eldönteni, hogy most tkp. mi is a jó, és mi is a rossz. :D Gyakorlatilag az egész életmódodban, életviteledben full elbizonytalanít, a világról kialakult képedről is. Ami neked tetszik (tárgy, ajándék, zene, film, bármi), az neki nem fog tetszeni, majd ha "rádöbbensz", hogy tényleg nem is olyan jó az a valami (tárgy, ajándék, zene, film, bármi), amiről véleményt alkotott, és osztod a véleményét, akkor páli fordulattal ő kezd rajongani azért a valamiért (tárgy, ajándék, zene, film, bármi). Olyan szinte behálóz, hogy észre se veszed. Napokig sorolhatnám a beteges húzásait a féltékenykedéstől kezdve az önnön marcangoláson át a sorozatos dührohamáig és a hirtelen boldogságba forduló hangulatváltakozásáig mindent.
2016. jan. 5. 23:12
 20/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen Fantáziátlannak, hogy leírtad személyes tapasztalatait, benyomásaid. Háát...igen, lehet, hogy igazad van, és sajnos tényleg teljesen belezúgtam. Felfoghatatlan számomra, hogy egy ilyen fiatal,gyönyörű,okos lány MIÉRT, Mitől, esetleg Kitől vált ilyenné. :/ Közben meg annyi embernek tetszik, persze a legtöbben egyáltalán nem tudják, hogy az a lány beteg..

Ugyanakkor a 16. válaszoló véleményét nagyon osztom! Egyetértek, Ő azért mégha idegtépően is viselkedik, mégiscsak egy BETEG ember, akit elsősorban megérteni kellene, nem elítélni...

12. Kommentelő, sajnálom az anyukádat :(

Kitartást kívánok neki is és Neked is.

Azt szeretném még kérdezni, hogy ez a betegség valahogy gyógyítható szerintetek? Lehet ebből egyáltalán valamikor is kilábalni, felállni belőle? :/

2016. jan. 5. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!