Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire rontja az esélyeimet egy nőnél, ha még otthon lakom a szüleimnél 29 évesen?
Vagy csupán lakásra gyűjti a pénzét és nem akarja szándákosan megnehezíteni a saját dolgát azzal, hogy kidobja az ablakon a fizetése harmadát vagy felét, ha elférnek a családi házban is, pusztán azért, hogy neked vagy hasonló gondolkodású lánynak megfeleljen.
Mellesleg attól még, hogy valaki otthon lakik még nem garantálja, egy saját lakásban semmit nem lesz képes megcsinálni majd. Szépen átszokik arra az életvitelre, ennyi.
"Nem tudom miből lehet csak úgy összeszedni 10 millió forintot, hogy saját lakást vegyél"
De rajtad kívül ki írt még itt saját lakásról? Nem szégyen albérletben élni, legalább önálló az ember.
Nekem van egy nőismerősöm, már 30 éves. Még gyerek volt, amikor a szülei úgy döntöttek, hogy ráíratják a lakást, ők pedig haszonélvezettel maradnak, de a tulajdonos a gyerekük lett. Ő felnőtt, közben a szülei lerokkantak, az anyja egyáltalán nem tud dolgozni, az apja csak részmunkaidőben. Hiába akarna bármit is lépni, egyelőre nem teheti meg, anyagialg sem állnak jól, éppenhogy megérnek hárman.
Az egyik exem meg úgy járt, hogy a szülei elváltak, az apja meghalt, az anyja munkaképtelenné vált, az exem egyedüli fizetéséből éltek ketten, mikor megismertem. Nekem nem volt szempont, nem volt hátrányban nálam emiatt.
Van egy ismerősöm, aki a férjével most kényszerült rá, hogy visszaköltözzenek a szülőkhöz, mert ahol eddig volt biztos jövedelmük, eladták alóluk az albérletet, és nem találtak másikat, amit a kettőjük jövedelméből ki tudtak volna gazdálkodni. Eddig ő is nagy mellénnyel beszélt a különélésről, de most az élet bekeményített.
Vannak olyan élethelyzetek, amikor nem lehet megúszni a szülőkkel együttélést.
Ha nem vagy egy önállótlan kölyök, a normális nőket nem fogja zavarni.
Mellesleg pl. amit én vettem, 34nm-es kis panel azon a környéken, Pesten, ugyanilyen lakások bérleti díja kb. 70-100ezer Ft körül mozog, ebben még nincs rezsi... A törlesztőm meg 30ezer alatt van és 8 év alatt kifut, csak mert gyűjtöttem...
Tudom, van, aki mobilabb, és nem szívesen kötné le magát egy saját lakással sehol, de egy albérletet, látva nem egy ismerősömet, bármikor kihúzhatnak az ember alól, bármikor felszökhet a bérleti díj a csillagokba, és hacsak nincs olyan jóban a bérlő a tulajjal, soha nem lesz a bérlőé. Egy saját lakás tőke, akkor is, ha valaki idővel tovább akar állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!