Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek kinek van "igaza" ebben a helyzetben?
Párommal másfèl vagyunk együtt, én vagyok a lány, 19 éves, ő pedig 22 éves fiú, mondhatni már férfi. Mondhatni együtt élünk, mert hol én alszom náluk, hol ő alszik nálunk, mivel egyelőre nincs saját lakásunk. De már kilàtásba van egy közös albérlet (iskola után), komolyak a szándékaink, együtt tervezzük a jövőt.
Tanácsot szeretnèk kérni, mert akadt egy kisebb problémám párom édesanyjával. Az anyja meghívott karácsonyra több mint 10 embert az ő pici lakásukba, és így egymás hegyén-hátán, matracon fognak aludni az emberek. Lesz 2 "idegen" vendég is, akiket csak az anyja ismer valahonnan. Mi ennek tudatában nem szeretnénk karácsonykor ott lenni, akkor foglalkozzon a vendégeivel inkább, és én meg a párom elmennénk az én családomhoz 24-én este. Erre az anyja felháborodott, és mondta, a karácsonykor a családdal, a szülőkkel kell lenni, én menjek szépen haza, a fia itt maradjon velük. Mert én és a fia még nem vagyunk egy család. Azt mondta, hogy majd ráérünk szilveszterkor együtt lenni, akkor úgyis buli lesz meg együtt lesz a fiatalság, majd akkor mi is találkozunk, addig meg legyen mindenki a saját családjával.
A fia már felnőtt, el tudja dönteni mit akar, és nem idegenekkel, hanem azzal az emberrel szeretné tölteni a karácsonyt, akit "a legjobban szeret", vagyis velem. Természetesen 25-én mennénk máshova is, de úgy terveztük, hogy 24-én este nálunk leszünk. Az anyja meg bosszankodik ezen, mert ő azt akarta, hogy mi külön karácsonyozzunk, mindenki legyen a saját családjával. Nem fogta fel, hogy mi leginkább együtt lennénk, plàne karácsonykor...
Szerintetek mit lehet "tenni" egy ilyen helyzetben? Kinek van igaza?
A párod csak az édesanyjával él vagy más családtagjaival is? Akik vendégségbe mennek hozzájuk, milyen arányban rokonok?
Én csak azt nem értem, hogy ha a párod elég felnőtt ahhoz, hogy el tudja dönteni mit akar, akkor miért nem tudja önállóan lekommunikálni ezt az egész konfliktust az anyjával? Én a helyében biztosan azt reagáltam volna, hogy "jólvan, anya, igazat adok neked, szerintem is a családdal kell tölteni a 24-ét, de akkor ne hívj ide mindenféle idegeneket aznap. Ha ők jönnek, én nem maradok, mivel nekem ők nem a családom, vannak köztük vadidegen emberek is. Döntsd el, hogy mit szeretnél, mert ez így jelenleg elég álszent."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!