Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért félek/miért van rossz véleményem a nagyon kikent-kifent, kisminkelt, mindig legfrisebb divat szerint, jól öltözködő nőktől (-ről)?
A barátnőm 18 éves, arcra-testre nagyon szép lány (heti szinten több férfi szólítja meg az utcán ismerkedni), de egyáltalán nem sminkeli magát és a ruhái is átlagosak, persze anyagiakhoz illeszkedve azért próbál adni magára, hiszen nő. Ezek miatt is mertem kezdeményezni nála.
Én sem vagyok egy csúnya srác (2 méter magas, sportos alkatú, jóképűnek mondott), de még ha nálam kevésbé vonzó arcú lányról volt szó, akkor sem mertem odamenni hozzá, ha azt láttam hogy totálisan ki van sminkelve és minden ruhadarabja új/divatos/friss és reggel biztos minimum fél órát készülődött, hogy így nézzen ki.
Egyrészt ugyanaz a lány sokkal jobban vonz smink nélkül és átlagos ruhákban, mint sminkkel és sok tízezer forint összértékű ruhákkal a testén. Másrészt van bennem tőlük valami félelem is, hogy ennek a csajnak biztos nem tetszem, mert én átlagos ruhákban járok (5000 forintos nadrág, 2000 forintos ingek vagy pólók, stb.) például.
Egyrészt ahogy írtam félek a tőlük való kezdeményezéstől, másrészt valami rossz gondolat is előjön velük kapcsolatban, hogy "Miért kell ennyit sminkelniük? Amúgy nem lennének szépek egy tonna smink nélkül?"
23/F
#9 Figyelj... egyszerűen ránézek a kikent arcára és undorodom, érted? TASZÍT! Nem kitaláltam, konkrétan hozzáérni sem tudnék! Kifejtettem, miért van így. Mert mű, szintetikus és mert utálom a tökéletesnek elkendőzött dolgokat, miközben csak egy álarc. Soha az életben nem fog tetszeni. Egy kikent nőnek esélye sincs nálam konkrétan. Aki eddig tetszett, többségében mind természetes volt, vagy abban az időszakban mikor megtetszett, nem sminkelt. Életem szerelmét 1x láttam kb sminkelve, az is csak rontott rajta, mert természetesen szép.
Egyszerűen elborzadok, mikor látom az alapozót, a púdert esetleg... a rúzst, a szemceruzát meg a spirált...
Azt érzem, hogy ez nem igazi, ez nekem nem kell. Miért hihetetlen?
De egyébként mindegy, hogy miért sminkel, mert megismerni sem akarom, ha ki van kenve, érted? Nem fogok olyan lányhoz közeledni, aki vakolva van. Nem tudok vonzódni így...
Maga a tudat, hogy nem tudja magát elfogadni természetesnek, csak tovább ront a helyzeten, mert nálam ez kb kizáró ok. Az exem gátlásos volt, csak sötétben szexeltünk, mert utálta a testét. Azóta nekem gátlásos nő nem kell. Egy lelkileg nem egészséges nőt látok a smink mögött, aki valakinek/valaminek meg akar felelni: akár társadalmi elvárás, akár más nők, akár férfiak... de valljuk be, a nők nem magukért sminkelnek. Ezt látják a médiában, kiskoruktól ezt látják mindenhol, szinte elvárás... sokan kimenni se mernek nélküle az utcára. EZ pedig taszít. Nehéz igazán körvonalazni, amit kivált belőlem, de valami ilyesmi... és ez sem adja vissza az érzést teljesen.
Akármit is írnak itt a srácok, ez akkor is csak egy nagyon kis réteg lehet.
MINDENHOL azt tapasztalom és látom, hogy a fiúk a szépen, feketére kisminkelt szemekre és a rúzsra/szájfényre buknak, mert ettől lesz egy nő gyönyörű és dögös, smink nélkül csak átlagos vagy akár még csúnya is.
13:
5 nagyon jó barátom van még a gimiből Közülük 4-en szintén a durván kisminkelt lányokra buknak inkább. Szóval értem én, hogy mire megy a többség. De nem ez volt a kérdésem.
Kérdező: olyannál kezdeményezz,aki maximálisan tetszik neked! mindegy, hogy ki van sminkelve vagy nincs! nem kell magadban bármilyen hibát is keresni, hogy miért félsz az agyonsminkelt nőktől stb, légy azzal,aki tetszik :)
van,aki meg azoktól a lányoktól fél,akik nincsenek kisminkelve.
szerintem feleslegesen aggódsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!