Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A szerelem határtalan?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szerelem határtalan?

Figyelt kérdés

Van egy elméletem, miszerint a szerelem határtalan.

Ez pontosabban megfogalmazva azt jelenti, hogy bárki beleszerethet bárkibe. Egy 50 éves egy 20 évesbe, gazdag a szegénybe, egészséges a betegbe, nő egy másik nőbe stb.

Én úgy gondolom, hogy a szerelem egyszer csak jön, és nem lehet ellene tenni, és akkor már nem is tud, és nem is akar az ember.

Így nincs értelme olyan kijelentéseknek, hogy anyakomplexusú, homoszexuális stb. hanem csak anyni hogy szerelmes, nem?

(kivéve, ha nem szerelemből van a párjával)

Vagyis az ilyen megkülönböztetésnek maximum az lehet az alapja, hogy az adott embernek milyen az ideálja.

Szóval ha valaki heteroszexuális, akkor az ideálja ellenkező nemű, vagy egy 15 évesnek egy 15-20 év közötti stb. Mit gondoltok erről?

2010. márc. 15. 15:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Bár így lenne.. :"(
2010. márc. 15. 15:34
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerelemnek az alapja a vonzalom.a vonzalomé a fajfenntartás.Ha aszexuális vagy ,nem leszel szerelmes(ahogy a heréltek sem).Ha valakihez nem vonzódsz testileg,nem is leszel bele szerelmes.Másrészt a szerelem egy évek óta tartó kapcsolatban elmúlhat,de megmarad a szeretet,a bizalom,a vonzódás és az egymásra épített jövő ,bizalom.Ezek huzamosabb ideig sokkal fontosabbak,mint a sokszor szalmalángként égő viharos vak szerelem.Egy igaz hosszú barátságnak sem annyi az alapja,hogy jó együtt bulizni,hanem évekig számítanak egymásra.
2010. márc. 15. 15:39
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Első kifejtenéd, hogy mire gondolsz?

Második válaszoló, értelek, csak nem értem, ez hogy függ össze a kérdéssel.

Addig értem a gondolatfuttatásod, hogy ha valakihez nem vonzódsz testileg, nem leszel belé szerelmes. Bár nem értek egyet, szerintem a szerelem nagy részben leki dolog, még akkor is, ha fontos a szexualitás. De én viszont úgy látom, gondolom, hogy ha valakinek "megszeretem a lelkét", ha valakibe beleszeretek, akkor azt szépnek látom, vágyom az érintését, ennek pedig egyenes következménye a testi vágy kialakulása. Még ha csak az egy csók erejéig is terjed, de az már vágy.

A gondolatmenetedben ott vesztettem el a fonalat, amikor azt mondtad, hogy egyszer elmúlik a vágy, és akkor mi marad? Hát pont ez az. Az elején azt mondtad, hogy az egésznek a vágy az alapja, a végén pedig, hogy a vágy elmúlik, nem az a fontos. Ezt nem értem, bár lehet az értelmezésemmel van gond. Ha gondolod, fejtsd ki bővebben:)

2010. márc. 15. 16:57
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát ez nem kérdés, mert az életben megtalálhatsz mindent, amit felsoroltál. Az emberek a saját fejlettségi szintjüknek, tudatalatti mintáknak és vágyaknak megfelelően esnek szerelembe, ezért ilyen változatosak a párok.

Bár egyszer a szerelem és a vágy is elmúlik, mert az érzést kiváltó impulzusokat megszokja az ember, kiszámíthatóvá, ismétlődővé válik a partner. Ekkor maradhat a szeretet és a csodálat, ami sokkal mélyebb és tartósan örömtelibb, mint a rövid lángolás.

2010. márc. 18. 20:31
 5/8 anonim ***** válasza:
A szerelem a leghatalmasabb erejű érzelem!Ahogy írtad egyszer csak jön,és nem tehetsz ellene semmit!A baj ott kezdődik hogy nem tud,de akar tenni ellene(ami furcsa,az a legszebb érzést megzabolázni magadban!)És abban is igazat adok hogy mindenki mindenkibe lehet szerelmes!Szerintem még az ideálison is áttörhet némelyeknél(bár nagyon szélsőséges esetben már valóban elítélendő).Nekem a legérdekesebb a szerelemben az hogy(az esetek 99%-ában) egy időben miért csak egy valakire irányulhat a szerelme?!Már rég szakítottak,vagy soha nem lettek társak,hosszú ideig mégis csak rá gondol,Őt akarja,reá vágyik?Mitől annyira az az egy kell reménytelenül akár évekig,vagy egész életén át?Azt mondják ez is csak kémiai folyamatok sora az emberben,hát ezt én nem hiszem,pont ezen irányultság miatt!Tehát:szerintem az hogy kibe leszel szerelmes az "határtalan",de ha már beleszerelmesedtél az nagyon is "behatárolt"!:) Minden jót és szépet neked!
2010. márc. 18. 20:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek veled. Főleg, mert velem mostanában nagyon kibabrál a szerelem... hiszen bárki megfog, akárki is legyen az, képes vagyok belé szeretni. Például most... lány létemre a szintén nőnemű barátnőmhöz vonzódom lelkileg, és emiatt lassan kialakult a testi is, ahogy említetted.
2010. márc. 18. 21:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Azzal semmi gond, hogy huszonévesen nekem a 40 körüliek tetszenek. A homoszexualitás kicsit azért más téma szerintem. Gyakorlatilag a mai homoszexuális divatnak nincs köze a szerelemhez, szerintem nem is lehet szerelem közöttük és igaza van annak aki szerint a célja a fajfenntartás és ez így van kitalálva. Ezért nem leszel szerelmes a nyomtatódba sem.
2010. márc. 18. 21:04
 8/8 A kérdező kommentje:
De csak mert a nyomtatómnak nincs lelke. Esetleg egy velem egyneműnek pedig pontosan olyan, mint nekem. Köszönöm a válaszokat:)
2010. márc. 19. 06:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!