Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők! Mit tennétek, ha az utcán leszólítana egy férfi?
Kedvesen, udvariasan szólítana le, nem bunkón, elkérné a telefonszámotokat, és megkérdezné, hogy nem-e találkozhatnátok még valamikor?
Mit tennétek?
A. Megadnátok a számotok, és megbeszélnétek valamikorra egy találkát.
B. Kedvesen visszautasítanátok.
C. Bunkón visszautasítanátok.
Ilyenkor mindig belegondolok, hogy ezek a férfiak a saját lányuknak vagy kishúguknak is azt mondanák, hogy peersze, add csak meg nyugodtan egy vadidegen férfinek telefonszámod???
Hát én nem vennék rá mérget, hogy rendesen utasítanám el... Nem azért mert leszólított, hanem azért mert nem tiszteli azt, hogy egy nőnek vigyáznia kell magára... Amúgy meg sosem tudtam felfogni, hogy miért poén vadidegeneknek rögtön párkapcsolat céljából ismerkedni. Én sosem tudnék így. Azt se tudom kicsoda, de máris rajtam a nyomás, hogy döntsem el, akarom-e? Olyan mű, erőltetett az egész.
Mar tobbszor volt ilyen,igen magadtam/megadnam.
Ezaz,ha megtetszik egy nő, akkor batran menj oda hozza es kezdemenyezz.
Nagyon sokszor csak koszonnek, neznek es mosolyognak,de ezzel nem ernek el semmit. Ha akarnak valamit,akkor igenis kezdemenyezzenek,mert en no letemre nem fogok.:)
#11-est kérdezném, hogy mivel jobb az, ha egy férfi mondjuk buliban, szórakozóhelyen szólít le?
"azért mert nem tiszteli azt, hogy egy nőnek vigyáznia kell magára..."
-> ha szórakozóhelyen szólít le ugyanúgy, akkor már tiszteli, hogy nőként vigyáznod kell magadra?
-> ha a kérdésre igennel válaszoltál, azaz helyszínfüggő a tisztelet megadása, akkor gondoltál már azokra a szavakra, hogy "Gina" vagy "Rohypnol"?
-> ha a kérdésedre nemmel válaszoltál, akkor kifejtenéd, hogy ha jó arc, tényleg kedves és tisztelettudó, akkor mégis mi köze a helyszínnek ahhoz, hogy tisztel-e téged? (a logikád mentén arra következtetnék, hogy akik tegyük fel háború ideje alatt jönnek össze, azoknak élből elb*szott a kapcsolatuk, hisz a férfi nem tisztelte, hogy ..."
"ezek a férfiak a saját lányuknak vagy kishúguknak is azt mondanák, hogy ..."
-> nem hiszem, hogy ugyanezek a férfiak lányuknak jelenleg azt mondanák, hogy "utcán ugyan ne add meg senkinek sem a számod, de nyugodtan menj el bulizni barátnőiddel, viselkedj kihívóan és ha majd egy ismerős ismerősének az ismerőse csapódik hozzátok, neki nyugodtan megadhatod majd a számod"
Szval nekem nagyon úgy tűnik, logikád valahol hibás, ezért örülnék ha felvilágosítanál..
3-as vagyok. Azért beszélt szövegben ne legyen már ilyen szarvashiba. Mert oké, írásban rosszul írsz egy "i" képzős tulajdonnevet, egye franc, annak annyira bonyolultak a szabályai, hogy azt még észre sem veszi a másik fél, hogy hibás, mert ő sem tudja :)
De a "nem-e" egyszerűen bántja a fület, mint ahogyan a ba/be, ban/ben ragok helytelen használata is. Ha ezt valaki nem érzi, az már nem véletlen hiba - szerintem.
Én sem értek egyet a 11-essel, egyrészt nem egyből párkapcsolatról van szó, hanem ismerkedésről - ha valaki nem az ismeretségi köröd része, de szeretnéd megismerni, akkor két lehetőséged van: a.) nem teszel semmit, hanem sajnálkozol nagyokat és ezzel elszalasztasz egy esetlegesen számodra ideális partnert b.) odamész hozzá és megismered.
Másrészt egy telefonszámról van szó, legfeljebb telefonon beszélnek és ha kedvük van hozzá, akkor találkoznak egy forgalmas helyen. Mi baj történhetne abból, hogy beülnek valahová vagy sétálnak az utcán, ami tele van emberekkel?
Harmadrészt nemi erőszakot nagy százalékban ismerősök követnek el, ennyi erővel pl. baráti társaságba vagy céges bulira se menjen senki, mert veszélyes.
Szerencsére a legtöbb nő jól reagál, ha az utcán magabiztosan, normálisan és őszinte érdeklődéssel megszólítják.
és ha nincs facebookja a srácnak?
(én pl. fölösleges időrablásnak tartom..)
akkor megadom az e-mail címem. az már csak van, nem? :)
bár aki meg időpazarlásnak tart egy ilyen dolgot és 20 év körüli, arról is megvan a véleményem. (én is csak arra használom, hogy a barátaimmal beszéljek, meg az egyetemi/nyelviskolai dolgok miatt kell)
igazából nem is tudom mit csinált az, vagy mit lát másoktól az, aki időpazarlásnak tartja. farmvillezni meg candy crushozni nem muszáj :D
OFFtopic
"bár aki meg időpazarlásnak tart egy ilyen dolgot és 20 év körüli, arról is megvan a véleményem."
"igazából nem is tudom mit csinált az, vagy mit lát másoktól az, aki időpazarlásnak tartja. farmvillezni meg candy crushozni nem muszáj :D"
Tehát az embereknek kvázi kötelező azt csinálni, amit másoktól lát? :D
Egyre több barát/ismerős/ismeretlen van hasonló véleményen (szerintem joggal).
Farmville és Candy Crush dupla időpazarlás, de az sem ésszerű, hogy sokan virtuális világot használják "barátság pótléknak" és nem bírnak ki fél órát az ebédlő asztalnál facebook és társai nélkül.. Nekem inkább róluk van meg a véleményem..
nem kötelező, pont ez az. csak már nem tudom elképzelni, hogy mi lehet a baja akkor, mert szerintem aki értelmes, az tudja 'megfelelően' használni a facebookot (=kapcsolattartásra)
az a másik véglet aki fél órát se bír ki nélküle, de pl. esetemben nem erről van szó. egyszerűen csak megkönnyíti az életet szerintem, hogy gyakorlatilag bárhonnan bármennyit lehet írni/beszélni egy másik embernek/emberrel minimális összegért.
plusz ugye amit említettem, egyetemen is van olyan tanár aki saját fb csoportba tölti fel az anyagokat, stb, illetve a nyelviskolából is úgy kapjuk a leckét. el lehet kérni mástól emailben, de nem egyszerűbb magadnak letölteni, anélkül hogy másra kéne várni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!