Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van ennyire kevés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van ennyire kevés empátiával rendelkező férfi?

Figyelt kérdés
2015. szept. 28. 22:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A helyes kérdés ez lenne :

"Miért van ennyire kevés empátiával rendelkező nő?"

Kijavítottam:)

2015. szept. 29. 07:27
 12/15 anonim ***** válasza:
A kérdés az, hogy miért gondolod azt, hogy kevés empatikus férfi van. Mert van elég amúgy.
2015. szept. 29. 10:09
 13/15 anonim ***** válasza:
én néha rosszul érzem magam mikor tonna számla gyilkolom az embereket gta-ban
2015. szept. 29. 13:21
 14/15 A kérdező kommentje:

Több férfi követ el szexuális visszaélést gyerekekkel, kamaszokkal szemben (lányokkal és fiúkkal szemben egyaránt), mint nő.

Kamasz lányt/fiút minden következmény nélkül elcsábíthatnak "felnőtt" férfiak és nők, és még az kerekedik belőle, hogy a lány/fiú a csábító, laza erkölcsű (tehát egy gyerek-felnőtt kapcsolatban a gyerek a hibás fél, nem a felnőtt, akitől elvileg felnőtt viselkedést várhatnánk).

Bedrogozott állapotban nőt, kamasz gyereket meghúzni egyesek szerint férfias (hetero-és homoszexuális vonatkozásban egyaránt), miért viselkedik úgy a lány/fiú? Itt is a kamasz a hibás, hiába, hogy esetlegesen otthonról senkinek nem hiányzik. Ha ilyen hibát követ el (öntudatlan, gátolatlan állapotba kerül, hiszen otthon nincs visszatartó erő), akkor bármi megtehető vele és ki a hibás? naná, hogy a gyerek.

Sok férfi elvárja a hűséget, vagy a kevés korábbi partnerszámot, miközben ugyanezt saját magára nem vonatkoztatja. Pl. nem lehet komolyan venni olyan nőt, akinek x számnál több partnere volt. Nyilván nem a szélsőségekről, promiszkuitásról beszélek.

A prostituáltak használati cikként történő kezelése, az emberi méltóságuk figyelmen kívül hagyása rendkívüli módon felháborít. Férfiak, el tudjátok ti képzelni, miféle előélettel, traumák után válik valaki prostituálttá? Kit ítélnek itt is meg? vajon a futtatót vagy a kuncsaftot? dehogy!

(És akkor eddig csak európai, hazai dolgokról beszéltem, az arab, távol keleti világ nőkkel, gyerekekkel szembeni visszaéléseiről nem.)

A háborúkat is a férfiak robbantják ki általában.

Csak néhány olyan gondolatot említettem, ami itt az oldalon is visszaköszön a válaszokból.

Tudom, hogy nagyon sok primitív értékrenddel bíró nő is van a világon. Vannak rosszindulatú, bűnöző nők, és a munkahelyeken is a nők egymással elég csúnyán tudnak viselkedni.

Mégis azt látom, hogy bár a nyugati országokban azonos jogokkal rendelkeznek a nemek, és a gyerekek, felnőttek, a gyakorlatban még sem vagyunk egyenrangúak. Lehet ezzel vitázni, meg feminizmust a fejemhez vágni, igen, a nők is visszaélnek sokszor a férfiakkal. Ez azonban nem ment fel egy férfit sem a tettei alól.

És általánosítani sem szeretnék, tudom, hogy nem minden férfi gondolkodik a fentiek szerint.

Csak annyira ritkán találkozok korrekt, erkölcsileg fejlett, empatikus férfival, és őszintén szólva ilyen párra vágyok, de úgy érzem, mintha tűt keresnék a szénakazalban. Nem vagyok én sem szent, de a nézeteimet ebben a világban már kezdem szélsőségesnek érezni, holott magamat egy humanista, empatikus embernek gondolom. Vagy már az átlagos értékrend az acsarkodás, mások eltiprása, jogaik semmibe vétele és a saját szükségletek mindenek feletti kielégítése lett?

2015. szept. 29. 15:45
 15/15 anonim ***** válasza:

#14: ez egy olyan átfogó kérdéskör (és arról alkotott messzemenőkig rövidlátó és részrehajló vélemény), amit itt nem fogsz tudni érdemben megbeszélni.

Hogy legalább valamennyire a kérdésnél maradjunk, nem látom, hogy az általad említett dolgok arra utalnának, hogy a férfiakban kevesebb az empátia. Az "empátia hiánya" egyszerűen egészen másképp "mutatkozik" a nők és a férfiak esetében. Ennek társadalmi, közvetetten evolúciós okai vannak. Ha tudsz, azt mutass példát, hogy a nők empatikusabbak. Én nem tudom, hogy így van-e, lehetséges. A kérdés az, hogy te mennyire veszed komolyan a témádat, csak ész nélkül vagdalkozol, vagy bele is gondolsz-e.

2015. szept. 29. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!