Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akarsz kapcsolatot,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akarsz kapcsolatot, kapcsolatban élni? Miért és mitől jó az?

Figyelt kérdés

Azt mondják az elején a szex motivál mindenkit.

Na engem nem.

Valószínű azért nem tudom mi lehet a jó egy párkapcsolatban,mert sosem volt. Pedig papíron felnőtt vagyok már legalább 10 éve.

Szóval akinek nincs senkije az miért szeretne valakit?

Mi a motiváció?

2015. szept. 21. 14:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Engem a szex sosem motivált, persze, kívántam még összejövés előtt az összes párom, de csak azért párkapcsolatot nem alakítottam még ki.

Én egyedül is mindig nagyon jól elvoltam, mindig is voltak hobbijaim, barátaim, érdeklődési köreim, elfoglaltságaim. Ennek ellenére mindig is jobban éreztem magam párkapcsolatban. Nem társfüggőség miatt, egyszerűen szeretem úgy érezni, hogy van egy másik személy, aki a részem, akiért folyton aggódhatok, hogy vajon mi van vele, aki érdekelhet, aki leköti a kivételesen szabadon álló gondolataim, amikor nem egy üresen álló lakásba kell hazamennem, hanem valaki vár (aki más, mint a macskám), akivel elmehetek undorítóannyálasanromantikus programokra is, akivel kölcsönösen kiegészítjük egymást, aki gondoskodik rólam, ha beteg vagyok és ezen kívül még sok minden más is.

A legtöbb dolgot, amit a pároddal csinálsz, megteheted a legjobb barátaiddal is, ez tény. De teljesen más az érzelmi töltet. A legtöbb embernek igénye van rá, hogy tartozzon valakihez, és a barátaid bár közel állnak ehhez a leíráshoz, az mégsem ugyanolyan. A szerelem, a párkapcsolat maga olyan fokú intimitással jár, amit soha senki mással nem élsz át. Bizalom, önfeltárás, az egyáltalán nem politikailag korrekt gondolatok problémamentes átbeszélése, mindez veszélyesebb akár csak barátokkal, akár családtagokkal vagy. A családod nem tudod megválogatni, a barátaid meg akármilyen közel állnak hozzád, annyira, mint a párod, annyira sosem fognak.

A szex ennek csak a kisebb része. Fontos, anélkül nem működik, de azon kívül még millió más egyéb olyan dolog is van, ami arra motivál, hogy én ezzel az egy konkrét emberrel akarjak lenni, hogy azt tulajdonképpen nem is lehet leírni.

2015. szept. 21. 16:34
 12/14 anonim ***** válasza:
Én most éppen szerelmes vagyok valakibe, vele el tudnám képzelni, ennyi a motivációm.
2015. szept. 21. 16:43
 13/14 anonim ***** válasza:

Persze, van aki igényli a kapcsolatokat és van aki nem. Én éltem 3 évet párkapcsolatban, igen tényleg másabb valamiben a szerelmeddel elmenni ide-oda mint a haverokkal, de nem minden áron akarom ezt megélni :D.

Párkapcsolatot majd csak akkor fogok kialakítani, ha úgy érzem eljött az ideje a családalapításra. A génjeimet szeretném tovább örököltetni. De abban már most teljesen biztos vagyok, hogy egy önállóan is boldogulni képes nőt fogok magam mellé választani nem feltétlenül azonos érdeklődési körrel így amikor én a saját dolgaimmal szeretnék foglalkozni ő foglalkozhat az ő saját dolgaival.

Szerintem így kéne kinéznie egy egészséges párkapcsolatnak és nem úgy, hogy ki sem bújok a másik s***éből :D #9-es voltam

2015. szept. 21. 16:44
 14/14 anonim ***** válasza:
Én sohasem magáért kapcsolatért éltem kapcsolatban, hanem mert szerettem az illetőt. Így van ez ma is, 56 évesen.
2015. szept. 22. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!