Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti is úgy vagytok vele, h kevesebb az idő mint a pénz az életben?
Én pl elég sokat tudok félre tenni úgy is, h amikor van szabadidőm pl hétvége, szabadság, akkor mindig nyaralni vagyok, hétvégéken is külföldi kiruccanásokra járok. Veszek új telót stb..
De jó lenne sokkal több szabad idő (mondjuk 20 nap szabi helyett 40-50), mert még annyi napot is bőven el tudnék nyaralni.
De ez itthon nem nagyon megoldható, mert v dogozok vkinek napi 8-10 órát egész évben vagy munkanélküli vagyok. Akkor viszont az a gáz h nincs pénz de cserébe egész nap szabad vagyok :D
Ti h vagytok vele?
Olyanra végképp nincs időm, h párkapcsolat, v házimunka, v főzés v stb.. arra külön embert kell tartani aki elvégzi.
Jó a kérdés, szerintem.
Tényleg annyi dolgot lehetne csinálni a világon, hogy egy emberélet borzasztóan kevés hozzá. Nembeszélve arról amit a kérdező ír hogy 20 nap szabi egy évben, amikor nem csak hétvégén mehet az ember valahová.
De azokról se feledkezzünk meg akik folyamatosan nyomják a melót és mellette nem élnek! Mert ugye pénzéhes világot élünk. Én is hozzájuk tartoztam még nem olyan régen. Most már megpróbálok odafigyelni hogy éljek is, legyen ami feltölt, így 30 évesen már rámfér.
Azért azt tudd, hogy ha a nő is napi 8-10 órában dolgozik, akkor pontosan annyi ideje lesz rád, mint neki rá, ergo nem kérhet több törődést, mint amit tud, vagyis elég időd lesz rá, nem fog többet kérni.
Mi is ennyi órában dolgozunk, a teljesen átlag szabik jutnak, de mindemellett bőven van időnk egymásra, a háztartásra, macskára, kirándulni- akár külföldre, akár belföldre-, programokat szervezni, barátokkal lenni. Nem könnyű mindig mindenkit összehangolni, főleg a baráti találkozások esetében, nem azt mondom, de meg lehet oldani, szervezés kérdése. Ha jól osztod be a szabinapokat, és mondjuk nem 4x veszel ki egy-egy teljes hetet, hanem időnként csak egy-két napot, amivel lesz egy hosszú hétvégéd, akkor azért ott is lehet ám mit kezdeni, többnek érződik.
Nyilván az lenne a legoptimálisabb, ha ugyanilyen fizetésért az 5-6 órás munkanap lenne az alap a 8-10 helyett, mert akkor meg főleg sokkal több időnk lenne barátokra, hobbira, családra. Nálunk még nincs gyerek, de anyagi helyzetünkből kifolyólag már tervben van, hogy ha lesz, akkor én (mint az anyja) mindenképp, és amint megteheti, akkor a párom is részmunkaidőben legyen. Dolgozni nem csak a pénzért jó, kimozdulsz otthonról, van némi rendszer az életedben, embereket látsz, még ha utálod is őket, de azért alapvetően nem csak otthon kuksolsz a négy fal között, abba könnyű lenne belebuggyanni, de az se jó, hogy manapság a munkának "kell" élni. Egy átlagos ember aki ennyit dolgozik, az jól mondod, ha van családja, akkor pl magával alig tud foglalkozni, ha mégis elkezdi, akkor meg le van szidva, hogy hogy képzeli az önző disznaja, hobbijával bütyköl, ahelyett, hogy a férjét/feleségét tenné boldoggá vagy a gyerekeit nevelné. Nem jó ez így, igazad van, de minthogy mindenki (a legtöbben) ugyanilyen feltételek mellett dolgozik, ezért azt mondani, hogy nincs időd nőzni, mert sokkal több törődést igényel egy nő, mint amit tudsz neki adni, echte baromság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!