Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mindig a nő a hibás ha becsúszik a baba?
Itt már többször olvastam, hogy ha a pár gumival védekezik, és becsúszik a baba, akkor a nő a hibás, és ha annyira nem akart volna gyereket, akkor miért nem védekezett. Ha bogyót szed, és becsúszik a baba, akkor is ő a hibás, mert ő nem védekezett rendesen. De itt szó sincs arról, hogy ha a pasi nem akar gyereket, akkor miért nem húzott gumit, csak a nő a hibás.
Tehát elég kettős mérce a dolog. Ha KÖZÖSEN az óvszer mellett döntenek, akkor is a nő sara a gyerek, mert ő nem védekezik, de ha bogyót szed a nő KÖZÖS megállapodás alapján, akkor a faszinak már nem kell védekezni? Miért? Ezt nem tudom felfogni.
Remélem értitek, hogy mit sérelmezek! Ti mit gondoltok?
Kedves 7. hozzászóló!
Én pontosan tudom, hogy a fogamzásgátlót hogy kell szedni, tudom hogy mellette nem kell óvszer sem, ha megfelelően van alkalmazva, vagy bizonyos körülmények között kiegészítő fogamzásgátlás is kellhet a tabi mellett!
Én csak azt írtam le, amit az oldalon, vagy egyéb fórumokon a témával kapcsolatban olvastam, és kifejeztem a nemértésemet, hátha valaki el tudja magyarázni ezt a furcsa felfogást.
És akár hiszed akár nem, fogamzásgátló mellett is lehetsz terhes, ismerek is ilyen lányt, aki sokszor az orrom előtt vette be a tabit, mégis várandós lett, ráadásul csak 7 (ismétlem HÉT) hónapos terhesen derült ki, hogy babát vár.
Mit nem értesz a magyarázatomon? Szó szerint ezt olvastam itt az oldalon egy váratlan terhességgel kapcsolatos kérdésnél. A pár óvszerrel védekezett, de a nő terhes lett, de még nem akart(ak) babát, erre olyan kommentek érkeztek, hogy ha annyira nem akart volna a nő gyereket, akkor miért nem védekezett ő is. Holott szerintem ha KÖZÖS megegyezés a gumi, akkor miért kéne még valahogy védekeznie külön?!!
A többi kommentelőnek köszönöm szépen a választ!!
én sem értek egyet azzal, hogy csak a nő lenne a hibás. két felnőtt emberről van szó, akik ha szexelnek, vállalják az azzal járó felelősséget.
én védekeztem gumival is, és gyógyszerrel is. volt olyan, hogy elfelejtettem bevenni pl a gyógyszert (még az elején amikor szedni kezdtem), de akkor nem szexeltünk gumi nélkül. ennyi. a barátom is meg szokta kérdezni, hogy ugye bevettem-e. tehát ő is figyel erre. ha elszakad a gumi, arról is mindketten tehetnek. ha nem mennek el egyből utána orvoshoz felírni gyógyszert, arról is mindketten tehetnek. a szex KÉT emberről szól. eléggé ostoba az a férfi, aki így gondolkodik, mint amit leírtál. de az a nő is hülye, aki egy ilyennek összejön.
az abortuszról meg annyit, hogy még jó, hogy a nő dönt, hiszen az ő teste. az abortusznak az a lényege, addig lehet csak elvégezni, amíg még a magzatnak nem alakul ki semmiféle tudata. az csak egy megtermékenyített petesejt. nem nevezhető babának, és szülőknek sem akik megcsinálták. amikor már van tudata, akkor már a nő sem vetetheti el. max ha nem kell neki, akkor örökbe adja, ha a férfinek kell, akkor pedig természetesen ő kapja meg. ha ezt valaki nem fogja fel, azzal nem lehet mit tenni. nem véletlenül így szól ez a törvény.
Mindig könnyebb a másikat hibáztatni, mint magunkba nézni. A védekezés két ember felelőssége, és úgy kellene megválasztani a módszert, hogy mind a két fél tisztában van a kockázatokkal és azzal, hogy mi lenne, ha baba lenne.
Pl. megszakításos módszer esetén nem lehet csak a férfit hibáztatni, hogy miért nem tudta időben kivenni, hiszen a nő is megtehette volna, hogy gumi nélkül nem engedi... De ha a nő tabi mellett teherbe esik, akkor sem lehet csak őt hibáztatni, hiszen a férfi is dönthetett volna úgy, hogy felhúzza a gumit a tabi mellett is.
De hát az emberek már csak ilyenek:) Azért is tulajdonítanak a nőnek nagyobb felelősséget, mert ő az, aki végső soron pórul jár. Egy férfi leléphet akármikor, de a nő nem. Neki vagy meg kell szülni a gyereket, vagy abortuszra kell mennie, ha teherbe esik.
Amikor felvilágosító órákat tartottam, mindig elmondtam, hogy a védekezés két ember dolga. Közösen kell dönteni. De azért hozzátettem azt is, hogy a lányoknak bizony különösen fontos, hogy vigyázzanak magukra, mert akármelyikük hibázik, ő szívja meg, tehát a nagyobb kockázatot mindig ők vállalják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!