Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Még ki szerint degradáló ránk, igaz férfiakra nézve a nők részéről a pasi kifejezés?
Szerintem ez olyan gáz, amikor majdnem minden nő ezt az idióta elnevezést ragasztja rá a másik nem képviselőire, hogy pasi/pasik. Nekem erről egy gyökkettő, komolytalan, gyökér srác fogalma ugrik be. Nem egy igazi férfi képe, mint amilyen én és sok más férfi is vagyunk.
Lehet, hogy a nőknek is jobban esne az, ha mindegyikükre azt mondanánk, hogy csajok, miközben ők nőnek érzik magukat? :)
Én szoktam használni a pasi kifejezést. Nem akarok vele senkit degradálni, csak nem szeretem a szóismétlést, így ha egy hosszabb szövegben nem írom mindig azt, hogy "férfi", hanem jönnek a szinonímák: pasi, srác, fiú:)
De egyébként valamilyen szinten egyetértek. Nekem sem tetszenek a "Pasik! ...." kezdetű kérdések, ugyanúgy, ahogy a "Csajok!...." kezdetűek sem.
Igazi férfi nem attól leszel, ha leírod, hogy az vagy, hanem a viselkedésed alapján ítéli meg, aki, bár valószínű nem a gyakorikérdések válaszolói ítélik meg ismeretlenül, és őket nem is nagyon érdekli.
Engem nem zavar. Azt érzem gáznak, ha lány azt mondja a barátjára, kedvesére, hogy "pasim", "fiúm". Most akkor élete szerelme, vagy csak egy pasi?
Én többféle kifejezést használok, így elkerülöm a szóismétlést. Meg a helyzet is adja, melyiket használom. Konkrétan ebben a szóban én nem látok semmi sértőt, de bármit lehet sértő felhanggal mondani.
Ha már szóismétlés, eszembe jutott egy eset. Nemrég hallottam egy beszélgetést, ahol az egyik fél szinte minden mondatát úgy kezdte, hogy "igazából", gondoltam, hogy megszámolom, hányszor hangzik el, de feladtam. Nagyon zavaró volt még hallani is, hogy valakinek ennyire szegény a szókincse.
Páromnak volt egy frappáns megfogalmazása erre, megfordítva a dolgot. Ő a haverjai előtt mindig Kedvesként hivatkozott rám, és kapott érte beszólást, hogy miért így mondja, mikor a csaja vagyok.
"A csajod az, akit az esti randi után szétsz.ptatsz, ő meg a Kedvesem, akivel szeretjük egymást."
Ilyen formán ez ráhúzható fordítva is, a pasim az, aki csak úgy van, alkalmi kapcsolatként, a párom, szerelmem meg az, aki tényleg komoly.
Én mondjuk ilyenformán tényleg nem használom páromra a szót, de szerintem ez egyéni meglátás kérdése.
Általánosságban viszont a pasi/csaj kifejezés manapság a férfi/nő szinonimája. A fentieket figyelembe véve is simán pasik jönnek szembe utcán, szórakozóhelyen, és ha megyünk valahova, akkor a csajokkal ülünk be, vagy megyünk vásárolni. Ha mesélek valamit, akkor simán hivatkozok mindkét nemre ezzel a szóval, pl. tegnap egy idősebb pasi volt a szerelő kint a villanyosoktól... :)
(A srác az már másabb, az csak fiatalabbakra vonatkozik, szerintem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!