Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy tetszhet valaki saját magának?
Nárcizmus nevű hajlam/betegség.
25/F
# 1: A nárcizmus NEM EZ, hanem az, amikor valaki önmagán kívül mást nem szeret, mindenkit leértékel, hogy ettől nagyszerűbbnek érezze magát, nem érez együtt senkivel, nincs tekintettel senkire... tehát az, hogy önmagát szereti valaki, még nem nárcizmus, hanem csak akkor, ha CSAK önmagát szereti.
A kérdésre válaszolva: ha szeretem magam, akkor tetszem magamnak. Az, hogy tetszem magamnak, az egészséges önértékelés része. Pont az a lényeg, hogy NEM másoknak akarok megfelelni, hanem önmagamnak, és annak, aki elfogad úgy, ahogy vagyok, nem akar megváltoztatni.
Az még nem nárciszos, csak egoista. :)
(Mondjuk az egy másik érthetetlen kérdés, hogy mitől tetszenék jobban magamnak, ha mindenféle szutykokat kennék magamra, de én pasasból vagyok. Szerintem jobb esetben is szimpla hazugság ez a "magamnak akarok tetszeni"-duma. Volt is valahol egy ilyen kép, amin fel voltak sorolva, hogy például "azért veszek föl tűsarkú cipőt, mert ez számomra kényelmes viselet", meg ilyesmik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!