Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Titeket (mennyire) zavarna ez egy komoly párkapcsolatban?
Hosszú távra tervezett kapcsolatról van szó a kérdésemben. Mi lenne akkor, ha a lány nem tudna tablettát (és egyéb hormonkészítményt, tehát hüvelygyűrűt, implantátumot, injekciót) alkalmazni egészségügyi ok miatt, és gyakorlatilag az egyetlen épeszű megoldás a védekezésre az óvszer maradna, esetleg ritkán pesszárium jöhet szóba, de az semmiképp sem minden alkalommal?
(Minden egyéb lehetőség kiesett: a spermicid csíp, a pesszárium levétele borzalmas, spirál nem jön szóba, mert még nem szült az illető. Természetes módszerek kiesnek, mert a lány ciklusával sem lehet pontosan számolni. Megszakításba addig nem megy bele, amíg mind a két fél azt nem mondja, hogy ha besikerül a baba, akkor készek vállalni.)
Ugyan, semmi gond! Ne viccelj! Minden párommal így védekeztem, nem zavart. Ne aggódj emiatt!
28/F
Ahogy elnézem, azért ez elég kevés férfinak elfogadható. Szinte minden fogamzásgátlással kapcsolatos kérdésnél azt látom, hogy ma már alapvető elvárás, hogy komoly kapcsolatban (sokszor még alkalmiban is!) a nő tablettát szedjen. Vagy ha azt nem tud, akkor jön a "majd kiveszem időben", de óvszert aztán semmiképp.
Alapvetően úgy gondolom, hogy kompromisszumot kell keresni, hogy mind a két félnek jó legyen, de van, amikor egyszerűen nincsen értelmes kompromisszum.
Én sem szeretném, hogy a párom feleslegesen hormonnal terhelje a szervezetét.
Nem vagyok tapasztalt, mindössze 2 alkalommal szeceltem, de nem volt az rossz gumiban. Meg amugy is, más módja is van az öröm okozásnak, és ahhoz még gumi sem kell. Nyugalom vagyunk így sokan :)
A természetes módszerek rendszertelen ciklusnál is működhetnek. A naptár nem, értelemszerűen, de a hőmérő, nyákvizsgálat kombinálva pl. már egész korrekt megoldás, természetesen megszakítás mellett.
Hasonló helyzetben vagyok, csak nálunk bonyolítja a dolgot, hogy párom miatt az óvszer sem működőképes sajnos. Rendszertelen ciklus mellett még sosem volt gondunk, bár nyilván nem 100%, de egyetlen módszer sem az. :)
Nyilván ha nem tudnám, tervezhetek-e párommal hosszú távra, az másképp lenne, de komoly párkapcsolatról kérdeztél. Szerintem lehet kompromisszumot kötni, nézz utána a természetes módszereknek, mert akad jó néhány! Ha meg épp kérdőjeles a dolog, hogy "milyen napod van", még mindig lehet pluszban óvszert is használni a biztonság kedvéért. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!