Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy évek óta küzdősportokat űző nő esetében kell attól tartani, hogy a sportban megszerzett tudását egy párkapcsolati "vita"során is felhasználja?
Nekem volt ilyen barátnőm. Ha lefogtam, azért küzdött, hogy meg tudjon mozdulni:-)
Nem kell túl komolyan venni.
Több, mint 10 évig csináltam többfajta küzdősportot, versenyeken voltam, a szobám tele van kupákkal, érmekkel (ezt nem dicsekvésből mondom, csak hogy elmondjam, tényleg komolyan csináltam, de például randin sosem mondom, hogy küzdősportoltam). Viszont kapcsolatban az erőszakot teljes mértékben elítélem mind a nő, mint a férfi részéről. Ha a srác megütne, az nálam azonnali szakító ok és én sem emelnék soha senkire kezet.
L
Ha te ütsz elsőnek ne csodálkozz ha visszakapod. De egyébként a küzdősportok mentális alapja, hogy ne vadállat módjára mindenkit elpáholj hanem, hogy önuralmat is tanulj. Főleg ha ennek a küzdősportnak távol keleti vonatkozása van. Nekem keresztanyám jár évek óta jiu jitsu edzésre és versenyekre. Ő azért kezdte, mert napi szinten olyan stressz éri, hogy a főnökét legszívesebben a tűzőgéppel verte volna pépesre.
De pl erről itt egy leírás, amiben szerepel is amiről beszélek:
A bjj, teljes nevén brazil dzsiudzsicu (angolosan: jiu jitsu) Japánból eredő földharc alapú küzdősport, amelynek történelme a szamurájok korára nyúlik vissza. A sportágnak végül számos különböző variációja alakult ki. A dzsiudzsicu jelentése lágy művészet, a sportolók súlyos sérülések nélkül próbálják meg semlegesíteni az ellenfelet, ezért is ajánlják bárkinek ezt a harcművészetet. Ahogy Remy fogalmaz, tanítványai a kemény edzéseket követően is sérülés nélkül tudnak másnap munkába vagy iskolába menni. A dzsiudzsicu fejleszti az egyensúlyt, a reflexet, a türelmet, és azt, hogy kezelni tudjuk az akadályokat a tatamin és az életben egyaránt. A sportot gyakorlók komoly tudásra tesznek szert az emberi test határairól és működéséről.
Barátnőm egyszer használta, de az önvédelem volt.
Ha az ember lányát fojtogatják, mindenki visszaüt.
(Bár a szakítás már megtörtént, mielőtt a pasi keze a nyakára fonódott, szóval már nem nevezném párkapcsolati vitának)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!