Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ilyen magasak az elvárásaim? (ahhoz képest, amit nyújtani tudok? )
Tegnap beszélgettünk az egyik barátommal, és azt mondta nekem, hogy olyan magasan van a morális szintem, hogy ezért boldogulok nehezen a mai világban társkeresés terén.
Pl. nehezen tolerálom, hogy egy lány egyszerre több vasat tart a tűzbe, vagy "versenyeztet" engem, illetve hogy nincsenek meg azok a mély érzések az emberekben (hetero férfi lévén mondhatnám azt, hogy: a nőkben), amik megakadályoznák azt, hogy az első nálam jobb pasi karjaiba kössenek ki.
Két dolgot le szeretnék szögezni. Az egyik: nem tizenéves lányokról van szó, hanem huszonévesekről. Bár viselkedés szinten a két korosztály mára már egybe nőtt. Csak az egyik jó esetben pénzt keres, a másik még tanul...
A másik: nem a plázacicákról beszélek. Olyan lányokról, akiket helyesek, de nem hívnának el egy fotózásra... tehát vannak szépséghibáik.
Én sem vagyok egy ronda pasi, de jóképűnek sem mondanám magam.
Személyes ismeretségi körömben már többen javasolták, hogy még várjak egy kicsit, míg megérnek a lányok. és ezt nem csak a "nőgyűlölő" férfiak mondták, hanem bizony érett nők is.
Viszont elég kiábrándító lenne várni, hogy majd egy kiélt nőnek, ha nem jön össze semmi jobb, akkor maradok B tervnek. Hiszen mint említettem, nem vagyok szarabb pasi, mint ezek a nők.
Miben segített a pszichológus? Érdekelne!
Anno én is jártam, de mivel inkább lelkiszemetesláda-feeling volt és nem terápia érzés, ezért inkább otthagytam. Nem a gondjaimat akartam elmondani valahová, hanem haladni akartam.
Azóta sokat változtam előnyömre. Egyrészt a munka, másrészt meg még értem is egy kicsit...
Van egy pszichológus ismerősöm, megkérdeztem tőle, hogy szerinte kéne-e dokihoz mennem. Azt mondta, hogy mivel reálisan látom a világot, fölösleges lenne. Csak egyszerűen éljek, járjak el szórakozni és ne vegyem olyan komolyan az emberi kapcsolatokat.
Csak az a helyzet, hogy szórakozóhelyeken nem érezném jól magam. Haverokkal be szoktunk ülni iszogatni, dartsozgatni, biliárdozni, de ott ugye nem is lehet ismerkedni.

A pszichoterápia sikere a páciensen IS múlik. Nem a beszélgetés a lényeg, hanem az, hogy ki mennyire képes MÉLYRE ásni, feltárni a problémás működését. A pszichológus csak tükröt tart, és elfogadó környezetet teremt, amitől önmagában javul az önértékelés. De ez hosszú idő... nem gombnyomásra működik.
Az ismerősöd meg valószínűleg nem terapeuta, mert ha az lenne, akkor tudná, hogy ez nem így működik, hogy csak csináld... én is reálisan láttam sok mindent, de ettől még nem tudtam változtatni a helyzeten. A párkapcsolati működésünket a tudattalan határozza meg, ezt nem lehet tudatosan felülírni, csak nagyon mélyen, az alapoknál...
A párkapcsolatig el sem jutok. Sőt még kalandig sem.
Egyszerűen nem jövök be a másik nemnek. Csak szökőévenként,de akkor is B-tervként merülök fel, amíg nem talál jobbat...
Ezen azt hiszem csak a plasztikai műtét segíthet. Vagy rengeteg pénz...

Az önértékelésbe én is belekapaszkodnék.
Nem szabad leírni magad, mert azzal tényleg csak még mélyebbre mész.
Én sem hittem magamban. Molett (N) vagyok, felemás cicikkel, nem szép, nem is agyoniskolázott, olyan átlagos. Örültem, ha volt párom, akár csúnya, akár öreg, bármilyen, mert azt hittem csak nekik kellek.
Aztán úgy adódott, hogy egy ideig egyedül maradtam. Szerencsére nem süllyedtem le, hanem rájöttem, hogy tulajdonképpen milyen ügyes vagyok, hiszen nem függök senkitől, el tudom tartani magam, rájöttem, hogy vehetek egy számmal kisebb ruhát is, nem kell feltétlenül zsákban járni, megtanultam újra nevetni, szórakoztam a barátaimmal stb. Végre rájöttem, hogy milyen vagyok én valójában. Nem sokkal később találkoztam a jelenlegi párommal, aki mellett teljesen célba ért az életem és a személyiségem. Most látom magam reálisan.

14-es vagyok
Oda, hogy az önértékelés, önbizalom a legfontosabb. Ha bekategorizálod magad alulra, akkor nem is lesz épkézláb kapcsolatod. Nekem sem volt, amíg nem volt helyén az önértékelésem.
Nem érted.
Képre kiül az önértékelés? Szerintem nem. Márpedig kép alapján nem jövök be a lányoknak.

De ez egy teljesíthetetlen elvárás.
Ha az ember egyedülálló, akkor teljesen normális dolog, hogy randizgattok, és aki szimpatikusabb neked/neki, azzal lesz kapcsolat.
Vagy te egy lánnyal randizol csak egyszerre, nem beszélsz többel, nem is ismerkedsz másokkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!