Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért jó bántani azt aki szeret titeket?
Úgy értem, miért kell megalázni, miért jó az embereknek(főként nőknek) hogy megalázzák a srácokat aki semmi rosszat nem tett nekik, pusztán megszerette őket.
NEM ÉRTEM :(
Nagyon rosszul értelmezted mind a kérdést, mind a válaszokat.
Nem élek mesevilágban, tisztában vagyok azzal, hogy mindenkinek vannak pozitív és negatív tulajdonságai.
Arról van szó, hogy vannak emberek a világon, akiknek az okoz örömet, ha minden ok nélkül szemétkedhetnek a másikkal. Ha veled ilyen nem fordult még elő, örülj neki.
Példák:
- odaadom a lánynak a telefonom, mert sürgős és csak 1 percet beszél. 15 perc után elfogyott a pénz a kártyámról. Később röhög rajtam, hogy ez milyen poénos volt. A sürgős pedig a tegnapi buli megbeszélése volt.
- kollégának az a vicces, ha lézerrel, illetve erős fénnyel világít bele a másik szemébe, ami simán okozhat maradandó szemkárosodást is, de ha azt nem, legalább egy óráig tartó fejfájást
- mögéd kerül és a csavarhúzót beleállítja az oldaladba jó sokáig
- kitalálnak dolgokat rólad, amik köszönő viszonyban nincsenek a valósággal és terjesztik mindenkinek
- lány nem jön el a randira, mert az is iszonyat vicces ám
Egyébként mindig kerestem magamban a kritikát, mit csinálok vajon rosszul, de nem jöttem még rá, hogy mi az, ami miatt ez történik. Amikor látom, hogy másokkal is így viselkedik, olyankor gondolkodok el, hogy nem biztos, hogy bennem van hiba.
Számomra nagyobb kérdés, hogy az ilyen ember miért is gondolja azt, hogy ezek után még szóba állok vele.
A barátaidat megválogathatod, de az iskolatársaidat és munkatársaidat már nem igazán. Ha ilyennel kerülsz össze, akkor így jártál, lehetőség szerint kerülni kell.
Ezen felül az ilyenekkel a lehető legbunkóbban kell viselkedni, különben nem száll le rólad soha.
#13 mire gondolsz?
#15: Az első példádra reagálva, miért adod kölcsön a telefonod, vagy miért nem jelzed, hogy kéred vissza, ha rájössz, hogy kihasználnak. Amit te jóságnak értelmezel, azt mások balekságnak.
Megértem a fájdalmadat, de azt hiszem, nem segítek neked egy cseppet sem azzal, ha elkezdelek vigasztalni, sírj csak a vállamon. Persze jól esne neked, ki ne vágyna, együttérzésre, szeretetre, elfogadásra. Viszont meggyőződésem, hogy te mint önálló, felelősséggel bíró felnőtt ember, nem szeretnéd, hogy benned csak az áldozatot lássam (akibe bele kell rúgni, aki csak mások vállán tud sírni).
Nem vitatom el, hogy az, amit mások tesznek veled, az nem jó. Viszont ez nem zárja ki a személyes felelősségvállalást. Érdemes lenne némi önvédelemre, önbizalomra és önszeretetre szert tenned. Aki saját magának nem tudja, mi neki a jó, az egy bonyolult kapcsolatrendszerben hogyan tudná a másiknak mire van szüksége, tudná- e jól szeretni?
Ha megengedsz egy személyesebb megjegyzést, nőként nekem nincs szükségem olyan "szeretetre", amit te annak hiszel. Értem a jó szándékodat, csak öncélú és süt belőle a tapasztalatlanság. Ezt leveszik a rossz szándékú emberek és visszaélnek vele. Vedd a kezedbe a sorsod és változtass.
Azért adtam kölcsön, mert megbíztam benne. Szerinted nem kértem vissza? Tépjem ki a kezéből, akkor meg megy a hiszti, meg a kavarás, hogy milyen erőszakos vagyok.
Nem kérte senki, hogy vigasztalj, nem borulok senki vállára sírni, hol írtam ilyet? Leírtam tapasztalataimat, ennyi.
"Viszont ez nem zárja ki a személyes felelősségvállalást." - szerintem leírtam, hogy többet nem állok szóba az ilyen emberekkel.
Önvédelemre? Ez hogy jön ide? Nem azt írtam, hogy az utcán megtámadtak, hanem leírtam, hogy egyeseknek miben lelik örömüket.
"Aki saját magának nem tudja, mi neki a jó, az egy bonyolult kapcsolatrendszerben hogyan tudná a másiknak mire van szüksége"
Te most miről beszélsz? Arról van szó, hogy vannak emberek a világon, akiknek öröme, hogy másikba bele tud rúgni. Ennyi.
"Ha megengedsz egy személyesebb megjegyzést, nőként nekem nincs szükségem olyan "szeretetre", amit te annak hiszel."
Kifejtenéd, hogy én mit hiszek szeretetnek? Mert nem tudom miről beszélsz már megint.
"Értem a jó szándékodat, csak öncélú és süt belőle a tapasztalatlanság."
Ez a múlt, ezek megtörtént dolgok ha nem tűnt volna fel, annak idején tapasztalatlan voltam igen. Az öncélú jelzőt nem tudom hogy sikerült kihozni.
"Vedd a kezedbe a sorsod és változtass." - írtam, hogy nem állok többet szóba az ilyenekkel, tudsz szöveget értelmezni?
Te egy kattant nő vagy. Köszönöm nem kérek több privátot, hogy a válaszomat lepontoztad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!