Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
30 évesen otthon lakik? Megőrülök!
20 éves lány vagyok, 2 hónapja megismertem egy srácot (fiatalabbnak néz ki, először 25-nek hittem), oké, férfit, ő 29 éves. Nagyon egy hullámhosszra kerültünk, élvezzük egymást társaságát, sokat keressük egymást, találkozgatunk, programokat szervezünk. Eljönne az idő, hogy együtt legyünk szexuálisan is... de közben kiderült, még otthon lakik a szüleinél és amiatt nem tudunk hova menni. Ez mennyire normális? Jönne itt, hogy anyagi okok játszanak szerepet, de ez teljességgel kizárható. Nem tudom, "anyuci pici fiával" van-e dolgom, de ahogy megismertem, ezt nem tudom igazából elképzeli róla. Talán egy biztos párkapcsolatra vár, hogy vele megtegye a "nagy lépést". Olvastam itt, írták, hogy ők robbantották ki a férjüket a szülői házból. Ilyenek a pasik? Itt is ez állhat fenn? Élvezik a kényelmet, anyuci főztjét? Lusták az önálláságra?
Én 20 éves egyetemista lányként igencsak itthon élek, igaz mellette dolgozom is, bár nem lennék én sem rászorulva, az egész fizetésem a bulira megy el. (Nem dicsekedni szeretnék, távol álljon tőlem, összeteszem a két kezem a szüleimért). Szóval hozzám/hozzánk emiatt nem tudunk jönni. Bemutatnám persze, de nem akarok rohanni. Először őt szeretném jobban, igazából megismerni, aztán jöhet a családja is.
Köszönöm a válaszokat!
Általánosítasz.
Régebben sokkal könnyebben lehetett lakáshoz jutni, manapság nem mindenki megy bele, hogy durva hiteleket vegyen fel.
30 éve könnyebb volt. Nem szabad ezért elítélni senkit,főleg nem általánosítani.
Honnan tudod miért lakik otthon?
Te az életébe,életvitelébe,az élet körülményeibe akarsz beleszeretni vagy magába az emberbe?
Ettől még lehet ez a pali, kedves,törődő, intelligens, empatikus, felelősségteljes, egy félisten az ágyban stb...hogy otthon lakik.
Majd,ha 1-2 év múlva tervezitek a közös jövőtöket és akkor sem akar leszakadni a szülői házról,na akkor elkezdhetsz aggódni,de így kezdésnek, ugyan már!
Tessék kicsit gondolkodni,mielőtt butaságokat beszélsz.
vegyen ki albit, hogy legyen hol dugni?
ha ennyire komoly a kapcs, akkor vegyetek ki együtt és kész...
A párom szintúgy 29, én 22. Egy évvel ezelőtt találkoztunk, akkor még az anyjával élt. Oké, anyagilag nyilván jobban járt, de akkor is ugyanúgy meg tudott volna fizetni egy albérletet. Egyszerűen csak minek, bár nagyon frusztrálta a helyzet és már nagyon el akart költözni. De nem volt kellő motivációja, az előttem lévő barátnőjével nagyon nem akart volna összeköltözni, pedig 5 év alatt a lány már nagyon szerette volna. Nem anyuci pici fia egyáltalán, de őszintén, ha én nem jöttem volna kollégiumba egyetemi éveimre, akkor valószínűleg én is addig élnék a szüleimmel, amíg egy párkapcsolat, egy munka, egy "valami" azt nem igényli, hogy elmenjek otthonról. Addig meg gyűjtögetni meg kényelemben ellenni...
Aztán tavaly nyáron szépen kinéztünk egy albérletet és most együtt élünk. Viszont nem értem, miért probléma, hogy a szüleinél él. Mármint, tini kapcsolatoknál is ott szexel a szülői házban az ember (legalábbis, én mindig a pasik szülei mellett szexeltem, nem volt ebből soha gond), egy közel 30 éves pasiról meg a szülők is feltételezik gondolom, hogy ha barátnője van, akkor nem csak sakkoznak.
Te is otthon laksz, pedig dolgozol is, de a fizetésed nem albérletre, hanem bulikra költöd.
Akkor meg mit vársz tőle? Csak mert ő valamivel idősebb?
Lehet, hogy jól kijön a szüleivel és ezidáig feleslegesnek érezte, hogy fizessen az albérletért.
Akkor van csak a baj, ha valakinek igénye sincs az önállóságra és nem tud elszakadni a szüleitől olyan szinten sem, hogy majd ha saját családja lesz, legyen egy önálló életterük.
Beszélgess el vele a jövőbeli terveiről.
Párom 30, szintén otthon élt egészen két hónappal ezelőttig. Most alakult úgy, hogy a világ másik végén kapott munkát, ahová muszáj volt költöznie.
Nem lustaság, de ez nem csak a mai világban természetes. Gondolj bele, régen otthon élt mindenki, míg meg nem házasodott... sokszor még utána is, több generációs házakban.
Az otthon lakik pedig miért hátránya annak, hogy együtt legyetek? Egyrészt saját szoba, másrészt ha az nincs (nálunk sincs), a szülők sincsenek mindig otthon. Utóbbi esetben a bemutatást sem kell erőltetni, míg úgy nem döntötök, hogy hosszabb távon gondolkodtok.
Eloszor is miutan elolvastam a kerdest, ki voltam akadva.
Nem ertem, hogy miert kellene mindenki rogton elkoltozzon otthonrol, amint befejezi az egyetemet. Rengeteg 30+os ferfi ismerosom van, aki a szuleivel lakik, meg.
Miert? Azert, mert minek koltsenek csomo penzt alberletre, ha az a penzt felreteheti, amit kesobb hozzacsaphat ahhoz az osszeghez, amibol hazat akar majd venni.
En se szivesen laknek egyedul egy lakasban. Mas, amikor gondolsz egyet es van kivel beszelj, beteg vagy, szamithatsz a csaladra... es ezer mas dolog.
Ha szexelni akartok vegyetem ki 1 szobat es kesz.
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!