Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Nektek mennyire számít hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nektek mennyire számít hogy egy fiú/lány helyesen tud-e írni? És ha nem ír helyesen milyen köetkeztetést vontok le?

Figyelt kérdés
Tudom van aki a betegsége miatt nem tud helyesen írni de az egyértelműen közli, rájuk nem vonatkozik a kérdés.

2015. máj. 31. 13:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Engem kifejezetten zavarni szokott!

pl "nákolás"

29/F

2015. máj. 31. 13:21
 2/12 anonim ***** válasza:

Nagyon.

Aki sok helyesírási hibát ejt, az szerintem nem lehet túl művelt. Kinek kell egy tuskó?

18/l

2015. máj. 31. 13:22
 3/12 RRR ***** válasza:

nem

semmilyent

viszont az számít ,hogy mit ír

2015. máj. 31. 13:22
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon számít. Ha nem ír helyesen, akkor egy magára szellemileg igénytelen ember képe jelenik meg a lelki szemeim előtt, aki ráadásul nagy valószínűséggel műveletlen is. Nagyon bántja a szemem, főleg az, amikor még logikátlan hibákat is vét. Észrevettem, hogy vannak nagyon tipikus hibák, amiknek semmi értelme. Az ilyen különírt előtagok, kötőszavak számomra az egyik legborzasztóbbak- el megyek, meg beszélem, satöbbi. Ezt basszus élőbeszédben is egybemondod, mi a tökömért kéne külön írni??? Teljesen logikátlan, és aki így írja, arról nagyon nincs jó véleményem, már ami a szellemi képességeit illeti. Ha j és ly hibákat vét, az még belefér, ezek a szabályok mindig változnak, meg valóban, annyira nem egyértelmű, de ha a beszédben egyértelműen két t, vagy dupla sz, vagy ilyesmivel mondod a dolgokat, vagy egybemondod őket, és írásban csakazértse úgy írja valaki, arról olyan következtetést vonok le, hogy simán és egyszerűen hülye.

Lehet utálni a véleményemért, sajnos nagyon gyakran láttam igazolódni ezt a hozzáállást. Az, aki igényes magára, az nem hagyja, hogy írásban ennyire megalázóan mutassa be magát. Szerintem. És nagyon bosszant, amikor az ember szóvá teszi, hogy ez nem helyes, akár még tanulhatna is belőle, de a legtöbbször erre olyan válasz érkezik, hogy "tudnék én helyesen írni, csak nem akarok!". Ez valami elképesztő szellemi igénytelenségre vall.

Ha már párkapcsolatoknál vagyunk: soha (többet) nem jönnék össze olyannal, aki nem képes egy összetett mondatot normálisan megfogalmazni, és azt írásban úgy prezentálni, hogy ne kelljen helyette is szégyellnem magam.

2015. máj. 31. 13:32
 5/12 anonim ***** válasza:
47%
ultra gáz. a legrosszabb mikor a lesz - t két esszel írják
2015. máj. 31. 13:48
 6/12 Interferencia ***** válasza:

Eléggé számít. Persze nem várok el tökéletességet, én sem vagyok tisztában minden szabállyal, de szerintem nagyon jó szűrő. Aki valamilyen szinten intelligens, az igényes arra, hogy többé-kevésbé helyesen írjon, aki nem, az pedig meglehetősen műveletlen.

A négyes által említett különírás engem is nagyon zavar, viszont a legtöbb ly/j hiba is, továbbá az egyik legrosszabb a "3dik" írásmód. A központozás hiánya szintén, és nagyon buta, logikátlan hiba a hogy után rakott vessző is.

2015. máj. 31. 14:04
 7/12 anonim ***** válasza:

engem is zavar

persze 1-2 hiba még nem probléma vagy ha látszik hogy csak félrenyomott egy betűt (de olvasható)

aki nagyon nem tud helyesen írni, arról azt gondolom hogy nem túl művelt

2015. máj. 31. 14:05
 8/12 anonim ***** válasza:

nekem fontos, mivel én is igyekszem helyesen írni. szerintem alapműveltség, hogy nem "nákol" az ember, hogy az igekötőt ne külön írjuk az igétől, hogy a muszáj pontos j..

aki nem tud helyesen írni, az nálam kiesik, egyszerűen fáj a helytelenül írt szövegre ránézni..

ha néha elront valamit, vagy rövidít az ember, az nem zavar, velem is megesik.pl légyszi helyett lécci, nem tudom helyett nemtom, stb. az ilyen még belefér, de ha valaki nem tud az anyanyelvén írni, az kiábrándító. ha nem használ írásjeleket, az szintén.

"tecel nekem akarnák találkozni el menék veled valahova" na az ilyentől falra tudok mászni, és szerintem nem vagyok egyedül.

azt a következtetést vonom le, hogy az illető egy buta, suttyó, műveletlen alak, aki életében nem fogott még könyvet a kezében.20/L

2015. máj. 31. 14:06
 9/12 anonim ***** válasza:
alap műveltség, hogy tudjon írni meg olvasni.
2015. máj. 31. 14:13
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem számít, mondhatni "nyelvtannáci" vagyok. :D

Főleg az ismerkedős korszakban a zavaró, amikor főleg írásban történik beszélgetés. Eléggé fel tud mennyi a vérnyomásom, ha valaki sokszor követi el ugyanazt a hibát, pl "szallag" vagy "csatt", esetleg keveri a j-t az ly-al.

Nekem olyan érzésem van ilyenkor, hogy az illető vagy buta és nem figyelt a suliban, vagy szarik az egészre és igénytelen az írására. Ilyenkor felmerül bennem, hogy másban is lehet igénytelen, persze ha diszlexiás az más tészta.

Kedvencem még, amikor álláskereső facebook csoportokban olyan bejegyzések születnek, hogy " álást keresek aszonali kezdésel", vajon az ilyen ember milyen önéletrajzot küldhet?

2015. máj. 31. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!