Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek mi a véleményetek a MGTOW filozófiáról?
Mivel kivonják magukat a nők társaságából, és mivel az így gondolkodó férfi sosem vonzana, így soha az életben nem lennének az én életemre semmilyen hatásassal. Így teljesen hidegen hagynak. Legfeljebb annyit gondolok, hogy hiba van a logikájukban, de hát felesleges győzködni őket. Kicsit elszállt az egójuk, ha azt hiszik, hogy nekem vagy akármelyik nőnek pont az ő pénzük vagy a figyelmük kell. Valójában senkit sem fog érdekelni hogy a világ x táján y nevű ember mit csinál. Akkora nagyságú úgysem lesz soha egy ilyeb mozgalom, hogy behatással legyen a világra. Nekem nem kell a pénzük, köszönöm szépen én szeretek független lenni és megoldani a saját életem. Gyereket és házasságot meg még akkor sem akarok ha találok egy olyan férfit aki nem így gondolkozik. Amúgy meg szerintem nem néznek ki boldognak, az írásaik alapján csak keserűség van bennük, akkor meg mi értelme így élni? Ha meg tényleg boldogok, akkor legyen úgy, én is elvagyok a saját életemben meg ők is, és ennyi.
Arra viszont kíváncsi lennék, hogy az ilyen férfiak mit gondolnak a lánytestvérükről vagy az anyjukról...
A MGTOW válasz egyrészt a mindenkori társadalmak nőközpontúságára, plusz válasz korunk betegesen férfigyűlölő feminizmusára.
Ha végignézünk a világtörténelmen, akkor azt látjuk, hogy a férfiaknak soha nem volt semmiféle szerveződése, vagy érdekképviselete. Ha össze is fogtak akkor is csak a célból, hogy a nőkért áldozzák fel magukat. A férfiak jogait szerte a világon a mai napig semmibe veszik, itt a MGTOW egyfajta passzív ellenállást képvisel, szemben például a férfijogi mozgalmakkal.
A gazdasági kivonulás meg teljesen érhető, és jól levezetett. Egyrészt a nők emancipációja nem véletlenül esett egybe a társadalmi szociális rendszer kiépítésével. Családi pótlék, óvoda-bölcsőde rendszer, GYES, GYED, nőknek korkedvezményes nyugdíj stb, ezek újonnan bevezetett teljesen felesleges költségek, mindezt csak azért, hogy a nőket integrálják a munkaerőpiacra, és a férfiakat kiszorítsák a családból.
A gazdasági kivonulás azt is akarja jelenteni, hogy a férfi kizárólag maga akar rendelkezni a saját munkaereje felett, és nem hajlandó sem azért túlórát, vagy sokkal keményebb munkát vállalni, hogy a feleség, a barátnő fogyasztási igényeit kielégítse.
Egyrészt ez jelenti a házasság bojkottálását a diszkriminatív, és teljességgel nonszensz családjogi törvények miatt, de utal az általános házasságon belüli felállásra, ahol ugye a feleség már nyertes pozícióban van, mivel a nem vétkesség alapú válás megjelenésével, a vagyonközösség, és a tartásdíj nem került eltörlésre.
Mivel a nyugati társadalmak eleve patriarcháliasan szerveződnek, valóban nagy csapás hogy nincs férfiérdekképviselet... de az is durva, hogy nincs heteroszexuális érdekképviselet. Vagy fehér bőrűek érdekképviselete Európában, fogyatékkal nem élők érdekképviseletéről nem is szólva...
Nagyon kìváncsi vagyok hogyan kivitelezhető egy csak nőket érintő gazdasági kivonulás. :D
Nekem semmi bajom a nőkkel, a baráti társaságomban is vannak, így magával a filozófiával szemben vannak fenntartásaim, de maga az életmód abszolút szimpatikus. Én rendelkezem az életemmel, ennyi. Az egyik cikk így fogalmaz: "egy olyan életstílus, melyet bármelyik férfi a világon önkéntesen magáévá tehet"
Vagyis semmi nem kell hozzá, nincs függvénye. Na jó, akarat és felelősségtudat kell hozzá, és itt van a gond is. Vagyis hogy a leírások alapján ez a MGTOW dolog egy elutasításból indul ki, valami ellen van, és nem valamiért. Viszont az életmódban kínálkozik a valamiért is: hogy az élet ne egy rabszolgamunka legyen, tényleg csak annyit dolgozni, amennyi a boldoguláshoz szükséges. És nem egy frusztrált világ frusztrált lakói között taposni a mókuskereket, közben hallgatni a média állandó lármáját (ez trendi, ez menő, az fúj, így kell csinálni, ekkor vagy valaki), hanem megismerni a csendet, megtanulni örülni a pillanatnak. Tudni, hogy minden pillanatban vagyunk valakik: éppen olyanok, amilyenek. Aki önellátó, és nem függ másoktól, nem kell állandóan kifelé néznie, ahhoz közel kerül ez a lehetőség. Ha lemondunk valamiről, többé ne foglalkozzunk azzal, amiről lemondtunk. Ha mégis, akkor az valószínűleg azt jelenti, hogy igazából nem mondtunk le róla. Akkor ne is mondjuk le róla, mert az nem vezet jóra.
MGTOW mellé WGTOW; hölgyek is bátran, végül is a női szabadságjogokért való küzdelemnek itt egy lehetséges kapuja. Ha nem egy állandó frusztráltság az élet (meg a kapcsolatok kezelése), akkor a nők és férfiak még könnyebben is egymásra találnak. Képesek egymástól függetlenül élni az életüket, de együttműködve még többet is ki tudnak hozni belőle.
Szóval ha ez a filozófia nem valami elől menekülés marad, hanem egy jó cél irányába való lépéssé válik, akkor nagyon is kedvező lehetőségeket rejt.
Már bocs de egy feminista, egy igazi, nemi egyenlőséget akaró nő pont hogy nem fog ahhoz ragaszkodni, hogy előre engedjék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!