Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Érthető, jó könyv a keleti...

Érthető, jó könyv a keleti filozófiáról?

Figyelt kérdés

[link]

ezt néztem, de attól félek, hogy túl tudományos / olvashatatlan egy egyszerű ember számára.

2014. febr. 25. 18:31
 1/4 anonim ***** válasza:

ez jó könyv, de nem tudom neked jó e, meg ilyen vegyes felvágott inkább:

[link]

Amúgy ha filozófiát kezdesz olvasni az egy ideig így is, úgy is részben nehezen érthető lesz, mert feltételez olyan ismereteket, amiket még nem tudsz. Szóval egy ideig úgy kell haladni előre, hogy elég sok a homályos folt. Sok kitartás kell, hogy ne menjen el az ember kedve ettől.

2014. febr. 25. 18:53
 2/4 A kérdező kommentje:

hú köszi, ez érdekesnek és hasznosnak tűnik.

már van valamennyi filozófiai alapismeretem (gimnáziumban tanulom szept. óta), csak ott nem igazán esik szó a keleti filozófiáról, így kellett valami, ami csillapítja az "éhségem".

hát igen, a kitartást tapasztaltam, néha lekell tenni egy-egy könyvet egy kis időre, hogy az ember rávegye magát újra:)

2014. febr. 25. 19:05
 3/4 anonim ***** válasza:
buddhista életfilozófia pl.A Buddha tanítása-valpola ráhula
2015. jan. 22. 13:14
 4/4 A kérdező kommentje:
Rajottem hogy a keleti filozofia azert nem olyan jo mert mig nyugaton arra torekedtek hogy valos, igaz ervekkel bizonyitsanak dolgokat ugy keleten csak ossze-vissza beszeltek mindenfelet:D
2015. jan. 23. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!