Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolják azt ha valaki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolják azt ha valaki nem ért egyet a modern feministákat akkor nő gyűlölő?

Figyelt kérdés

"Míg egyes javaslatok a nemeket még pontosabban leíró további személyes névmások bevezetésére, mások pedig a nemekre vonatkozó személyes névmások megszüntetésére irányulnak. Utóbbi változtatási javaslatok többnyire feminista ihletettségűek; nem logikai és lingvisztikai érvekre, hanem feminista ideológiára illetve a gender-ideológia tárgykörébe tartozó elképzelésekre alapoznak."

[link]

Ezek normálisak, szerintetek? Most bele kötni egy nyelvbe? Hát ennyi erővel a magyart is reformálni kellene, mert itt meg olyan van, hogy tanár és ebből képzed azt hogy tanárnő... Meg az eszperantó az pont, hogy az egyenlőségről szól, szóval... Én hiszek az egyenlőségbe, meg tisztelem a nőket, de az ostobaságot nagyon nem bírom tolerálni.

2015. márc. 9. 16:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
73%

Azért titulálják nőgyűlölőnek őket, mert azok. Sajnos. :(

A feministák erről nem tehetnek, és nem csak őket gyűlölik ezek a nők közül, hanem az összeset. A feministák csak azok, kik felismerik a nőgyűlöletet és szót is emelnek ellene. Ez a kötelességük nőtársaik nevében, hogy a már megszerzett női privilégiumokat megtarthassák és bővíthessék, lassan, de biztosan egyensúlyba hozzák a férfi előjogok ellenében. Hát... méltán gyűlölik őket...

2015. ápr. 13. 21:43
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia. Én nyelvészetet tanulok. 2 féle válaszom van a kérdésre.

1., Bizonyított tény és tudományos körökben elfogadott, hogy a nyelv befolyásolja a gondolkodást. Ez NEM azt jelenti, hogy bármelyik nyelvet beszélő nép okosabb lenne a másiknál. Például a purple az angolban lehet lila és bordó is. Van más szavuk is a lilára, de a purple is lehet az. Számukra az nem élesen elkülönített színkategória. Nálunk a narancssárga az egy típusa a sárgának, az ő felfogásukban nincs köze hozzá. Náluk pink minden rózsaszín, nálunk a rikító neonrózsaszínre vettük át ezt a szót. Ergo van annak értelme, hogy azt állítják, hogy egy nyelv befolyással van a társadalmi gondolkodásra. Az angolban szerintem semmi értelme a he-she megkülönböztetésnek, mert nem ragoznak, nincs, amit igazítsanak hozzá.

Azonban:

2., A németben, a spanyolban, a fanciában, az olaszban a melléknevet is nőnembe teszik egy nőnemű szóban. Annak az a haszna, hogy i magyarok a jelzőt kénytelenek vagyunk a főnév elé tenni, mert nincs a jelzőnek olyan jele, ami mutatná, hogy melyik főnévvel tartozik össze. A spanyol vissza tud utalni egy főnévre csak a jelzővel, tudod, hogy melyik szóra mondja, hiszen arra vonatkozik, amelyikhez hasonlóan ragoztál.

Értem, amit mondasz, és egyfelől igazad van. Magyar aggyal nehéz érteni, miért kell bármit eltörölni. De a spanyolban félreértést okoz. Például az el abogado ügyvédet jelent. Náluk a foglalkozások női párja régen az illető felelségét jelentették. Tehát a la abogada nem ügyvédnő, hanem az ügyvéd felesége. De ma már van la abogada, és jelenti azt, hogy ügyvédnő. Ebben az esetben nem mindegy, melyikre gondolsz, félreértéshez vezethet. Ilyen nyelvi maradványok miatt talán volna haszna. De egyébként engem nem zavar a nőnem.

2015. jún. 14. 02:06
 13/15 anonim ***** válasza:
Amúgy vannak, akik reformálni akarják, hogy tanárnő, amit felhoztál példánk. Az egyetemen rám szólt egy FÉRFI tanár, hogy akiről beszélek, nem költőnő, hanem költő. Pedig én nő vagyok. :) Angolban az actor egyre jobban terjed az actress helyett.
2015. jún. 14. 02:08
 14/15 anonim ***** válasza:

A feminizmus radikális baloldali irányzat.

Tipikus marxisták: szerintük a nők a proletárok és a férfiak a burzsujok.

2016. jan. 19. 12:55
 15/15 anonim válasza:
52%
A feministák gyakorlatilag mind szélsőségesek, mert még a mérsékelt feministák sem határolódnak el a radikálisaik túlkapásaitól.
2016. jan. 23. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!