Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom zsidó és a szüleim ellenzik, mit tegyek? 17L
Izrael nem egyenlő az itteni zsidókkal, az Izraeli kormány döntései pedig nem feltétlenül vannak összhangban nemhogy egy másik országban, hanem mondjuk egy Tel-Avivban élő zsidó véleményével. Ha ezt mondod, akkor azt állítod, hogy csak mert magyar vagy, 100%-ig egyetértesz a Gyurcsány- és az Orbán-kormány intézkedéseivel is...
Igen, az tényleg idegesítő lehet, mikor a (egyébként nem kamu) holokausztot emlegetik fel újra és újra, sajnáltatva magukat, bűntudatot keltve benned...
Kár, hogy ilyennel eddig még nem találkoztam élőben, pedig nem vagyok az az otthonülő típus...
Egyébként kérdező, hogy ne végig csak offoljak:
Amint látod, tele van előítéletes emberrel a világunk.
Bár ezek az előítéletek általában rendelkeznek valamennyi igazsággal, azonban csak a közösség egy bizonyos részére igazak manapság.
A zsidó családok sem annyira vallásosok, mint egykor, ahogy nálunk se tartja be mindenki a böjtöt, és nem várja meg mindenki a nászéjszakát, úgy náluk sincs immár annyira szigorúan értelmezve a tóra. Szerintem kevesebb zsidó hisz ebben a goj dologban, mint ammennyi magyar hiszi el, hogy mi vagyunk Mag népe, a kiválasztott nép, stb... (Egyébként mindkettő a két nép hasonszőrű fajtájából kerül ki, és azért utalják egymást, mert azzal, hogy "ők" A Kiválasztott Népnek hiszik magunkat, azzal automatikusan kétségbe vonják, hogy "mi" vagyunk A Kiválasztott Nép, ezzel meg persze vérig sértik érzeny "lelkünket" (Khm, egónkat), és vica versa.
Szóval szerintem ne nézd azt, hogy zsidó... Engem pl nem érdekelne, ha a barátnőmről kiderülne, hogy zsidó... Elintézném egy "jéé, ezt nem tudtam"-mal meg egy vállrándítással, és részemről le lenne tudva a történet.
Az apádat pedig próbáld rávenni, hogy fogadja el. Majd, mikor fél év után se áldozott fel még a barátod, talán belenyugszik. :)
Ja, és még valami, #17...
Igen, pofátlanság a XXI. században kártérítést követelni azokért a bűnökért.
Az ilyeneket le kell szarni. Az ilyenek ingyenélők. Azonban ilyen emberekkel mineden nép "büszkélkedhet". És attól, hogy ezeket látod, még lehetnek ők kevesebben. Tudod, az ilyen ingyenélők mindig hangosak, mindig észrevesszük őket, nagyobbnak hisszük számukat, mint valójában. Lásd.: muszlimok és terroristák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!