Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért csak az érzelmek irányíják a legtöbb embert, mikor a szerelemről van szó?
A legtöbb embert nem is érdekli, hogy milyen a másik ember személyisége, hogy emberileg mennyit ér. Csak legyen meg a vonzalom, termelődjenek azok a bizonyos hormonok, és minden rendben van. Aztán csodálkoznak, ha néhány hónap, esetleg néhány év múlva a kapcsolat tönkremegy.
Nem jobb lenne, ha a racionalitást helyezné mindenki az előtérbe, és a racionálisan döntenék el, hogy mikor érdemes engedni az érzelmeknek és a vonzalomnak (mert a másik személyisége, intellektusa, embersége is rendben van), és mikor kell e két dolog ellenére is a racionalitást figyelembe véve úgy dönteni, hogy nem kezdünk el udvarolni/engedünk a másik udvarlásának/járunk vele.
Ráadásul a média is azt közvetíti, hogy "Hallgass az érzelmeidre/szívedre!" irányítaná
Sajnos érzelemből, ösztönből cselekedni mindig kockázatos.
Igyekszem hideg fejjel cselekedni minden szituációban.
Szerintem jól rávilágítottál a problémára. De nem felsőbbrendő a racionalitás egy párkapcsolatban. Kell, hogy a fejeddel is tudd, miért vagy vele. Illetve kell, hogy a szíveddel is tudd.
Az egyik sosem elég.
Mert a szerelem alapból érzelem. Tehát értelmetlen a kérdés. Mint ha azt kérdezted volna, ha enni akarunk, miért az éhség irányít és miért nem pl. a matematika.
Amikor párkapcsolatban racionálisan akartam dönteni, tragikusan szánalmas eredménye lett, életem legnagyobb szerelmével pedig hat éve élek boldog házasságban. Hát ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!