Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy férfinak nem kéne válogatnia a fajfentartás miatt?
10-es!
Leminősítés?Azért mert vannak igények és nem kezd valaki olyannal az ember akit nem lát a jövőbeliének ilyen olyan okok miatt?Szerintem ez természetes,én inkább egyedül rohadok meg mint találni olyat akivel nem érzem azt hogy nagy "Ő" az aki kell mellém.
Hátöööö.
Fajfenntartás szempontjából a nők és a férfiak stratégiája más. A férfi ""célja"" hogy minél több utódot nemzzen- részben azért, mert a gyerekszüléssel, neveléssel kapcsolatos veszélyeket a nő viseli. Így a férfi "befektetése" a fajfenntartásban a nagy számú utód létrehozása.
A nő pedig épp a veszélyek/terhek miatt óvatosabb stratéga ( főleg, hogy kevés babát szül és az utód sokáig gondoskodásra szorul)
Ha nem haragszol, nem fejtem ki a fél éves egyetemi kurzuson tanultakat, a lényeg:
Nagy általánosságban a nő monogámabb, a férfi pedig csak szórná a magját.
- VISZONT a természet nem hülye: a viselős- szoptatós nő gyenge és kvázi életképtelen, voilá, kialakult a szerelem "intézménye" a férfinál is!
Ennek a megváltozott tudatállapotnak első nagy lökete 3-6 évig tart ( kb. ameddig a kicsi meg az anyja el tud futni a kardfogú tigris elől..)
Szóval, igazából a férfi válogat is, meg nem is.
Egy ideig, nem válogatós, aztán, ha beindul a biológiai órájának az a része, akkor hajlamos a monogámiára- innentől fogva válogat.
A monogámia alapja pedig, hogy a kiszolgáltatott anya és a gyermeke a férfira szorul, viszont, a férfinak biztosnak kell lennie benne, hogy az ő utódját nevelik. --> sem a nő, sem a férfi nem "dug" félre.
( nem sovinizálok, ez pusztán a Homo sapiens főemlős szexuális viselkedésének alapja :) )
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!