Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mondja szinte mindenki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondja szinte mindenki azt, hogy "szánalmas" meg "nevetséges", ha egy felnőtt férfi sír? Ennyire elkegyetlenedtünk volna?

Figyelt kérdés

Nyílván nem az olyan extrém esetere értem, mikor nekiáll az utca közepén vagy ha "kifogyott a csokis tej" az automatából - ahogy a hisztiző vagy zsaroló módon teszi.

De sok esetben nem értem a fanyalgást és a lenézést. "Miért" - teszem fel a kérdét - "Miért van ez így? Miért nézik le azokat akiknek vannak érzései és ki így fejezik ki? Manapság talán az ilyen embert rögtön meg kell bélegyezni, hogy "búza" meg "szánalmas? Valóban ennyire elkegyetlenedtünk volna?"

Ma reggel végigböngészvén a kérdéseket ütköztem pele pár hasonló kérdésbe. Mit láttam? Az összes csaj odasereglett, és zengték, hogy szánalmas így, nevetséges úgy.

És ez nem olyan dolog amit az ember magának választ. Aki képes sírni mikor meghatódik, vagy nagyon-nagyon kétégbeesett az sem tudja elmagyarázni miért teszi (ez egy belső érzés) aki pedig nem ilyen az nem is tudja elképzelni, ezért ők csak annyit látnak hogy - idézem - "má megin rinyá az a gyökér".

Miért? Vannak akikbő így - is - kijönnek az érzései. Ha meghatódik elsírja magát - akár filmeken is - (én utáltam ezt, mindig el kellett folytani nehogy bárki észrevegye és rémes volt utána a félelem, hogy észreveszik hogy sokat nyelek nagyot az elfolytott sírás miatt).

Ma egy olyan kérdésbe ütköztem, hogy furcsa-e ha egy srác elpityeredik az első csók után. Az összes csaj odasereglett és egy kopasz, negyvenes fociedző/kiképzőtiszt kedeségével mindenféle sértő/lekezelő dolgokat írtak oda.

Engem ez eléggé érint, mert én is ilyen vagyok (ilyen a személyiségem és ezt örököltem) - valószínűleg ha előbb nem is, hát az első szerelemi vallomásomnál tuti elpityerednék. Miért? Mert annyira megható és annyi érzelem szabadul fel, hogy - tudom ez történne. Miért? Azt nem tudom. Ráadául groteszk is lenne, mert nem illik ez a külsőmhöz (190 magasság, széles is vagyok, egyre izmosabb és nincsenek "búzás" tulajdonságaim)

Miért baj az, ha valaki nem folytja el otthon az érzéseit? Most komolyan az lenne a helyes út, hogy folytsuk el Önmagunkat és rejstünk el minden érzést és adjuk a kemény csávót? AZ elfolytás sem egészséges... Meg nem is lennék Önmagam így egy kapcsolatban. Az őzinteség szép dolog - akkor az őszinte érzések, miért nem?

2015. jan. 4. 12:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Na mégegyszer:D

*felemelőbb,mikor elkezded vigasztalni a másikat és jól esnek a könnyei mert tudod,hogy Neked szól és miattad van.

2015. jan. 4. 12:09
 12/22 anonim ***** válasza:
97%

Érdekes kérdés. A mai világban mások úgymond a "normák", mint régebben. Főleg ha az ember még fiatal. Régen sem volt menő a sírás ez tény, de az embertől olyankor megkérdezték, hogy mi a baj, mi bánt stb. Most már inkább csak kiröhögik, vagy szimplán csicskának nézik. Ezt köszönhetjük a médiának is, a nevelésnek, a korai "érésnek".

Minden ember érzelmileg. Van, aki sosem sír, van, aki mindenen tud. Én is sírtam már pasi létemre nem egyszer, pl szakításokkor. De ha egy állatot bajban látok, akkor is el tudok érzékenyülni valamilyen szinten, mivel nagyon szeretem az állatokat.

Igazából az csak a másik embert minősíti, aki lehurrog ilyenek miatt. Sokan nem tolerálják ezt, mert a sírás náluk egyenlő a gyengeséggel. Pedig egy ember attól ember, hogy kinyilvánítja az érzelmeit. Ki erősebben, ki mérsékelten.

2015. jan. 4. 12:09
 13/22 anonim ***** válasza:
3: "Miért mondja szinte mindenki azt, hogy "szánalmas" meg "nevetséges", ha egy felnőtt férfi sír? Ennyire elkegyetlenedtünk volna?"
2015. jan. 4. 12:11
 14/22 anonim ***** válasza:

Szerintem ez is annyira személyfüggő...

Én lány létemre utálok sírni, és nem is szoktam.

Ha egy férfit látok sírni, akkor eltudom fogadni, ha van rá oka. De inkább az a bajom, hogy nem tudnám kezelni, és szerintem ezzel többen is így vannak.

2015. jan. 4. 12:15
 15/22 anonim ***** válasza:

Szerintem nagy szerepe van a médiának az elvárt férfikép torzulásában. Az eltúlzott, irreális férfiszerepek és minták a fiatalabb, "durvább" filmeken felnőtt generáció körében valóságosnak tűnnek.. vagy ha valaki nem is erre vágyna, esetenként a környezet "nyomására" játsza meg, hogy neki is az tetszik. (Például: lánytársaságban elhangozhat: 'ne járj már ezzel a kis csicskával, annyira szerencsétlen' stb.)

Mint mindenhol, itt sem lehet általánosítani. Sok körben nem gáz, ha egy férfi érzelmes, de ennek is megvan a helye -ha mondjuk együtt nézek egy filmet egy pasival, és meghatódik, elsírja magát, az nem gond. De ha első csók után mondjuk az utcán érzékenyül annyira el, az már nem olyan jó... A társadalmi elvárások egy részének nagyjából mindenki meg akar felelni és szerintem ha nem muszáj, próbáljuk az érzelmeket otthon kinyilvánítani. Kell legalább egy minimális önkontroll: szerintem lány se sírjon az utcán. Legalább próbálja meg kibírni hazáig.

Kérésedre fókuszálva: nem kell elfojtanod önmagadat, de ezt a privát szférádban, ismerőseid és barátaid körén kívül nem kell tudnia másnak, mert nem rájuk tartozik. Az általános normáknak felelj meg /ld. udvariasság, fizikai erőből fakadó segítségnyújtás etc./, az érzelmeidet pedig tartsd meg az illetékes köröknek.

2015. jan. 4. 12:27
 16/22 A kérdező kommentje:

Ezt megértem!

Egyedül azt nem mikor általánosságában kérdezik és akkor is odagyűl pár - troll? - alak bunkóskodni.

Jelenleg én sem tudom hogyan kezelném a dolgot - ennyire még nem vagyok fejlett érzemileg - de ilyenkor nem is kell semmi "extra" csak egyrészt hogy "legyél ott a másik mellett" - meg nagyon jól tud esni ilyenkor egy ölelés. Nem "szexuális" taratalmú hanem sokkal inkább az "érelmeken alapuló" típus.

Ezzel egyetértek! Írtam is, hogy otthon és nagyon jó barátok közt esetleg - bár ez utóbbiban se vagyok biztos - illetve bizonyos rokonok körében lehet.

Többek közt ezért nem járok moziba... Nagyon sok olyan film van ami rám hatással van és - NEM állok neki rinyálni, de a szemeim bekönnyesednek és sokat kell nyelnem.

Életemben - pontosítok - 14 éves koromtól kezdve életemben egyszer sírtam "közterületen" - egész pontosan buszon - igaz felöltöttem a csuklyám és nem voltam hangos, de aki meglátott az tuti észrvetette. De akkor és ott olyan szintű érzelmek csaptak meg - a buszozás előtt mert akkor hazaindultam az - akkori első - barátnőmtől. Több oldalt írhatnék arról az érzelmi hullámról ami akkor uralt engem. De azóta sem.

Legközelebb ahol sírni fogok egyértelműen az a nagyszüleim temetése lesz. Egyre közelebb érünk ehhez az esményhez tekintve hogy mind a négyen idősek - ráadásul még sosem vesztettem el senkit. (pár régi barátot és "barátnőim" tekintem halottnak, mert az a részük elhalt akit én megszerettem/megkedveltem.)

2015. jan. 4. 12:35
 17/22 anonim ***** válasza:

Ha csak bizonyos élethelyzetekben teszed ezt bizonyos személy előtt,akivel bizalmi viszonyban vagy,és nyomós okod van rá,akkor az elfogadható szerintem.Itt gondolok egy szakításra,szerelmi bánatra,ami megvisel lelkileg,vagy ha elveszted azt,akit szeretsz,mondjuk haláleset.Ezen felül viszont az indokolatlan érzelmi kitöréseket nem megfelelő helyen és időben én férfiatlannak tartom.

Volt például egy pasim,aki azért sírta el magát,mert a munkehelyen fegyelmit kapott,illetve mert elesett egy bizonyos névleges poziciótól.Na ezt én már eléggé túlzásnak éreztem.

2015. jan. 4. 12:51
 18/22 anonim ***** válasza:

Annyira nem szeretem az ilyen jellegű kérdéseket a kérdezők/válaszolók kőbe vésett szabályként értelmezik, hogy egy pasi nem sírhat.

Azt kéne megérteni, hogy mindenkinél más a határ. A nők se egységesen kategorizálnak egy sírást az érthető és a nem elfogadható kategóriába.

Nekem marha ciki lenne ha a párom sírna azon, ha pl haverokkal, barátokkal van programom nem vele, holott ő csak így éli meg az érzéseit nem?(azért ezt a példát mondom mert ilyen témába vágó kérdés is volt ma). Vannak dolgok amik nem indokolják az ilyen szintű érzelmi kitörést, de mindenkinek más dolgok tartoznak ebbe a kategóriába.

Elfojtani meg nem kell az érzéseket csak ha az illető pl érzékeny akkor nem árt ha ezt tudja magáról és megjegyzi, hogy nem a világ gonosz és érzéketlen, meg az se árt ha nem várja el másoktól, hogy megértség az ő "meghatódottságát".

"Az őzinteség szép dolog - akkor az őszinte érzések, miért nem?" - Kérdező ezt ugye te se gondolod komolyan? Őszinte érzés az is ha haragodban be tudnád verni a másik orrát, akkor annak is szépnek kéne lennie? Hogy a kérdésre is válaszoljak, mindennek van határa, az érzelmeknek is, attól hogy szereted a másikat némely tulajdonsága még lehet marha idegesítő és pont arról szólna a kapcsolat, hogy figyelünk a másikra csiszolódunk, alkalmazkodás ésszerű kereteken belül. Az érzelem kimutatásra meg amúgy is figyelni kell pont azért, hogy ne bántsd a másikat. A kontroll nélküli érzelem kimutatás garantálja egy kapcsolat végét, vagy más el se kezdődik miatta. Szerintem nagyon személyesnek veszed a témát kérdező és nem látod a fától az erdőt, de ez csak az én véleményem, remélem nem bántottam meg vele senkit.

2015. jan. 4. 12:57
 19/22 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen tolerálható, sőt, néha mikor a bartám elpityeredik azért mert valamin meghatódik amit mondtam neki, stb, az piszok jól esik. De ha valami miatt szomorú, akkor is örülök őszintén fel meri vállalni az érzéseit előttem, így talán könnyebben tudok segíteni. Persze ez nem fordul elő túl gyakran, ha minden nap többször elbőgné magát az valószínűleg nekem sem tetszene, én sem csinálom ezt
2015. jan. 6. 10:59
 20/22 anonim ***** válasza:

Dehogy baj ha egy férfi sír

én pl. filmen elég sokat, mert beleélem magam

az meg, hogy itt mit reagálnak, hát most őszintén ki nem szarja le :D

2015. jan. 6. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!