Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha a barátom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek ha a barátom alkoholista?

Figyelt kérdés
1-2 éve kezdett el inni és egyre többet, mára ott tartunk hogy 1-2 naponta iszik 1-2 üveg bort, néha töményet is, régebben is voltak függőségei, rengeteget veszekedtünk már emiatt, nem bírja letenni, max pár napig tudja megállni, és sokszor idegbeteg, egyből képes felkapni a vizet sokszor, én pedig nem tudom meddig tudom még ezt elviselni, és előttem teszi tönkre magát, elvonóra se akar menni mert szerinte hülyeség, mit csináljak vele?? Ráadásul még csak a 20-as éveiben jár, mi lesz később?

2014. dec. 24. 11:14
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Tudom hogy ezt kéne tennem, és tudom hogy az ilyen történeteknek általában mi a vége, de én ezt nem akarom elfogadni, attól hogy eldobom magamtól, neki még nem lesz jobb. Segítségre van szüksége.
2014. dec. 24. 11:34
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor áldozd fel magad érte. Boldogtalan leszel és nem fogod megmenteni, de majd a Mennybe jutsz! :)
2014. dec. 24. 11:35
 13/19 anonim ***** válasza:

Nekem is van ilyen ismerősöm, hogy nem tudja megállni azt, hogy ne igyon.

El kell, hogy keserítselek. Nem fog megváltozni.

Ez egy súlyos betegség amit nehéz leküzdeni.

Ezt a dolgot, hogy meggyógyul neki kell a legjobban akarnia, nem neked.

Te csak azért mert sajnálod vagy vele, de egy idő után belerokkansz.

Valóban minden szenvedélybeteg ezt mondja tiszta pillanatában, hogy meg akar változni, de amint elé teszed a szenvedélyét okozó dolgot már csorog is a nyála és onnantól nem is fog figyelni rád csak arra a valamire.

Miért lenne hülyeség az elvonó?

Ezért találták ki, hogy az ilyeneken segítsenek.

Ha már valaki tényleg le akar szokni akkor akármit megpróbál, szégyenérzet nélkül.

Szégyenli az elvonót, de a földön fetrengést nem?

Ha fáj, ha nem, de neked itt rá kell csapnod az asztalra és ultimátumot adni neki.

Válaszon az alkohol és közted. Nincs más út mert a kedves szavak el sem érik az agyát, veszekedés meg mégannyira sem visz sehova titeket.

Mond meg neki, hogy ha nem változik mondjuk 6 hónapon belül akkor elhagyod, és ezt tényleg tartsd be!

Ha a szakítás után esetleg megváltozik akkor beszélhettek megint.

2014. dec. 24. 11:36
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
"Segítségre van szüksége." Igen, de nem a tiédre. Eddig ott voltál, és csak rosszabbodott, akkor szerinted te vagy a megoldás? Talán motivációt biztosíthatsz ahhoz, hogy lépjen, de ha ott az ingyen punci, aki néha fanyalog egy kicsit a piac miatt, az nem fogja motiválni a fejlődésre. Ott kell hagyni a francba, ha a sokkterápia nem működik, akkor semmi sem, és tovább kell lépned. Rengeteg jófej, jó karrier előtt álló, normális srác van még.
2014. dec. 24. 11:39
 15/19 anonim ***** válasza:
Volt barátnőmmel jártam így, lecsúszott neki esténként 3-4 sör. Később már rám fogta, hogy miattam iszik, szétváltak útjaink, ennek már 3 hónapja. Hallottam, hogy most egyedül még jobban rágyúrt az ivászatra. Hidd el, ez tényleg csak rosszabb lesz .
2014. dec. 24. 11:47
 16/19 anonim ***** válasza:

Az is lehet,hogy ha elhagyod,akkor rájön,hogy ez igy nem jó,és képes lesz tenni a dolgok ellen..Bár lehet ez csak a filmekbe létezik? :D

Mindenesetre ha nem hagyja,hogy segíts neki,akkor felesleges tönkre tenned magad,miatta.. Jobb biztos,hogy nem lesz..

2014. dec. 24. 16:37
 17/19 anonim ***** válasza:
Minél távolabb kell lenni.A cimbid alkesz,később (ritka kivétellel) rosszabb lesz.Lehet megmentő manőverekbe kezdeni,de tök felesleges.
2014. dec. 24. 23:37
 18/19 anonim ***** válasza:
Az alkeszokkal nem az a legnagyobb baj, hogy tönkreteszik magukat, hanem az, hogy a környezetüket is tönkreteszik. KIVÉTEL NÉLKÜL! Tipli!
2014. dec. 24. 23:48
 19/19 anonim ***** válasza:
8. Te se tudod mi az hogy alkesz. Te is az vagy. Aki bármennyit iszik, de azt rendszeresen és nem tud meglenni nélküle az bizony alkoholista. Neked meg kedves kérdező nincs sok tanács, már leírták előttem. Vagy magától abba hagyja vagy legfeljebb te is azzá válsz. Így tudod elviselni csak. De ez később csak rosszabb lesz.
2015. jan. 1. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!