Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kedves felelőtlen kamaszok! Miért mindig utólag kérdeztek? Miért szexeltek úgy, hogy nem ismeritek az emberi test működésének alapjait?
Mielőtt megkapnám, hogy általánosítok: egyáltalán nem. Nagyon jól tudom, hogy vannak normális kamaszok is. De nem ők teszik fel a napi 20 "Lehetek terhes?" kérdést...
És nem kötözködni akarok, csak tényleg érdekelnek az okok. Én is anya vagyok, és nem szeretnék olyan hibába esni, hogy a gyerekem az alap dolgokkal ne legyen tisztában!
Tehát a kérdésem nem a normális kamaszréteghez szól! Hanem azokhoz, akik minden ismeret hiányában szexelnek, és utólag kérdeznek...
1. Hogy mertek úgy nemi életet élni, hogy fogalmatok sincs az egész folyamatáról, nem tudjátok, mitől lehet teherbe esni, és mitől nem?
2. Hogy mertek úgy nemi életet élni, hogy fogalmatok sincs a fogamzásgátlás módszereiről, illetve veszélyeiről?
3. Tudjátok, mennyibe kerül egy eseményutáni tabletta, és milyen kockázatai vannak? És az abortusz?
4. Ha valamit nem tudtok, miért utána kérdezitek meg, és miért nem előtte? Hogy lehet-e belőle baj?
5. A suliban, amikor a védőnő kimegy felvilágosító órát tartani, miért nem bombázzátok a kérdéseitekkel? Miért nem mertek a szülőkhöz fordulni?
6. Ha már úgyis egész nap a net előtt lógtok, miért nem olvastok utána a dolgoknak? Rengeteg nagyon jó oldal van a témában, kifejezetten kamaszoknak...
Miért akarjátok egy korai abortusszal, vagy szüléssel tönkretenni az életeteket?
Nagyon egyszerű. A felelőtlenséghez nem kell bátorság.
HOOOOW DARE YOUU??? Igy. Ennyi. Dugáshoz nem kell sok gondolkodás.
A net előtt fészbúkozás megy, nem hasznos információszerzés. Azt gondoltam ez evidens.
Nem akarnak tönkretenni semmit. Maximum így esik.
Ahh annyira állati szinten vannak..
Mondjuk erről a társadalom és a szülők tehetnek. A szülőkről meg a társadalom, a társadalomról pedig a háttérhatalom.
Szerintem Killuminati, és minden jobb lesz.
Magyarul a válaszom a kérdéseidre: mert így idomítják őket.
Te értelmes, gondolkodó embernek tekinted őket és következetességet vársz tőlük. Téves az előfeltételezésed. Nem értelmes emberek (ahogyan a felnőtt emberek többsége sem az) tehát nem kell következetes viselkedést várni tőlük. De ennek ugye mélyen húzódó oka van, tehát nem is igazán érdemes hibáztatni őket (tehát a szülőket sem kell, ők is lebutított emberek)
#4: ezzel a gondolatmenettel csak egy gebasz van...
Hogy emellett vannak normálisan gondolkodó fiatalok is, akik tudják, mi a szitu, és megfelelően védekeznek, vagy maradnak a pettingnél...
Meg vannak a felelőtlenek, akik csak élnek bele a vakvilágba, de ők csak akkor esnek kétségbe, ha kimarad a havi...
Én azt nem értem, amikor belemennek, és másnap kérdeznek... Ma már nem tudom, mennyire válaszoltam. ://
#6:
Igen, ez a része ismerős... az én szüleimmel nem lehetett ilyesmit megbeszélni, mert akkor jött az, hogy majd pár év múlva megtudom.
Felnőtt fejjel tudtam meg az anyámtól, hogy ő úgy volt vele, ha itt az ideje, majd az iskolában felvilágosítanak...
Akkor még nem volt internet, mégsem ugrottam fejest a dolgokba, maradtak az újságok, és a könyvek éjszaka, a paplan alatt zseblámpával.
Azóta én lettem szülő... és baromi nehéz a lányomnak felhozni a témát, mert neki kellemetlen, ő ódzkodik tőle. Erőszakkal nem ültethetem le, hogy "már pedig végig hallgatsz!"
Így egyelőre próbálom az információk forrásait eljuttatni hozzá, és olyan kapcsolatot kiépíteni vele, hogy ha itt lesz az ideje, merjen kérdezni! Persze beszélgetések közben megpróbálok itt-ott beépíteni ezt-azt, ami a beszélgetéshez épp aktuális, de úgy érzem, ez nem elég!
A mi korosztályunk már nem a nászéjszakán veszítette el a szüzességét, mi is voltunk kamaszok, mi is buliztunk, és sorolhatnám...
Ha a szülőnek nem jut eszébe leültetni a gyermeket, akkor miért nem lehet odaállni elé, hogy hahó, felnőttem, és nem tudok semmit?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!