Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Kedves felelőtlen kamaszok!...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kedves felelőtlen kamaszok! Miért mindig utólag kérdeztek? Miért szexeltek úgy, hogy nem ismeritek az emberi test működésének alapjait?

Figyelt kérdés

Mielőtt megkapnám, hogy általánosítok: egyáltalán nem. Nagyon jól tudom, hogy vannak normális kamaszok is. De nem ők teszik fel a napi 20 "Lehetek terhes?" kérdést...

És nem kötözködni akarok, csak tényleg érdekelnek az okok. Én is anya vagyok, és nem szeretnék olyan hibába esni, hogy a gyerekem az alap dolgokkal ne legyen tisztában!

Tehát a kérdésem nem a normális kamaszréteghez szól! Hanem azokhoz, akik minden ismeret hiányában szexelnek, és utólag kérdeznek...

1. Hogy mertek úgy nemi életet élni, hogy fogalmatok sincs az egész folyamatáról, nem tudjátok, mitől lehet teherbe esni, és mitől nem?

2. Hogy mertek úgy nemi életet élni, hogy fogalmatok sincs a fogamzásgátlás módszereiről, illetve veszélyeiről?

3. Tudjátok, mennyibe kerül egy eseményutáni tabletta, és milyen kockázatai vannak? És az abortusz?

4. Ha valamit nem tudtok, miért utána kérdezitek meg, és miért nem előtte? Hogy lehet-e belőle baj?

5. A suliban, amikor a védőnő kimegy felvilágosító órát tartani, miért nem bombázzátok a kérdéseitekkel? Miért nem mertek a szülőkhöz fordulni?

6. Ha már úgyis egész nap a net előtt lógtok, miért nem olvastok utána a dolgoknak? Rengeteg nagyon jó oldal van a témában, kifejezetten kamaszoknak...

Miért akarjátok egy korai abortusszal, vagy szüléssel tönkretenni az életeteket?

2014. dec. 19. 15:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű. A felelőtlenséghez nem kell bátorság.

HOOOOW DARE YOUU??? Igy. Ennyi. Dugáshoz nem kell sok gondolkodás.

A net előtt fészbúkozás megy, nem hasznos információszerzés. Azt gondoltam ez evidens.

Nem akarnak tönkretenni semmit. Maximum így esik.

2014. dec. 19. 15:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor viszont utólag miért aggódnak?
2014. dec. 19. 15:24
 3/8 anonim ***** válasza:

Ahh annyira állati szinten vannak..

Mondjuk erről a társadalom és a szülők tehetnek. A szülőkről meg a társadalom, a társadalomról pedig a háttérhatalom.

Szerintem Killuminati, és minden jobb lesz.

2014. dec. 19. 15:25
 4/8 anonim ***** válasza:

Magyarul a válaszom a kérdéseidre: mert így idomítják őket.

Te értelmes, gondolkodó embernek tekinted őket és következetességet vársz tőlük. Téves az előfeltételezésed. Nem értelmes emberek (ahogyan a felnőtt emberek többsége sem az) tehát nem kell következetes viselkedést várni tőlük. De ennek ugye mélyen húzódó oka van, tehát nem is igazán érdemes hibáztatni őket (tehát a szülőket sem kell, ők is lebutított emberek)

2014. dec. 19. 15:27
 5/8 A kérdező kommentje:

#4: ezzel a gondolatmenettel csak egy gebasz van...

Hogy emellett vannak normálisan gondolkodó fiatalok is, akik tudják, mi a szitu, és megfelelően védekeznek, vagy maradnak a pettingnél...

Meg vannak a felelőtlenek, akik csak élnek bele a vakvilágba, de ők csak akkor esnek kétségbe, ha kimarad a havi...

Én azt nem értem, amikor belemennek, és másnap kérdeznek... Ma már nem tudom, mennyire válaszoltam. ://

2014. dec. 19. 15:32
 6/8 anonim válasza:
Ez egy nagyon sokat ismételgetett általánosítás. A kamaszok azért nem kellően felvilágosultak, mert nem világosítják fel őket (ez a szavakból következik). Hogy ennek ellenére miért szexelnek? Mert emberek. Azon belül is kamaszok. Az ilyen "felelőtlen kamasz" féle okfejtéseknek az a nagy problémája, hogy szerintük a nem felvilágosított kamasznak nem kéne szexelnie, az viszont, hogy mennyire vannak felvilágosítva, a környezetüktől függ, ezáltal arra lehet következtetni, hogy a szülők, tanárok, stb. határozzák meg azt, hogy egy kamasz milyen dolgokat próbálhat ki, miket tapasztalhat meg, hiszen eszerint a felelősségteljes kamasz nem fekszik le senkivel, csak mert a szülei lusták voltak felvilágosítani, vagy kínosnak érezték. éS Akkor mindezt el lehet mondani a bulizásról, alkoholről, meg nagyjából mindenről. Maradjon ki az ember fiatalkorából rengeteg dolog, csak mert a szülei nem beszélgetnek el vele a fontos dolgokról. Ez nyilvánvalóan nem jó megoldás. Ilyenkor lehetne jönni azzal, hogy iskolai felvilágosítóóra, megminden. Na igen, volt szerencsém jó néhány ilyenen részt venni. Egyik ilyen foglalkozáson se mondták el, hogy hogy kell felhúzni az óvszert, vagy ilyeneket, az egyetlen cél az volt, hogy lebeszéljenek mindenkit a szexről, de még arról is, hogy egyáltalán járjanak valakiről. Akiben meg esetleg mégis felébrednek ezek a teljesen normális igények (kb. mindenkiben), az magára van utalva. És hogy miért nem bombáznak senkit a kérdéseikkel? Mert a legtöbben tabutémaként állítják be, és úgy tesznek, mintha már az is bűn lenne, hogy egy tizenéves egyáltalán ismeri a "szex" szót. Persze mindig vannak pozitív kivételek, de én azt gondolom, hogy a felnőttek ebben legalább annyira hibásak, mint a gyerekek.
2014. dec. 21. 17:20
 7/8 A kérdező kommentje:

#6:

Igen, ez a része ismerős... az én szüleimmel nem lehetett ilyesmit megbeszélni, mert akkor jött az, hogy majd pár év múlva megtudom.

Felnőtt fejjel tudtam meg az anyámtól, hogy ő úgy volt vele, ha itt az ideje, majd az iskolában felvilágosítanak...

Akkor még nem volt internet, mégsem ugrottam fejest a dolgokba, maradtak az újságok, és a könyvek éjszaka, a paplan alatt zseblámpával.

Azóta én lettem szülő... és baromi nehéz a lányomnak felhozni a témát, mert neki kellemetlen, ő ódzkodik tőle. Erőszakkal nem ültethetem le, hogy "már pedig végig hallgatsz!"

Így egyelőre próbálom az információk forrásait eljuttatni hozzá, és olyan kapcsolatot kiépíteni vele, hogy ha itt lesz az ideje, merjen kérdezni! Persze beszélgetések közben megpróbálok itt-ott beépíteni ezt-azt, ami a beszélgetéshez épp aktuális, de úgy érzem, ez nem elég!

A mi korosztályunk már nem a nászéjszakán veszítette el a szüzességét, mi is voltunk kamaszok, mi is buliztunk, és sorolhatnám...

Ha a szülőnek nem jut eszébe leültetni a gyermeket, akkor miért nem lehet odaállni elé, hogy hahó, felnőttem, és nem tudok semmit?!

2014. dec. 21. 18:01
 8/8 anonim válasza:
6-os vagyok. Amit még kifelejtettem, az a többiek nyomása, a menőség. Sokan azt gondolják, hogy ez csak a butább kamaszoknál fontos, de nem így van. Már az is nehéz, hogy valaki ne a legújabb divat szerint öltözködjön. Persze vannak, akiknek megvan a saját stílusa, de személyes tapasztalatból mondom, hogy nekik nehéz dolguk van az osztálytársaikkal. Ez van. A legintelligensebb tizenéves is el fog gondolkozni a szexen, ha azt látja, hogy a környezetében sokan csinálják. Persze enélkül is elgondolkodnának rajta, ami teljesen természetes, de ez még ráerősít. Ezért lenne fontos, hogy mire eljön az a pillanat, amikor a szex fontos téma, menőség kérdése lesz egy osztályban/társaságban (ez a pillanat MINDEN osztályban el fog jönni előbb-utóbb), addigra valaki, valahogy világosítsa fel a felnőttet. Kedves kérdező, én értem az érveidet, de én majdnem biztosan közelebb vagyok a kamaszkorhoz, mint te, és emlékszem milyen nehéz kérdezni ilyen témában. Mert a kamaszok azért nagyrészt még gyerekek, egy gyerekben pedig az az érzés van, hogy amiről a szüleik nem beszélnek, az vagy nem fontos, vagy rossz dolog. Abban persze igazad van, hogy most már számtalan forrásból tájékozódhatnak az emberek ilyen témákról is, de azt is el kell fogadni, hogy ha a szülőtől nem kapja meg a megfelelő támogatást a gyerek, nincs helyén kezelve ez a téma, akkor sokkal gátlásosabban áll hozzá az egészhez. És ez nem azt jelenti, hogy nem fog lefeküdni valakivel, ha olyan helyzetbe kerül, hanem legfőképp azt, hogy mielőtt megtörténne az eset, sokkal jobban fog tartani tőle, ezért sokkal kevésbé fog saját maga utánanézni. Én ezért mondom azt, hogy hiába van internet, meg minden, akkor is az a legjobb ha a szülő világosít fel szép fokozatosan, vagy legalábbis beszél a témáról, elindítja a folyamatot.
2014. dec. 21. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!