Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha ISTP vagyok akkor az a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha ISTP vagyok akkor az a magánéletben inkább előny vagy hátrány?

Figyelt kérdés

[link]

Gyakorlatilag magabiztos vagyok és optimista ami igaz is, a konfrontálódásban megtalálom a helyem ami szintén így van, tiszteletben is tartom más egyedüllétére való igényét, illetve az is való igaz, hogy gyors le tudok zárni bármiféle kapcsolatot. (feltéve, ha ész érvek támasztják alá azt, amit gondolok).

Ugyanakkor az is nagyon igaz rám, hogy néha képtelen vagyok kezelni bizonyos helyzeteket, úgy, hogy rosszul reagálok le bizonyos érzelmi lépéseket. Sokszor tűnök érzéketlennek is, és néha, sőt általában mindig, inkább magamban tartom az érzéseimet, ha azt nem muszáj, vagy nincs értelme kimutatni.

2014. dec. 12. 21:43
 1/9 anonim ***** válasza:
20%
Én meg IMRE, gondolhatod...
2014. dec. 12. 21:47
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon nehéz kiejteni ezt a nevet. Hogy becéznek a barátaid? Isti?
2014. dec. 12. 21:50
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha igazak a hátrányok és tényleg szar vagy az elköteleződésben akkor hátrány.
2014. dec. 12. 21:50
 4/9 A kérdező kommentje:

nem vagyok rossz az elköteleződésben, hanem nehezen nyílok meg, ha párkapcsolatban vagyok, ott kitudom fejezni az érzelmeimet, ugyanakkor, nem vagyok szerelmes tipus, inkább, érzéki. Röviden összefoglalva itt van, majdnem hogy 99,99%-ban igaz:

" A T skálájuk miatt (thinking) távolságtartónak és nehezen megszerezhetőnek tűnhet az érdeklődő partner számára. Nagyon érzéki (sensing és perceiving SP skálák miatt), emiatt az ellenkező nem nagyon vonzódik hozzá.

Az ISTP a jelenben él, keresi az új izgalmakat és ingereket. Nagyon nem szereti a rutint és a szigorú határidőket, és ellenáll annak, hogy mások kontrollálják. Nagyon független és szüksége van a saját területére egy kapcsolatban. Ha olyan kapcsolatban van, amely tiszteletben tartja a fentebb írtakat és új tapasztalatokat, élményeket nyújt számára, boldogan vállalja az elköteleződést. Ha egy kapcsolat unalmas lesz számára vagy kontrolláló, először talán megpróbálja helyrehozni, de leginkább kilép belőle. Az elköteleződést inkább napi szinten éli meg, mint az ESTP, azaz ha azt mondja "szeretlek", inkább azt jelenti, "most szeretlek". "

Elvileg velük passzolok össze:

ESTJ, ISTJ, ENTJ, ESTP

És esetleg még velük:

ESFJ, ISFP, INTJ, ISFJ

2014. dec. 12. 21:54
 5/9 anonim ***** válasza:
Elég sok dolog függ attól, hogy a párod milyen típus. Valakivel működik ez, valakivel nem.
2014. dec. 12. 21:54
 6/9 anonim ***** válasza:

Én is ISTP vagyok a 94 kérdéses teszt alapján (de igen közel az INTP-hez). Magamból kiindulva, nem bírom a párkapcsolatokat, az elköteleződést. Monoton egy helyben maradni, viszonylag gyorsan kiismered a másikat, van, hogy úgy érzed, kihagysz nem kevés lehetőséget. Szerintem a kapcsolat csak visszatart, ha olyan vagy, mint én - mindent gyorsan megunó típus.

Illetve, azt, hogy mit írnak, kivel passzolsz össze elvileg, hagyd. Hagyd. Baromság. Ez az a típus, amelyik a legfüggetlenebbek között van, az egyik legszabályszegőbb és rutinkerülőbb - erre fel pont a Gondviselőkkel raknak össze. Még mit nem...

Az E/INTJ-k aligha tekintenek ránk egyenlő félként, vezetni akarnak. Inkább jó haverok, mint partnerek. Az ISFP-k túlérzékenyek. (Az összes Feeler az.)

2014. dec. 14. 14:48
 7/9 A kérdező kommentje:

Én is hasonlítok néhol más felé, mert az érzelmi kötődös az 51%-os szál, a másik 49%, amit ha megfordítanék egész más lenne a helyzet.

De inkább ez illik rám, mert tényleg nehezen engedek bárkit közel magamhoz, nehezen is ismerkedek, viszont ha kisül egy kapcsolat, azt eleinte legalábbis élvezem.

Ha valami miatt nem olyan mint amilyennek terveztem, akkor megunom még mielőtt összejönnék vele.

Ha összejöttem vele, és elkezd unalmas lenni, én tényleg megpróbálom "megjavítani", amivel átlagban csak nyújtani lehet az időt, megmenteni nem.

Párkapcsolatban meg egyébként is szeretem ha tapad rám a másik, ugyanakkor nagyon szeretem a privát szférám. Vagyis engem az pl. nem zavar ha az aktuális párom zaklat, az mrá annál inkább ha vallat. De a saját érdeklődési körömre mindenképp szakítok időt.

Uralkodás az mondjuk tényleg zavarna, mert az tuti nem müködne, én olyan - kész tények elé állítom a párom - tipus vagyok, vagyis ha elmegyek valahova, átlagban csak az utolsó időintervallumban szólok, már amennyiben muszáj. Ez az előre bejelentem, megbeszélem, megtanácskozom ez nem az én világom.

2014. dec. 14. 14:56
 8/9 anonim ***** válasza:
#7 Érdekes. Nincs kedved beszélgetni? Csak azért, hogy ne offoljuk szét a topikod.
2014. dec. 14. 15:36
 9/9 A kérdező kommentje:
De nyugodtan írhatsz :)
2014. dec. 14. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!