Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolják azt bizonyos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolják azt bizonyos emberek még mindig, hogy nem helyénvaló, hogy egyenjogúak a nők?

Figyelt kérdés
Ha esetleg van itt ilyen, aki így gondolja, magyarázza el, de ha valaki nem így gondolja, de van valami teóriája, hogy miért vannak, akik ilyenek, az is leírhatja. :)
2014. nov. 24. 22:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
9-es abban az időben mikor a férfiak el tudták tartani a családot akkor nem volt 24bank,aki lehuzta ôket hogy egy nyamvadék panelt megtudjanak venni a családjuknak,gondolom az élelmizerárak is normáisbbak voltak stb.
2014. nov. 24. 22:56
 12/20 anonim ***** válasza:
5%

Minimum egy nagyságrenddel kevesebb az olyan férfi, aki pénzes 20 évvel idősebb nő élettársa lenne (nőkhöz képest, aki hasonló 20 évvel öregebb férfi élettársa lenne), csak hogy luxus körülmények között élhessen, mert a legtöbb férfinál az egész értékét nullázná az, hogy állandóan vén szatyort kellene dugnia és azt tárként felvállalni.

Következtetés: nők lényegesen hajlamosabbak magukat férfinak alárendelni, anyagi gondoskodásért cserébe.

Vélemény: Ebben nincs semmi furcsa, a természet a legtöbb élőlény nő nemű egyedét olyannak alkotta, hogy a sikeres hím egyednek alárendelje akaratát.

2014. nov. 24. 22:57
 13/20 anonim ***** válasza:
92%

11-es igen, de ma már nem azok az idők vannak.

Meg azt sem tartom helyesnek, hogy egy nő ki legyen szolgáltatva a férjének, ne legyen rá lehetősége, hogy eltartsa magát, vagy hogy esetleg ha többre vágyik, elérhesse az életben, ha vannak álmai a gyerekszülésen, mosáson, főzésen, takarítások kívül, meg tudja valósítani.

Nem vagyok a szélsőséges karrierizmus híve, de azért ha egy nőnek van tehetsége valamihez, vannak céljai, ő is megérdemli a lehetőséget.

2014. nov. 24. 23:05
 14/20 anonim ***** válasza:

Asszem Hollandiában annyira egyenjogúnak tartják a nőket, hogy elő van írva nekik is a kötelező sorkatonaság.

Amúgy legyenek egyenjogúak, nekem ezzel semmi bajom.

A legtöbb férfi aki ellene van, az a munkáját félti. Na engem ez autószerelőként nem fenyeget. :D

2014. nov. 24. 23:10
 15/20 A kérdező kommentje:

"Most nem azért,de neked sincs igazad kérdező"

Miben? Alig írtam valamit, jóformán ki sem fejtettem az álláspontom.

"a teljes egyenjogúság azt jelentené, hogy ugyanolyan eséllyel lehet bányász egy nő, mint egy férfi, márpedig én nem hinném, hogy tucatjával járnának nők a szénbányába. "

És miért is? :D Miért kellene tucatjával szénbányába járni a nőknek az egyenjogúság érdekében?

Szerintem az az optimális, ha mindenki olyan munkát végez amihez tehetsége van.

13-assal egyetértek egyébként. :)

2014. nov. 25. 00:21
 16/20 anonim ***** válasza:
9%

tehát még több prostituált kell! ,ezt is megbeszéltük. :)

egyenjogúság van,de a nőket lehet elnyomják ez igaz,de azért mert kiba*-szottul képtelen lenne érvényesülni,magától,valakinek uralkodni kell felettük,és az a férfi.Ez az érdekükben történik,a jobb gondolkodás érvényesül.

egy nő butább, gyengébb, és még sorolhatnám,ez a élet.

Történelem! aki nem hiszi, járjon utána.

2014. nov. 25. 01:22
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem keverem a fogalmakat. Pl.: nagyon sok helyre csak férfi munkavállalókat keresnek, hiába tanulhatja ki egy nő is a szakmát és lehet jó kondiban. És megtehetik, hogy csak férfit keressenek. Vagy: családon belüli erőszak általában a nők ellen irányul, nem a nő veri a férfit. Ellenben egy kocsmában férfiak bármikor összeverekedhetnek, de ha egy nő kötekszik, akkor érvényesül a "nőt nem ütünk meg" aranyszabály, és csinálhat a nő akármit, akkor sem kapja meg azt a pofont, amit egy férfi megkapna. Mert nő. Egy nő elmehet szülési szabadságra és a munkaadó köteles visszavenni utána a munkahelyére. Ismét egyel több jog. Egy kozmetikai üzletbe szintén elsősorban nőket vesznek fel, hiába lehet valaki férfiként profi sminkes vagy műkörmös. Egy nőnek van joga rinyálni a buszon, ha nem adják át neki a helyet, egy férfinek nincs. De ezektől az apróságoktól eltekintve, az alapvető emberi jogok léteznek mindenhol... de nem teljesülnek sehol sem. JOGOD van... csak nem érvényesítheted. Ha egy milliomos celebet kár ér, azonnal intézkednek. Ha a faluban az etnikum nekitámad valakinek, akkor hirtelen megszűnnek a "jogok", hirtelen senki nem látott semmit, hirtelen az a garázda, akinek a házát kővel dobálták. Pedig neki is voltak jogai. Ilyen értelemben tehát felesleges jogi különbséget tenni nő és férfi között, mert nincs. Ellenben mindkét nemnek vannak előnyei és hátrányai, ez ennyire egyszerű. És szerintem a mai világban az emberek többsége a társadalmi rétegek közötti "jogok" különbségével foglalkozik, és nem a nemek közöttivel. Én soha senkitől nem hallottam még olyat, hogy a nőknek kevesebb joguk kéne legyen. Pláne, hogy már a férfiaknak se sok van. Talán még az 50-es évekről szóló filmekben emlegetnek ilyet, hogy egy nőnek kevesebb JOGA legyen, de megoszthatnád velünk, hogy te kitől hallottad ezt, mert nehéz elképzelni, hogy ezt a blődséget valaki komolyan gondolja.
2014. nov. 25. 01:36
 18/20 anonim ***** válasza:
*eggyel, bocsánat
2014. nov. 25. 01:39
 19/20 A kérdező kommentje:

Én nem érzem magam elnyomva, és nem érzem azt, hogy a férfiak úgy globálisan okosabbak lennének nálam, max. bizonyos személyek (akár férfi, akár nő). Nem lehet ilyet kijelenteni, hogy egyik nem butább, gyengébb, mint a másik. Szerintem általánosságban max. azt lehet kijelenteni, hogy fizikailag gyengébbek a nők. Ez tény. De a többi blődség.

# 17

Veled egyet tudok érteni, jókat írtál, de... Te még komolyan nem láttál olyan embert, aki azt az álláspontot hirdeti, hogy a férfinak kell dirigálni, a nőknek meg visszamenni a "helyükre", magyarul visszasírják a régi felállást.

2014. nov. 25. 10:44
 20/20 anonim ***** válasza:
Komolyan nem. :) JOGI tekintetben semmiképp. A hagyományos családmodellt hiányolják páran, de pl. a szavazati jogot még egy ismerősöm sem akarta elvenni a nőktől. :D
2014. nov. 25. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!