Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Főleg fiúk (de lányok válaszát...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Főleg fiúk (de lányok válaszát is várom), ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Előre szólok, hosszú lesz, és kicsit komolyabb, elmélkedős dolog! :)

Örök téma, hogy számít-e a külső vagy sem. Nos, én úgy gondolom, valamennyire mindenképp - viszont jártam már úgy, hogy kinézetre nem fogott meg egy fiú, de ahogy megismertem, nagyon megszerettem és vonzódni kezdtem hozzá.

Nos, olyan okból született a kérdés, hogy megtudjam, kinek mi számít igazán: az arc, a test vagy az összkép? Azért kezdett el most érdekelni nagyon, mert az utóbbi időben 20 kilót adtam le, és szeretnék még ugyanennyit. Egyik barátnőm a minap azt mondta: "Nagyon ügyes vagy, csak így tovább, és ezt most ösztönzésnek vedd, ne bántásnak... Sok ismerősöm, aki már találkozott veled, azt mondta, hogy nagyon szép lány vagy... Csak kár, hogy kövér. De nagyon sokat fogytál és tudom, hogy fogsz is."

Egyrészt nyilván tisztában vagyok azzal, milyen a testem. És mivel azt érzem, ez nem én vagyok, teszek azért, hogy rendben legyek. Az arcommal pedig meg vagyok elégedve, nem tökéletes, de bájosnak tartom. Mégis az esik rosszul, hogy így csak "egy kövér" vagyok mások szemében, hiába tartják szépnek az arcom, ápolt vagyok és nem az a szétfolyós típus. Jelenleg 42-44es a méretem, körte alkat, széles csípő, nagy fenék. Nem voltam világéletemben kövér, anyukám halála után szedtem fel anno kb. fél-egy év alatt ennyit. Utána évekig semerre nem mozdult a mérleg nyelve, mert valahogy fejben nem ment, védekezésre használtam a zsírréteget. Mégis kaptam a megjegyzéseket. Mit gondolhattak, hogy éjjel-nappal zabálok? Ha így lett volna, akkor folyton híztam volna tovább, de én csak fogytam egy pont után, még ha lassan is. A mozgást sem utasítom el, bár tény, hogy még vékony koromban is az a nyugodt, lustálkodós típus voltam, de ez nem jelenti azt, hogy nem csinálok semmit.

Szóval feltört belőlem az, hogy én mindig az összképet figyelem. Nyilván mindenkinek van olyan dolog, ami taszítja, és megértem, hogy sokaknak a háj az. (Én pl. nem bírom a sok szőrt.) De ha nem hordóformája van tőle az embernek?! És keményebb a fenekem, mint az modellalkatú barátnőmnek. De az, hogy kb. leírva érzem magam, mert nem vagyok 50 kiló... Az rossz. Én a fiúkat nem osztályzom, hogy jaj ez kövér, akkor nem kell, ő meg túl vékony... És nem azért, mert rajtam van felesleg és így nem válogatok - világéletemben úgy gondoltam, hogy az összkép a legfontosabb meg az arc. Ugyanakkor azt is furcsállom kicsit, amikor valaki csak a plus size lányokra megy, ezt valamiféle fétisnek tartom.

Lányként a lányokat is megnézem azért, szerintem mint mindenki, és ott se az alapján ítélkezek, hogy ki mennyi kiló, hanem ha helyes arca van, jó a stílusa és igényes, akkor szép a szememben.

Szóval... Ennyire számít ez? Nyilván én teszek magamért, mert nem akarok elpusztulni szívrohamban harmincévesen, sem két emelet megmászása után kifulladni, de ezt leszámítva tényleg akkora BŰN a mai világban túlsúlyosnak lenni? Kérdem én, ki nem szeret enni? Kinek nem ingadozik a súlya néha? Az a szomorú, hogy rögtön a disznózás megy; más helyzetben meg a büdös bagós, nagyorrú, anorex liba, stb... Miért nem vagyunk elfogadóbbak? Mindenkiben van szép! És ezt most nem azért írtam, mert annyi bántás ért volna, sőt. Csak nagyon elgondolkodtatott. Nem szeretnék majd a jövőben vékonyabban olyan fiúval összejönni, aki a kövér énemből gúnyt űzött volna.

Bocsánat, ha valakit untattam volna, de úgy gondolom, ez egy érdekes és említésre méltó téma. Érdekel a véleményetek.

21/L

2014. nov. 14. 19:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Igazából egyet értek veled. Kb 15 éves korom óta lány sem nézett rám, csak ledagadtoztak :) Nekem is fogynom kellene, de a minkéntre még nem jöttem rá. Hiába nem zabálok, nem megy.
2014. nov. 14. 19:46
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyébként a lányok kegyetlenebbek, hidd el. :) 23F
2014. nov. 14. 19:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Egyetlen egy hozzáfűzni valóm van ehhez,igen sok embernek problémák ezek.Azonban a nők számomra esélyt sem adnak,hogy megismerjenek és csak a külsőm alapján ítélnek meg,amivel kb. annyi a probléma,hogy nem helyesnek születtem...amiről ugye nem tehetek,illetve a genetikám,amiről szintén nem tehetek,hogy vékonynak születtem,és nem tudok hízni 1 kg-t sem...

És amíg ilyen vagyok,addig egy nőnek sem kellek úgy érzem,tehát az határozza meg az egész életem,hogy milyennek születtem...

23/F

2014. nov. 14. 20:16
 4/4 A kérdező kommentje:

Sajnálattal olvasom, fiúk, hogy ilyen rossz tapasztalataitok vannak... :(

Én több olyan srácot, férfit is ismerek, aki az a tipikus mackós alkat, nagy hassal, mégis imádják őket a lányok, mert nagyon jó a dumájuk, kedvesek, közvetlenek. Viszont ha az ember nagyon utálja magát az adott testben, az kiül rá, ez pedig mások szemében nem igazán vonzó. El kell tudni adni magunkat úgymond. Ez csúnyán hangzik, de az élet sok területére igaz. Az előnyös tulajdonságokra kell helyezni a hangsúlyt.

Szerintem az, hogy helyes-e valaki, relatív. Nekem például nem tetszik Ryan Gosling, míg lányok millióinak igen. :D És vékony fiúknak is van barátnője, szépek ráadásul! Elhiszem, hogy sok kudarc után nagyon nehéz összekaparni magunkat, nekem is volt ilyen. De sose szabad feladni... :)

Én amióta jobban megbarátkoztam magammal (még a fogyásom előtt!), sokkal több fiúnak felkeltettem az érdeklődését. Más az, hogy ÉN szeretnék magammal elégedett lenni, ezért nem állok meg ennyinél.

Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még. :)

2014. nov. 15. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!