Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha választhatnál életed végéig tartó szerelem és pénz között, melyiket választanád?
Ősziontén? A sok pénzzel kellemesen tudnám eltölteni az egész napomat! 24/24 Leszarnám, hogy nincs szerelem, barátokkal is jól el lehet ütni az időt, sőt, egyedül is, világkörüli út, meg úristen mennyi mindent ki lehetne próbálni, amit csak akrok.
Inkább mint hogy nagy szerelmesen zsíros kenyeret egyek.
19es! szerelemről van szó.. a kérdés nem túl precíz, nem írta le pontosan mit ért alatta... de pont emiatt idealizálnunk kell, vagyis tökéletes párkapcsolatról van szó.. ha valakinek a szex kimeríti a szerelem fogalmát.. nost az válassza a pénzt és vásároljon szerelmet magának
a szerelemből szeretet lesz igen... de ismét csak idealizáljunk...
mondjuk induljunk ki abból, hogy a Kérdező egy dilemma elé akart állítani minket, szóval nem beteljesületlen szerelem (tehát szenvedés) és pénz között kell választanunk, hanem tökéletes párkapcsolat és tökéletes anyagi helyzet (vagyis mindenre futja amit akarsz) között kell választani
a kérdés továbbá arra sem tér ki, hogy ha mondjuk a szerelmet választjuk, akkor az kizárja a pénz lehetőségét, vagyis önerőből nem állíthatjuk elő (tehát életutat kell váalsztanunk) vagy a szerelem az ölünkbe hullik és a pénzügyeinket magunk intézzük (vagyis ajándékot választunk, az életünket továbbra is mi alakítjuk)
másik esetben ugye a kérdés az, hogy ha a pénzt választjuk biztosra kizárjuk e a szerelmet, vagy magunktól még megtalálhatjuk...
Ezt esetleg a Kérdező megválaszolhatná, hogy mi is pontosabban tudjunk válaszolni
miért felszínes aki a pénzt választja?
1. elutasítja a szerelmet... aki szexelt már a szerelmével az tudhatja, pénzért nem lehet megvenni ugyanezt az élményt, vagyis a pénzzel nem lehet kiváltani a szerelmet
2. ezen az oldalon mindenki arról prédikál, hogy a belső az igazán fontos, a külsőségek nem számítanak annyit, blababla... ha úgy nézzük, a szerelem a belső, a pénz a külsőség
3. felszínes gondolkodás: gazdag vagy, azt csinálsz amit akarsz, nem kell dolgoznod, hogy legyen pénzed... mit kezdesz az életeddel? a lottónyertesekről statisztika van, hogy hány embernek tette tönkre az életét a sok pénz... jó dolog a jakuzziban ülni napokig! jó dolog utazgatni! jó dolog puccos partykon puccos kajákat enni puccos ruhában! tényleg jó, én is élvezném! de nem több évtizedig! belehalnál a tétlenségbe és a haszontalanságba, ha nem lenne semmi feladatod!
a pénz jó dolog, főleg ha van! de mire jó a pénz?
1. ha csak tartogatod, akkor semmire.... mindennek csak akkor van értéke, ha használják, a pénz esetében költik
2. tárgyakat és szolgáltatásokat lehet vele/rajta vásárolni.. talán csak én vagyok ilyen, de veszel egy hatalmas házat, egy hatalmas TVt egy nagyon drága autót, alkalmazottakat fizetsz akik mindezt rendben tartják, rendszeresen jár hozzád masszőr, kozmetikus, miegymás... oké... és mit csinálsz?:D a szórakozás csak akkor szórakoztató, ha dolgozol is, vagyis van mihez képest kikapcsolni!
#23: "2. ezen az oldalon mindenki arról prédikál, hogy a belső az igazán fontos, a külsőségek nem számítanak annyit, blababla... ha úgy nézzük, a szerelem a belső, a pénz a külsőség " >
> Ha a világ egy egybites, fekete-fehér rendszer lenne, ahol csak egyes vagy nulla lehetsz, még igazad is lenne...
Na és ha én azt mondanám, hogy még a világ minden pénzéért sem választanám a szerelmet (tehát inkább egyik sem, mint mindkettő), akkor mi vagyok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!