Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet, hogy meg fog jönni?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lillaaa2001 kérdése:

Lehet, hogy meg fog jönni? (többi lent. )

Figyelt kérdés

Sziasztok! Igen-igen tudom, hogy naponta jönnek ilyen kérdések, de mivel édesanyám már nincs köztünk, titeket kérdezlek meg. Kb. 1,5 éve van fehéres-sárgás folyásom és kb. azóta nő a mellem, és szőrösödök.

Szeretnék kicsit tájékozottab lenni, és értelmes válaszokat kapni. (11 éves vagyok)

2014. szept. 15. 14:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Lehetséges.

Nekem 12 évesen jött meg. Még előtte megtippeltem, hogy melyik hónapban fog, és később kiderült, hogy jól tippeltem. :D

2014. szept. 15. 14:16
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, és lehet, hogy nálam nem így lesz, de hogyan tippelted meg?:)
2014. szept. 15. 14:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Sziia. (A két i megszokás)

A menstruációd a leírtak alapján nemsokára meg fog jönni. Ez lehet pár hónap, de akár 1-2 év is. Mindenki másképp fejlődik. Viszont ha 16 éves kordig nem jön meg (ennek a valószínűsége nagyon kicsi), akkor szakemberhez kell fordulni.

A ciklust a menstruáció első napjától kell számolni, és a következő menstruáció első napjáig tart. Egy menstruációs ciklus körülbelül 28 napig tart (az első 3-8 nap a menstruáció) és körülbelül a ciklus közepén van a peteérés, és ha nem termékenyül meg a petesejt, akkor felbomlik, és a menstruációs folyadékkal együtt távozik de ez első években még nem lesz rendszeres, akár két hónap is eltelhet két menstruáció között. De nekem például az első és második között mindössze 22 nap telt el, ez egyénenként más.

A másik: Az első menstruációnál mindenképp betétet ajánlok (megjegyzem, jó ha van nálad egy kettő, mert bármikor szükség lehet rá). És ha esetleg később rászánod magad, hogy használj tampont (én hétköznapokon nem szeretem, de strandoláshoz kiváló), akkor mini méretűt válassz. És a használata ott szokott lenni a csomagoláson, de ha esetleg van valaki, akitől tudsz segítséget kérni, akkor csak bátran, ezt nem kell rejtegetni, mert természetes dolog.

Valamint a menstruáció előtt 5-10 nappal lehetséges, hogy görcsölni fogsz (bár ez inkább az első pár napra jellemző), akkor ajánlom neked, hogy menstruáció előtt pár nappal kezdj el cickafark teát inni, mert jó hatással van rá. Egyél több gyümölcsöt, zöldséget. Tegyél rá meleget, vagy egy meleg zuhany is jól eshet, néhány esetben a mozgás is, mivel így könnyebben leválik a menstruációs folyadék. És fájdalomcsillapítók közül az Algopyrint ajánlom, mert az nem károsítja annyira a májat, de sajnos csak receptre kapható. És ha előtte kicsit jobb az étvágyad, az is normális (nekem előtte állandóan ehetnékem van). De lehet, hogy olyan alkat vagy, akinek nem lesz ezzel gondja, majd kitapasztalod.

És ne utáld, hogy van, még ha fáj is, mert ez egy tök jó dolog. Én kifejezetten szeretem, mert olyankor kicsit lazítok, és megnyugtat, hogy minden rendben van a testemmel.

Ha még több dolog érdekel, interneten sok hasznos dolgot találsz.

2014. szept. 15. 17:52
 4/6 anonim ***** válasza:

#1 voltam.

Nem tudom, csak úgy éreztem, hogy mikor fog megjönni. Biztos hülyén hangzik, de így igaz. :)

2014. szept. 15. 20:19
 5/6 anonim válasza:

Nekem a következők jelezték:

- pattanásosodás (sosem voltam az, de előtte kijött egy pár)

- derék-és hasfájás, néha a combom is

- nekem is ehetnékem van előtte, főleg a csokit kívánom

- fáradékony vagyok picit, néha ráz a hideg

2014. dec. 29. 23:34
 6/6 anonim válasza:
Nekem csak az jelezte, hogy hisztis voltam.:D
2014. dec. 29. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!