Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
15 éves lányt egyedül elengednétek Pestre?
Így, plusz infók nélkül a mai 15 évesekből kiindulva automatikusan mondanám; nem.
Az indokom pedig egyszerű; amit magam körül látok.
De ha amúgy egy normális felelősségteljes gyerekről van szó, akit ismerek, akiben bízom, tudom hová megy, kivel stb; úgy lehet h tudnánk vmi kompromisszumos megoldást találni.
#12:
Most képletesen: ha téged nem üt el az autó, az nem jelenti, hogy mást sem!
Mindannyian tudunk rémsztorikat, tudnánk válogatni cikkeket, történeteket ... Ezek mindaddig maximum hátborzongató cikkek, amíg nem a mi gyerekünkkel történnek ... Csak egyszer kell megtörténnie. Minek adjak feleslegesen esélyt? Gondolom nem élet-halál múlik ezen az utazáson ...
Szerintem a legfőbb kérdés, hogy miért megy és kikhez, kivel. Én utaztam 15 évesen Pestre, szintén 3 órás vonatút, majd metrózás. Viszont kezdetekben kijött a pesti ismerős értem, utána eltaláltam hozzá vagy sok esetben egy ismertebb helyen volt a találkozó a többiekkel ahova simán eltaláltam. (Westend, valamelyik pályaudvar, Deák tér, stb) Mivel én egy fórumos közösség találkozóira jártam fel Pestre. Közös mozizás volt vagy állatkert, múzeum vagy csak a Margitszigeten piknikeztünk. A többségét az ottani embereknek ismerték vagy személyesen a szüleim (ők is utaztak le hozzám néha és akkor nálunk aludtak) vagy legalább telefonon beszéltek a kezdetekben, hogy oké, nem adnak el arab lánykereskedőknek.. :D
Viszont én mindig megbízható voltam ilyen szempontból. Ha azt mondtam x dolgot csinálunk, akkor az volt, nem csúszott be egy y dolog, amit biztosan nem engedtek volna. Miután elmúltam 18 utána volt, hogy koncert miatt mentem fel, akkor azt is mondtam és a koncert végén legalább egy sms-ben "lejelentkeztem", hogy egyben odaértünk a barátnőhöz, "túléltük" :D
Valamint gyerekkorom óta tanítottak arra, hogy a cukrosbácsinak nem hiszünk, kéregetőknek nem állunk le és alapvető önvédelmi technikákat is megtanítottak (anyukám járt konkrét önvédelmi kurzusra) így ilyen szempontból sose féltettek.
Attól függ miért, kihez mész, kimegy-e eléd valaki, utaztál-e már egyedül.
Tőlünk sokan suliba odajárnak (30km tőlünk. Tehát, igen, egyedül elengednek minket, tudják hol vagyunk, merrefelé utazunk, nem tévedünk el, jó kezekben vagyunk, nem tudnak elkísérni mindennap). De pl a Mamámhoz, aki 80 km-re lakik, 16 évesen engedtek el egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!