Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez zaklatás? Letiltanád, vagy megmondanád neki, hogy kopjon le?
Nem szerelmi dolog ez, vegyünk egy fiú-fiú vagy lány-lány szimpla netes ismeretséget, ami levelezésnek indult, de a másik rákezdett, hogy találkozzatok már. Te idősebb vagy 6 évvel, ő még tini.
Találkoztok is annak ellenére, hogy annyira nem akarsz, de nem találsz kifogást, meg végül is nem járni akar veled, csak a barátod akar lenni. Közben meg állandóan kérdezget, minden alapkérdéstől a legszemélyesebb dolgokig kifaggat, mintha könyvet írna az életedről. Mi a kedvenc színed és hasonló érdekességek. A találkán nem érzel semmi érdekeset, inkább várod, hogy mehess már haza. Mert oké, hogy heterók vagytok, attól még kell, hogy érezd, hogy egy húron pendültök, de még a humorotok sincs egy szinten, csak megy élőben tovább a mi-a-kedvenc-kajád és stb.
Na ő viszont továbbra is nyaggat a neten keresztül, hogy talizzatok újra, talizzatok mááár. Először keresed a kifogásokat, közben válaszolgatsz ezekre a tök értelmetlen kérdésekre, amik semmit nem mozgatnak meg benned, és előrébb sem viszi a kapcsolatotokat (max hátrébb).
Végül már annyira nem hagy békén, hogy a kifogásaid is elfogynak, VISZONT nem akarod megbántani azzal, hogy megmondod neki, nem akarsz tőle semmit, mert unalmas már az egész. Odáig fajul, hogy facebook-on már nem mersz semmit csinálni, mert látja, hogy aktívkodsz, csak neki nem írsz vissza, nem láttamozod a dolgait. Aztán eleged lesz egy újabb "mikor érsz rá, és amúgy ma ittál eleget?" írása után, és letiltod hirtelen felindulásból vagy épp hosszas rágódás után. Aztán az ismerőseiden keresztül kezd el keresni pár héttel később.
Ez zaklatás szerintetek? Bunkóság letiltani? Mi ilyenkor a jó megoldás? Megmondani neki, hogy nem akarok vele többet találkozni?
Én személy szerint rohadt mérges lettem, amikor egy ismerősöm szólt, hogy egy XY írt neki, hogy nagyon aggódik miattam, és nem tud nekem írni. Én értem, hogy kedves, aranyos, de nagyon creepy, hogy nem veszi az adást, és nem hagy békén, komolyan nem tudom, hogy építsem le. Amúgy nem, nem magányos, rohadt sok embert gyűjt maga köré, de én erre nem vágyom... Önző g*ci vagyok?
Az oké, hogy nem akarsz vele találkozni/beszélni.
De ezt a szemébe egyenesen meg kell mondani! Az nem kifogás, hogy nem akarod megbántani. Inkább ezen a honlapon, a háta mögött panaszkodsz rá, ez sokkal rosszabb.
Amíg nem mondod meg neki nyíltan, hogy nem akarsz vele találkozni/beszélni addig zaklatásról szó sem eshet.
Ha megmondod, és abból nem ért, az más dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!