Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk, zavarna, ha a barátnőtök csak egészséges ételeket főzne?
"12-es, főzzél magadnak."
Na igen. Ezért nem járnék ilyen egészségmániás nővel. Nem lehetne vele megosztani a közösen elkészített vacsora örömét, meg fújjogna az én kajámra. Habár annak amit a vegák többsége csinál köze nincs az egészséghez, ugyanis a normális vega táplálkozáshoz szinte dietetikus szintű ismeretanyag kell, hogy tényleg egészséges legyen.
Üdv: egy medikus
# 11
"A vegetáriánusok se haltak még bele abba, hogy nem jutott elég fehérje a szervezetbe szerinted miért?
Szerintem azért, mert a vegetáriánusok többsége nem "szinte csak zöldségeket, gyümölcsöket és magokat eszik", hanem ovo-lakto vegetáriánus, aki a növényi étrend mellett fogyaszt tojást és tejtermékeket is.
Másrészt a fehérjében szegény étrendbe nem könnyű belehalni, valóban el lehet üzemelni csak növényi eredetű tápanyagokból származó, az emberi szervezet számára az optimálisnál jóval alacsonyabb mennyiségű fehérjebevitellel, ettől viszont még nem egészéges.
Én is ismerek olyan fiatalembert, aki huszonévesen, lelkiismereti okokból állt át a vegán tápálkozásra, az amúgy is vékony testalkatából két hónap alatt leadott még tíz kilót, és olyan állapotba került, hogy az orvosok mondták neki a laborleleteit látva, hogy sürgősen álljon le azzal, amit csinál, ha nem akar komolyabb következményeket.
Mindenki előtt ott a sokoldalú tájékozódás lehetősége - onnantól fogva pedig az ő döntése, mert az ő élete, az ő egészsége, így az ő saját felelőssége.
A vegetáriánus életmód NEM egészséges, fehérjehiányhoz vezet . Pont. Iszonyatosan zavarna. Ennél már csak az a rosszabb, ha valaki non-stop pizzán él, csak az épp a másik véglet.
Ha az adott zöldségeket, gyümölcsöket, és megvakat kiegészítené állati eredetű fehérjékkel (húsokkal), akkor ez már nagyon közel lenne az egészséges táplálkozáshoz, aminek viszont kifejezetten örülnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!