Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érdemes lenne beruháznom egy paprikasprayre?
Ha úgy érzed, hogy nagyobb biztonságérzetet ad, akkor szerintem nyugodtan.
Arra viszont figyelj, hogy tanul meg helyesen használni (mármint nem ténylegesen kipróbálni, hanem elméletben), hogy tudd, hogy mit, mikor és hogyan, ha ne adj Isten élesben kell használnod - különben nem sokra mész vele.
De soha ne legyen rá szükséged!
# 16
Tényleg komolyan gondoltad, hogy egy olyan nőnek, aki feltehetően gyengébb fikikumú a támadójánál, és aki szerinted arra nem lenne képes, hogy (nem testközelből, hanem még időben észlelve a támadó szándékát), egy ilyen kritikus helyzetben is megőrizve a lélekjelenlétét, gyorsan reagálva, kellő távolságról a támadó arcára célozva lefújja út egy gázspray-vel, annak lenne esélye arra, hogy akár egy késsel, akár jól célzott ütésekkel megvédje magát egy test-test elleni küzdelemben???
Én magas, átlagos testalkatú nő vagyok 9 év versenysporttal a hátam mögött. A Párom, aki dzsúdózott egy pár évig, tanított nekem néhány önvédelmi fogást, de annyi realitásérzékem van, hogy pontosan tudom, hogy így is ilyen csekély esélyem lenne, ha egy esetleges támadás esetén már testközelbe kerülne hozzám egy nálam erősebb fizikumú férfi.
Ha az a véleményed, hogy egy paprika sray nem jó semmire, akkor szerintem érdemes lenne megnézned a neten egy videófelvételt arról, hogy SZAKSZERŰ használat esetén hogy néz ki a támadó a lefújását követő percekben.
17, igazad van, az is embertől függ, és pont az kell oda is, ami a jó támadáshoz: lélekjelenlét és agresszió együtt. Engem fújnának le, nem hiszem, hogy az illető megúszná. Biztosan k___ára fájna nekem is, de kettőnk közül ő szívná meg jobban. Mondjuk azt se hiszem, hogy engem úgy le tudna valaki fújni, hogy mindkét szememet hatásosan érje.
Egyébként meg kaptál vagy ütöttél már meg valakit bármilyen gyengén gégén? Bármelyik 100 kilós pasinak is annyi, ha jó helyre kap egyet a nyakán egy negyvenkilós nőtől akár! A dolog neheze persze a kivitelezés, de kicsit sem lehetetlen, ha fejben ott van a szeren a nő!
"Mondjuk azt se hiszem, hogy engem úgy le tudna valaki fújni, hogy mindkét szememet hatásosan érje."
Nem kell közvetlenül a szemet érnie ahhoz, hogy hatásos legyen. Ha sikerül nagyjából az illető arcára célozni, akkor már meglehetősen eredményes a dolog.
Ha belegondolsz, amikor nagyon erős paprikát eszel, akkor is könnyezik a szemed, pedig még csak a levegőbe sem fröccent a paprika nedve, nemhogy a szemedbe nem spriccelt.
Ha valaki egy tömény kapszaicin felhőbe kerül, akkor - már bocsánat, de - taknya-nyála egybefolyik, és jellemzően a földön fentreng a fájdalomtól, a legfontosabb pedig az, hogy gyakorlatilag percekig nem lát, és amíg emiatt magatehetetlen, a megtámadott személy eliszkolhat a helyszínról.
Én legalábbis láttam korábban nem szimulált, hanem valós felvételeket ilyen támadásról, és azokban percekig magatehetetlenül, és nem éppen csendesen fetrengett a földön a lefújt támadó.
Ha meg egy kevésbé jól sikerült akció után netalán még így is képes lenne tovább támadni, akkor szerintem még mindig jöhetnek azok a fogások, amikről te írtál.
Abban pedig maximálisan egyetértek Veled, hogy a lélekjelenlét kulcsfontosságú egy ilyen helyzetben, és hogy a technika még a fizikai erőnél is többet számít.
De soha ne legyen rá szükségünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!