Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kézcsóknál mikor kell bemutatkozni?
Ha kezet csókolok ismeretlen lánynak, akkor mi a sorrend?
Először puszi, majd a nevemet mondom, vagy fordítva? Esetleg egyszerre?
Ehhez egy minimális intelligencia szükséges, tehát nézzük el a gyökerek hozzászólásait! De azért bízok bennetek, köszi! :)
Én úgy szoktam, hogy:
"Hölgyem..."
-kézcsók-
"Kovács Béla... enyém a megtiszteltetés"
Persze nem Kovács Bélának hívnak.
(felhívom a figyelmet, hogy itt nem akartam megbántani egy Kovács Bélát sem. Kimondottan tetszik ez a név, ritka is. )
te bemutatkozol, a lány vagy kezet nyújt (ezt kéne), vagy nem. Ha kezet nyújt, finoman 45fokban elfordítod a kézfejét, az ő mellmagasságáig felemeled, ráhajolsz, és nem nézel a szemébe, és nem érinted a száddal a kézfejét. Ha nem nyújt kezet, nem rángathatod elő a kezét, hogy márpedig akkoris lesz kézcsók.
Na ez a hagyományos protokoll, illetve az klasszikus illemszabályok. Nem tudom erre voltál-e kíváncsi, kérdezz nyugodtan, ha kell még valami.
(ha a szemébe nézel kézcsók közben, és pláne ha valóban megcsókolod a kézfejét, az szexuális felhívásnak számít - persze lehet ez is cél)
30+, soha nem csókolok kezet. ez primitív szokás. modoros.
30+diplomás
ez nem modorosság, és főleg nem primitívség. Ez a Habsburg monarchiában szokás volt, máshol nem. Diplomáciában viszont nem létezik. Ma már nem szokás valóban, de a "csókolom" köszöntés a nőknek ebből ered, ez az osztrákoknál is megvan.
Üdv: egy nemzetközi kapcsolatok szakértő
"Kézcsóknál mikor kell bemutatkozni?"
1792-ben!
1. válaszoló, ez aranyos volt:) :
"(felhívom a figyelmet, hogy itt nem akartam megbántani egy Kovács Bélát sem. Kimondottan tetszik ez a név, ritka is. )"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!